|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
|
* MaxiDisplay *
Tel: 0542-2404247 (Vodafone) MaxiDisplay nedir ve ne işe yarar ? : MaxiDisplay, Toplam 8 adet önemli bilgiyi lcd ekranda göstererir ve ayarlanan değerlerde ışıklı – sesli alarm vererek sizi uyarır. Bu sayede çok değerli ve pahalıya malolan aracınızın motorunu bozulmadan ve zarar görmeden önce korur. Aracınızdaki tüm elektronik gösterge karışıklığını ortadan kaldırır. Uygun şekilde monte edildiği taktirde, aracın orijinal ekipmanı gibi göze hoş gelecektir, 10 tane yuvarlak göstergeyi aracınıza serpiştirmenize gerek kalmaz, torpidonuzu delmeniz gerekmez. Direk sensörler ile haberleştiğinden dolayı çok hızlıdır istenirse beraberinde verilen windows yazılımı sayesinde önemli bilgiler notebook ekranında canlı olarak görülebilir ve log alınabilir. Müşteri isteği doğrultusunda (mümkün oldukça) değişiklikler yapılabilir, açılış intro yazısı istenirse faklı yazılabilir. Standart bir yapıda olmadığından ve isteğe göre üretildiğinden dolayı teslim süresi 3-4 gündür. Cihazın tüm tasarımı ve üretimi bana aittir, hiç bir şekilde kopya değildir. TEKNİK ÖZELLİKLER: 10-18volt arası çalışma voltajı Çekilen Akım 1 amperden azdır.(Koruma sigortası içindedir) 32Mhz Microcontroller speed 6x 10Bit Analog giriş 2x 16Bit PWM giriş 1x 12Bit digital EGT girişi 2x Kontrol butonu girişi 1x Programlama girişi 1x Seri data çıkışı veya 1 adet röle çıkışı 1x Lcd ekran çıkışı 1x Buzzer çıkışı 3x Led çıkışı BAZI DETAYLAR: Analog girişlerin hassasiyeti 0.0048 volt`tur. Her sensörün okuma hızı ve her bilginin lcd ekrana gelme hızı tek tek ayarlanabilir. WATER,OIL,IAT TEMP: 25° sıcaklık ölçümünde en kötü hata 0.5° dir 100° sıcaklık ölçümünde en kötü hata 1.5° dir (Sensörü nereye takarsanız o noktayı ölçersiniz su sıcaklık sensörünü radyatörün soğuk çıkış hortumuna takarsanız düşük sıcaklık görmeniz normaldir, o yüzden sensörü en sıcak yere takmaya çalışın) EGT: EGT sıcaklığı 0.25C hassasiyetinde ölçülmektedir. 0°-700° sıcaklık aralığında en kötü hata 2° dir. 700°-1024° sıcaklık aralığında egt ölçümünde en kötü hata 4° den azdır. RPM: 1000 Rpmdeki en kötü ölçüm hatası 0.5% tir. (5 rpm) 10.000 Rpm`deki en kötü ölçüm hatası 0.15% tir. (15 rpm) AFR: Wideband AFR ölçüm hassasiyeti kullandığınız cihaz ile aynıdır. BOOST: Turbo basınç ölçüm hatası, sıfır atmosfer kalibrasyonu sayesinde neredeyse yoktur. Satın aldığınızda kutudan çıkanlar: * Ana kontrol ünitesi * Lcd ekran ve kablosu * Led ve Butonlar (Kırmızı Led: Alarm için, Mavi Led: Shiftlight için) * Sarı led ( bazı durumlarda kullanılmaktadır, her uygulamada verilmez. Benzin göstergesi vs) * Su sıcaklık sensörü (eğer kullanılacak ise ücretsiz verilmektedir) * Yağ sıcaklık sensörü (eğer kullanılacak ise ücretsiz verilmektedir) * Rs-232 seri bilgisayar bağlantı kablosu (opsiyondur) * Windows log alma programı (opsiyondur) * Kullanma ve bağlantı klavuzu Fiyatlar : 4*20 Normal Lcd: 240$> Dış ölçü-> 9.8cm x 6cm 4*20 Büyük Lcd: 260$> Dış ölçü-> 14.6cm x 6.2cm 4*20 Kocaman Lcd: 299$> Dış ölçü-> 18.2cm x 9cm OPSIYON1: Seri Log kablosu ve Windows programı 15$ *opsiyon2 seçilmediği sürece seri çıkış her zaman vardır... Opsiyon1, kablo ve program içindir. OPSIYON2: Seri çıkış iptal edilerek yerine röleli kontrol çıkışı 35$ Opsiyon2 için örnek: NOS KONTROL ÇIKIŞI, İNTERCOOLER SPRAY ÇIKIŞI, FAN KONTROLÜ vs vs * Belli bir iat sıcaklık ve devir üzerinde