|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
|
*zannedildiğinden çok daha fazla uğraştırmaktadır,
o yüzden fiyatı olması gereken yere çekmek zorunda kaldım üzgünüm. indirim günleri bitmiştir, fiyat 110TL dir, Proje bitmiştir. satış ilanı bu linktedir. http://www.techturkey.com/forum/maxi...minishift.html ![]() - Full Mikroişlemci kontrollü , hassas ve hızlı dijital devir ölçümü. - 3000 – 10500 RPM arası istenilen devire ayarlanabilmektedir. - Orjinal ekipman gibi kullanılabilir. (Led, aracın kendi gösterge paneli içerisine konumlandırılabilir) - 8mm`lik Ultra parlak led lamba ve Sesli uyarı sinyali. - Sürekli veya kesik kesik alarm sinyali seçebilme özelliği vardır. - Aracın elektronik düzeneğine kesinlikle zarar vermez. - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 ve 8 silindir seçeneği. - Araç beyninin devir çıkışından veya devir göstergesi üzerinden RPM girişi alınabilir. - Ateşleme bobini üzerinden`de çalışabilmektedir. - Az yer kaplayan minik boyutlarda tasarım. - Kutu Ölçüleri : 5 x 3,5 x 2 cm - 1 yıl (kullanıcı ve bağlantı hataları hariç) garantilidir. * Kullanıcı, devre çıkışına röle takarak devire göre aktif olan bir düzenek sağlayabilir. * Led yerine 12volt 6 wattlık normal ampülde kullanılabilir. (1 adet) * İstenirse çıkışa 20 adete kadar Led takılabilir. * Yüksek devirlere programlanarak gönderilebilir. (örnek: 8000rpm – 18000 rpm –Opsiyondur-) İçerik : 1 adet ShiftLight kutusu ve kablosu. 1 adet ultra parlak, yüksek lümenli ve geniş açılı kırmızı Led ve kablosu. 1 adet kullanıcı klavuzu. Test videoları : Bu videoda shift point düşük devire ayarlıdır, 3100 rpm civarı. Yahoo! Video Bu videoda shift point 6000 devir civarı bir değere ayarlıdır. Yahoo! Video MaxiGauges Shiftlight test - Car Videos on StreetFire ----------------------------------------------------------------------- İLK MESAJ TARİHİ 2 KASIM 2009 ----------------------------------------------------------------------- benden sürekli tek shiftlight isteyenler olmuştur, bir kaç kere yapmaya başladım ama araya başka işler girince yarım kaldı , yani daha önce 2-3 kere girişimim olmuştu . bu sefer kararlıyım ![]() ilk baştaki düşünceler şöyle .. *minik olacak , az yer kaplayacak . *hem kutu üzerinde bir adet led olabilir + isteyen kutuyu dashboardın arkasına koyar ve external ledi gösterge paneline bir delik açarak takabilmeli ve "sanki aracın orjinalinde varmış gibi" gözükebilmeli diye düşünüyorum . *sadece ışık yetmez ! bir buzzer ile kuvvetli sesde çıkarması lazım ?? *ayar sahası 11bin devir gibi yeter diye düşünüyorum , nasılsa otomobil için olacak ve hiçbirimizde DTM car olmadığı için 25bin devirin bir anlamıda yok ![]() *full miroişlemci kontrollü olacak ,asla saçmalamayacak . *ışık çıkışını 0.5 amperlik düşünüyorum bu yaklaşık 6 watt gücünde demektir, yani isteyen standart led yerine 10mm lik büyük ledte kullanabilir hatta 5wattlık ampüllerden bile takabilir . şimdilik bu kadar __________________________________ Son Düzenleyen Maxi; 11-10-2011 17:45. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
çok güzel olcak abi tamamlanmasını dört gözle bekliyorum,kolay gelsin.
__________________________________ retro vwmk2 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
shiftlight şu iki kutudan biri olacak .
paramızı ve kav kibritimizi kullanmazsak resimdeki boyutları anlamak zor oluyor . ![]() msg yolluyorum bazı sensörler kullanılabilir eğer varsa araç üzerinde , mesela map sensörü ,varsa egt sensörü .. rpm zaten araçta var, tps de var .. AIT veya su sıcaklığı için veya oil temp -oil pressure için ayrıca sensör takmak şart, ama tek wideband sensörüde yetmiyor mesela , wideband afr için sensörü ile beraber wideband almak lazım . örnek LC-1 veya plx vs vs gelelim knock-fm e bir prototip yaptım ve kullandım ama satacak kadar test etmedim, o yüzden o iş öylece kaldı ,çok sıkı kontrolünü yapmadan, al tak ,birşey olmaz ,merak etme,takma kafana vs vs gibi laflar bana göre değil zaten . knock sensoründen aldığım sinyalleri filtreden geçirerek, 0-5 volt çıkış ve fm bandı üzerinden yayın yaptım ve aracımdaki radyodan bu sinyali dinledim , yaklaşık 50 metre ilerideki başka biriside dinleyebiliyordu , evet biraz tuhaf oldu
__________________________________ Son Düzenleyen Maxi; 02-11-2009 10:25. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: e30'lar
|
guzel ben kullanırım shiftlight
__________________________________ butik@sonax.com.tr - 0216 385 96 77 - Fahrettin Kerim Gökay Cad.261/A Göztepe-Kadiköy www.sonaxbutik.com |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Impreza GC8 - Audi S3 8L - R21 Concorde - International Scout V8 4x4
|
Sti daki devir kesici gibi bibibip sesi de istiyoruz abicim...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
TechTurkey
|
gürsel ses olacak zaten de , şuna karar veremedim , beep bep bep bip diyemi olsa daha iyi ? yoksa beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep mi? __________________________________ |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
güzel olabilir ama distiribötrsüz arabayada bağlanabilecekmi
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
|
biraz açarmısın ?
