Konu ancak bu kadar açık anlatılır bu anlatımı anlamayana,anlatmaya çalışma bence emeğine sağlık bu ğüzel anlatım için TEŞEKKÜRLER . MAXİ
Printable View
Konu ancak bu kadar açık anlatılır bu anlatımı anlamayana,anlatmaya çalışma bence emeğine sağlık bu ğüzel anlatım için TEŞEKKÜRLER . MAXİ
çok faydalı olmuş teşekkürler
Bir çok tabuyu yıkan bir paylaşım olmuş.... :D:D:D:D Birde arabayı stop ettirmek gibi bir çok zeki olan yöntem de mevcut... :D:D:D:D:D:D
genelde cut-off yaparım özellikle lpgli aracımda çok faydasını gördüm enjektörlerin sesinin keslidiğini duyuyordum çok az yakıyordu...
artı olarak şunu eklemeliyim bozuk yollarda kompresöre bindirirken daha dikkatli olunmalıdır zira darbeler aksdan - motora kadar gidecektir... diye düşünüyorum...
butun sıralı sistem markalarında cut off sistemi çalışıyormu ekstra bı ayar gerektırıyormu?
bu dedıklerınız TRT de yayınlanan bı programda da cıkmısdı... Vıtes'de araba hıc yakmaz bos da az da olsa yakar demısdı.. Arabanın sagLıgı ıcın bosa aLmayın Vites de gidin demişdi..
Bunu bilmeyenLerin oğrenmesi iyi olacakdır..
sunu insanlar nasil anlamak istemez anlamiyorum :)
bosa atinca harcanan balata da cabasi....
ben bu yöntemle inanılmaz yakıt tüketimi yakalıyorum daha dün 40 km lik yolu kendi aracımla 4,2 lt de geldim havalar dahada ısınınca dahada düşürücem :Dsapıttım iyice
bir sorum olucak ; aracım 1.6 AKL motor kodlu ibiza.Golf 4'te kullanılan motor.
-acaba aracım cut-off yapıyor mudur ?
-yapsa bile ; sıralı sistem atiker LPG var , lpg'de iken cut-off gibi özellikler lpg'de çalışıyor mu ?
teşekkürler şimdiden.
bence lpg de de sistem aynıdır ben kullandığım lpg li araçta rampa aşağı sıfırı yol bilgisayarından gördüm. Lpg enjektörleri arabanın beyniyle paralel çalışıyorsa benzin lpg farketmez aynı şekilde tasarruf yapılır bence.
Boştayken aldığı mesafe vitesteyken aldığı mesafeden daha uzun olduğundan,aradaki yakıt-yol hesabına göre aynı sonuç olabilirmi:beuj::D
bilgilendirdiginiz için teşekkürler....
1.4 90 bg çift karbüratör ef civic için bu yöntem de boşamı atmalıyım yüksek vitesemi takmalıyım bir kaç kere deneme yaptım ama emin olamadım .
abı gercekten guzel acıklama olmus... nokta atıs olmuss ;)
üstad şunu anlayamadım ne yapmak gerekiyor yani o devri nerden bileceğiz ki aracta yani vitesi 5 e mi almak uygun?
Babadan ogrendıgım ve uyguladıgım benım yıllarca kacla cıkıyosan yokusu o vitesle in :) Ztn inerken ivme kazandıgın ıcın frene bıle basma durumu olusabılıyo trafık vs var ise.. 3. vitesi 5. vitesi 6vitesli arabada daha farklı vs gibi bi durum söz konusu değil yani..
Araba sürmeyi öğrenirken babam anlatmıştı hiç boşa almam , zaten şuan otomatik vites var :)