fan veya water spray çalıştırabilme. * Belli bir turbo basıncı + devir ve TPS üzerinde nos aktif etme. * Belli bir turbo basıncı + devir üzerinde QTEC gibi eksoz kontrolünü çalıştırabilme. * Montaj kullanıcıya aittir. * Ürün 2 sene garantilidir. MaxiDisplay ile neleri görebiliriz ?: NOT: MaxiDisplay ECU OBDII portu ile heberleşmez… direk sensörler ile haberleşir. Yağ basınç (oilP) Yağ sıcaklık (oilT) Emiş hava sıcaklık (Ait) Intercooler Sıcaklık (Ict) Intercooler Effincy% (Ice) (Girişi ve çıkışı birlikte ölçülmelidir) Su sıcaklık (Wts) Devir (Rpm) Ekzost sıcaklık (Egt) Hava-yakıt wideband (Afr) Turbo Boost-Vacum (Map) Gaz kelebek potansı (Tps) Enjektör duty (Duty) Volt (Batt) Dış hava sıcaklığı (OutT) Benzin basınç (FuelP) Seri çıkış (Datalog) bazı durumlarda Hız yani (Speed) bazı durumlada`da Benzin deposu (Fuel) (şamandıra) bilgilerini, hızlı ve hassas bir şekilde görebiliriz. *MaxiDisplay`in, Seri çıkışı hariç 8 adet girişi vardır, istenen girişleri listeden seçmek gerekmektedir. (seçenekler için iletişime geçiniz) Alarm tanımlamaları : * Alarm önemlidir, biraz düşünülürse, normalde gazlarken göstergeye değil, yola bakarız, gazlamaya başlarken veya biterken ancak gözümüz göstergedeki değeri görür, ya bu arada olanlar? 4 silindir aracın pistonları 6000 devir giderken saniyede 100 kere iner-çıkar, bir terslik durumunda ne kadar az zamanımız var anlayın. Alarmlar için ek ücret talep edilmez . Alarm detayları: Standart alarmlar -EGT alarmı (Kırmızı led + sesli ikaz) -Düşük yağ basınç alarmı (Kırmızı led + sesli ikaz) (Rpm ile bağlantılıdır, motor çalışmadığı zaman devre dışıdır) -ShiftLight (Mavi led + sesli ikaz) -Motor su sıcaklık alarmı (Kırmızı led + sesli ikaz) -Tüm alarmlar kapalı-açık seçeneği Bütün alarm değerleri setupdan değiştirilebilir. Bazı kullanıcıların özellikle istediği ek alarmlar: -3500rpm üzerinde düşük yağ basıncı alarmı (Kırmızı led + sesli ikaz) -Yağ sıcaklık alarmı (Kırmızı led + sesli ikaz) -Düşük yağ sıcaklık uyarısı (sarı led) (Işık sönünce gazlamaya hazırız ! ) -Yüksek turbo basıncı alarmı (Çok gerekli değil) -Benzin deposu uyarısı (Sarı led) Benzin seviyesi %15 in altına düşünce sarı led yanıp sönmeye başlar tabiki benzin deposu girişi kullanılacak ise -Fakir alarmı (Kırmızı led + sesli alarm) Wideband afr ve map sensörü girişi olması şarttır ayarlanabilir, mesela turbo 1bar`ın üzerinde ama afr 13.0 dan daha fakirse alarm aktif olur. Sensörler : * Yağ ve Su sıcaklık sensörlerini ben cihaz ile birlikte ücretsiz veriyorum, * Ait, Yağ Basıncı, EGT sensörü kullanılacak ise ayrıca satın alınmalıdır, * Wideband sensörü ve onun kendi elektronik devresi ayrıca satın alınmalıdır, Örnek; Innovate LC-1 wideband, Aem wideband (Wideband AFR için sadece sensör yetmez) * Rpm, Tps, Duty ve Turbo Boost (Map) gibi bilgiler araç üzerindeki sensörlerden okunur, ayrı bir sensöre gerek yoktur, Fakat, eğer araç üzerinde Map sensörü yoksa o`da ayrıca satın alınmalıdır, yoksa turbo basıncını okuyamayız. Eldeki tüm sensörler kullanılmaya çalışılır, bu, kullanıcıya fiyat avantajı sağlar. LCD ölçüleri: 4*20 Normal Lcd Dış ölçüler-> 9.8cm x 6cm Aktif ekran-> 7.6cm x 2.6cm 4*20 Büyük Lcd Dış ölçüler->14.6cm x 6.2cm Aktif ekran->12.5cm x 4.3cm 4*20 Kocaman Lcd Dış ölçüler-> 18.2cm x 9cm Aktif ekran-> 14.7cm x 6.5cm Örnek: normal lcd, büyük lcd, kocaman lcd Fiyat: Kişiye veya araca göre fiyat politikası yoktur, fiyat herkes