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206Gti
|
yaklaşık bir yıl oldu maxi üstad bu işi yapmalısın, yapmalısın diyeli
anca fırsat buldun demek )bence güzel olur.fiyat da bu gibi bir üründe makul olur düşüncesindeyim.ilk müşterin olabilirim
__________________________________ kimse beni sevmiiiii
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
djiye vs gerek yok bence.
ses olsun, ön uyarı ve asıl uyarı olsun (misal 6500 de dıt dıt dıt yapsın,7000 de dıııııııııııııııııııı yapsın) hassas ön uyarı ve asıl uyarı için devir ayarı olsun. hassas ve ön uyarı için ayrı ayrı 2 led veya tek led de olabilir.önce yanıpsöner sora düz yanar. vs vs... __________________________________ kimse beni sevmiiiii
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: 106 gtı
|
güzel güzel beklemedeyiz
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: [ ABARTH ]
|
fark etmez türk mucitlerinin elinden gelir 10 numara olur beklioruz abicim
__________________________________ hızlı olmak korkmamakdır.... |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: teg & lada jip & fluence &scooter
|
bende sabırsızlıkla bekliyorum
__________________________________ oğlum olursa pipisine dolar dövmesi yaptıracam,parayla oynasın aslan parçam ![]() ![]() the GOTFATHER |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
Otomobil: Fiesta Sport MK5
|
ama hızlı devir çeviren arabalarda çok manalı olmaz sanki..direk sti gibi süper olur bence.. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
merak ettım sımdı
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
iki konum da ayarlanabilirolacağı için hızlı çeviren aracda arayı açarsınız.7000 8000 misal.zate üst devirlerde öle çok da seri çevirebilen araç hepimzde mecvcut değil.programlanabilir çip olduğu için bu gibi özelliklerin pek sorun olacağını sanmıyorum.
__________________________________ kimse beni sevmiiiii
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Eclipse / Sorento
|
eğer ledli bi düzenek yapılacaksa şu çift renk yanabilen tek ledlerden olsa güzel olur mesela yaklaşırken sarı devrinde kırmızı gibi
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] "Diamond Star Motor" vehicles
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
TechTurkey
|
şimdi güzel fikirler geliyor ,hepsini okudum ,
tek tek cevaplamak gerekirse , tek beeeeeeep mi olsun yada beep beep beep diyemi çalsın diye karar veremediğim için içeriye bir jumper koydum ve programda eklemeler yaptım , istersek tek , istersek kesik kesik çalacak , unutmadan led de aynı yere bağlı o yüzden led te ya sürekli veya kesik kesik oluyor , o öyle . öte yandan , pre alarm mevzusu çıktı , ona daha karar veremedim , ayarlanan yerden 500 devir veya 1000 devir önceden bipletebiliriz , fakat ona ayrı ayar yapamıyoruz, sabit bir değer vermek mümkün . acaba gerek varmı ? çift ışıklı led olayı , güzel fikir ama çift ledler shiftlight için kullanılacak kadar yeterli değiller bence, hem parlaklık hemde görüş açısı olayı çok önemli , gece suratına patlayıp göz almayacak, gündüz görünecek ,yan tarafa eğilince gözükebilecek led gerekiyor shiftlight için, zaten 2 çıkış koymak için yer yok , biliyorsunuz ufak olsun diye uğraşıyorum, göbeğim çatlıyor sığdırmak için . distribütörsüz arabaya nasıl olacak dendi ? ama arkadaş hala foruma dönmedi galiba , devir girişini , göstergedeki devir saatinin arkasından, ecu nun rpm çıkışından ,belkide ateşleme bobininin girişinden bile alabiliriz (ateşleme bobin girişinde yüksek peak voltaj var o yüzden emin değilim). 1-2-4 ve 6 silindir seçenekleri olacak bu arada . digital ekran dendi , hem yerimiz yok hem gerenk yok diye düşünüyorum , o zaman olay farklılaşıp rpm göstergeli shiftlight gibi birşey oluyor . çok ucuza shiftlight var başka şeyler yapılırsa daha faydalı olur dendi , başka şeylerlede uğraşıyorum zaten ama sürekli shiftlight isteyen oluyor , bunu aradan çıkarayım diyorum , çok ucuz shiftlight olabilir ama 150 dolarada shiftlight var , benim bu projeden çok büyük bir maddi beklentimde yok ama dünyanın en ucuz shiftlight ını yapıcam diye bir iddamda yok.
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Bravo HGT
|
5 silindirler içinde secenek olsa guzel olurdu aslında
__________________________________ Kaan http://img830.imageshack.us/img830/2295/imzah.jpg www.retamuhendislik.com.tr |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|