kırıLması kolay gibi görünen bi yapıya sahıp gibi..
Printable View
kırıLması kolay gibi görünen bi yapıya sahıp gibi..
makinenin blok kısmı 5parçadan oluştuğu için tüm parçaların gerilimi dağıtılmış durumda olduğundan yüksek basınçları kaldırabiliyor , ayrıca side housinglerin yanısıra housinglerin içi çelik dikişlemedir. abd'de bir çok örneği var. tr'de sadece bu araçlar için modifiye parça sıkıntısı var. blok modifiyesi gerektirmeden yüksek basınçlara dayanabilen sayılı makinelerden. tabi standart olarak modlamaya çalışıldığında problemler başgösteriyor.
bunun en büyük sebebi portların genişletilmemesi... mesela şuan bendeki seramik kaplamalı stage 2 Monster Ported blok 1.5bar için 80.000mil garantiye sahip ve bu benim için yeterli :). fakat rotorlardan apexlere kadar herşeyi seramik ile güçlendirilmiş bir makine. kısacası eğer makine ile oynamak istiyorsan paraya kıyıp yarış için üretilmiş blok almak gerekiyor...
fazla mesaj..
Çok güzel video
http://www.youtube.com/watch?v=oGrD7...elated&search=
çok güzel eline saglık
wankel'in üretim hakkının sadece mazda'ya ait olduguna dair birşey duymuştum. doğru mudur aceba ?
Zannetmiyorum , Suzukininde Wankel bir motorsikleti vardı yanlış hatırlamıyorsam.
şunu da şuraya ekliyim de forumda kalabalık olmasın :) güzel yapmışlar güldüm baya :)
http://www.metacafe.com/watch/207768...g_engine_test/
edit: videonun ortalarından sonra anlatım (sürekli konuşma vs..) var.
rx8 i kullanma fırsatım oldu baya ankaradan kuzenim aldı..yaklaşık 1 senedir kullanıyo..şu ana kadarda hiç bi sorun yaşamadık...motor gerçekten sarsıntısız ve çok sessiz..performans olarak tatmin edici yinede..açıkçası ben keyif aldım aletten..ayrıca çokta şık bir tasarımı var hem iç olsun hem dış olsun..ama tercihim olmaz...
Yağ kaybı değil, motor yağıda benzinle beraber karıştırrak eksiltiyor normal bir motor gibi dusunmeyelim bunu, 2 depo benzin aldıktan sonra biraz ekliyorsun okadar. Bu arada cok bakımı yapılcak bişey, yağ değişimi dışında yok, motor uzerinde 200 bin kmde artık bitme noktasına gelirse veya performans kaybı yaşanırsa 12.000 ytl ye komple 0 sandık motor alabiliyorsunuz araca, bi noktadan mantıklı bi noktadan mantıksız bi araç ama bence arabası ile ugrasmayı seven birinin pişman olmayacagı bir araç. Nasıl bakıldıgına gore performansıda cok değişebilir diye dusunuyorum...
Ben 7k kmden fazladır kullanıyorum 500kmde bi servise gidip yağ eksiltmiş mi diya kont ediyorum fakat öyşe 9500leri çewirmedikçe normal bi arabadan fazla yağ eksiltmiyo misal 1.500km150gr eksiltmemiş bile yrn gidicem tekrar ama yrm litrede bile yoktur şuan bana göre