için aynıdır. *Fiyatlar en üstte yazmaktadır. Teslim süresi: Maxidisplay, 3-4 gün içerisinde teslim edilebilmektedir. farklı uygulamaların teslim tarihi uzayacaktır. Sonuçta firmalar bütün bu özellikleri ayrı ayrı pazarlayıp satmakta ve çok daha fazla kar etmektedir, hepsini tek tek, alt alta koyarak sensörleri ile birlikte başka firma ürününlerini hesaplayın, göreceksiniz en az 2-3 katı pahalı fiyat çıkacaktır. Örnekler : MaxiGauges adresinde ARGE bölümünde örnek resim ve videolar bulunmaktadır, bakmadıysanız ben birkaç resim linki daha vereyim. Normal boy lcd 2*24 kırmızı lcd (vtec) opel corsa normal boy lcd ![]() opel corsa 4*20 normal boy lcd ![]() Örnek: sarı-yeşil ve gri büyük lcd ![]() sarı-yeşil büyük lcd bmw e30 dashboard çalışması ![]() colt czt büyük lcd ![]() colt czt büyük lcd ![]() kocaman lcd dashboard, vtec ![]() büyük lcd, alfaromeo 155 Q4 ![]() büyük lcd, subaru gc8 ![]() YAZILIMDAN ÖRNEKLER: ![]() ![]() ![]() Bonalume kitli colt czt, 4.vites turbo grafiği ![]() Videolar: http://www.youtube.com/maxigauges MaxiDisplay (Kocaman Lcd) - YouTube Untitled - YouTube maxidisplaytest1.MPG - YouTube MaxiDisplay_Test.wmv - YouTube speedtest2.MPG - YouTube 10082010009.mp4 video by C4VTR - Photobucket [/SIZE] __________________________________ Son Düzenleyen Maxi; 12-05-2012 08:23. |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
![]()
Otomobil: prelude h22 turbo
|
sensor kalıbrasyonları nasıl yapılıyor.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
sensör kalibrasyonları sensöre göre farklı ,
su ve yağ sıcaklığı eğer kullanılacak ise sensörlerini ben veriyorum , haliyle devre onlara göre kalibre. egt sensörü için kalibrasyona gerek yok, zaten full digital egt ölçümü yapıyorum. yağ basıncı - benzin basıncı için kullanılacak sensöre göre önceden kalibre ediyorum. eğer daha önce kullanmış isem ne ala, yok ilk defa kullanılan bir sensör ise, ya üretici datası gerekiyor veya sensörün bana gelmesi gerekiyor. map sensörüde aynı şekilde, çoğunun datası bende var, kullanmışımdır %90 hepsini, ama yoksa üretici datası gerekiyorki formülünü mikroişlemci programına ekleyeyim, yoksa onunda bana gelmesi veya aracın gelmesi gerekiyor ölçüm yapmam için, map sensörü ölçme işi 5-10 dk sürüyor. Birde map sensörü için setupta offset kalibrasyon seçeneği var, hassasiyet için . Mesela ankaradaki hava basıncı ile istanbul daki ufakta olsa farklı ya. devir girişi ve shiftlight için setupta tanımlamalar mevcut, araç kaç silindir ? shiftlight devri ne ?? TPS kullanılacak ise gene setupta bir ayar prosedürü var kullanıcı yapıyor . benzin şamandırası için benim şamandırayı ölçmem gerekiyor önceden . speed bilgisi biraz zorlu, eğer kullanılacak ise gene setupta bir ayar prosedürü var , araç ile yolda 50km ile giderken (artık onu başka bir araç yardımı ile veya orjinal kadrana bakarak ölçmek lazım yada gps aklıma geliyor) neyse giderken bir tuşa basmak gerekiyor ki cihaz 50 ile gittiğini anlayıp bütün hızları kalibre etsin . ne kaldı ? afr wideband, cihazı ona göre programlıyorum , hatta istenirse setuptan seçmeli bile olur, hangi wideband takılı? innovate lc-1 mi? aemmi? techedge mi? plx mi? zeitronix mi ? __________________________________ Son Düzenleyen Maxi; 30-04-2010 04:35. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
cvp ıcın tesekkurler.bu soyledıklerınız yanı sensorlerın kalıbrasyonu ıcın extra bır ucret verıcekmıyız?
bırde dusuk yag basınc uyarısı gıbı bır ozelllık varmı? yanı mesela 3000 devırde 4 bar ın altına dustugunde gıbı Son Düzenleyen Maxi; 01-05-2010 09:57. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
TechTurkey
|
tabi yağ basıncı için ayar var gene setupta , 3 bardan 0.1 bara kadar seçenek var , basınç onun altına düştümü alarm çalıyor . normalde anahtarı çevirdiğimiz zaman yağ basıncı sıfırda olacağından alarm sürekli çalacaktı. Fakat alarm çalmaması için alarm başlangıç modu var, eğer devir 800 den düşük ise yağ basınç alarmı devreye alınmıyor , yani motorun çalışmış olması gerekiyorki alarm devreye girsin. bezen devir girişi istenmiyor , o zamanda map sensörü sinyalini kullanıyorum , bir süre vakumda olması lazımki motor alarm devreye girsin , her iki durumda da motor çalışmış demek oluyor, o yüzden kontağı çevirince boş boş ötmüyor alarm . __________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
tel numarası alabılırmıyım |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: rwd
|
alarmı kendi isteğimize göre önceden proglamlanıp mı yapılıyor? ya da defi gibi kontrol edilir, ayarlanabilir bir tuş düzeneği var mı?
__________________________________ Sakin güç... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
TechTurkey
|
(siyah renkli olanlarıda mevcut) ayarlar bu butonlar sayesinde yapılıyor (bir setup menüsü var) ![]()
__________________________________ Son Düzenleyen Maxi; 02-05-2010 11:37. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Şunun daha detaylı bir fotoğrafı varmı acaba ?
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly Son Düzenleyen Schumi; 03-08-2010 15:41. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechTurkey
|
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
Hakan abi okudum ama belki kaçırmış olabilrim kusura bakma burda sorduğum için,
alarm verdiğinde atıyorum egt arttı ben yağ basıncına bakıyodum direk egtye geçiyormu lcd? öyle bir özellik varmı __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
semih var diye biliyorum yani hangi alarm çalarsa ekrana direk onun göstergesi geliyor
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
TechTurkey
|
diyelim herhangi bir menüdesin, egt olabilir veya toplu gösterim menüsü olabilir , bu arada birde peak menüsü var ,tüm değerlerin peak leri aynı anda orada gösteriliyor , (yağ basıncı minimum değer olarak) diyelim AFR menüsündeyiz, o anda yağ basınç alarmı devreye girdiği zaman , led yanıyor, buzzer ötmeye başlıyor ve otomatik olarak peak menüsüne gidiyor lcd ekranda OILP yazısı yanıp sönüyor orada ve değeri görüyorsun tabiki . hee o ekrandan çıktın diyelim başka ekrana geldin geldin , bu sefer egt alarmı girdi , led ve ses gene çalıyor ama bu sefer peak menüsüne otomatik gidilmiyor. Yani 1 kere peak menüye gidiliyor , 2. alarmda gidilmiyor , çünkü şöyle düşündüm diyelim alarm susmuyor, sürekli hata var , ee sen peak menüden çıkamazsın o zaman , saçma olurdu . peak menüsündeyken her iki tuşa aynı anda basılırsa bu özellik sıfırlanıyor tüm değerler ile beraber, yani o zaman gene olay baştan başlıyormuş gibi .. aslında çok karışık değil ama yazarak anlatınca uzadıkça uzadı işte
__________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
TechTurkey
|
ayrı bir peak menüsü ekledim __________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
hmm teşekkür ederim abi
büyük lcd muhtemelen tercihim olucak eğer araba bulabilirsem
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: 2012 1.3 Mjet Linea..
|
benimkinden genel görünüş
![]() menüden değiştirdiğinde tek tek de görebiliyorsun
__________________________________ Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
anladığım kadarıyla bu cihazı kulklanmak için öncelikle hangi sensör değerini okumamız gerekiyosa o sensöre sahip olmmaız gerekiyor.aracım karbratörlü bir araç afr değerleirni okumak için wideband sensörü alsam ve gaz kelebeğine TPS sensörü bağlasam bu sensörleri ve yağ basınç/ısı su sıcaklığını bu ekranda okumamda sıkıntı olurmu sizce?ayrıca maxiData programını da kendi dizüstü cihazımızda yada araca koyabilecğeimiz miniPC-tinclient gibi cihazlarda çalıştırma imkanımız olabilirmi?ve aracım karbratörlü odluğundan bu devir bandını bobin üzerinden okutarak display üzerinden görebilirmiyiz? kısacası karbratörlü aracıma gerekli sensörleri temin ettiğim taktirde
AFR-tps-egt-yağ ve su sıcaklığı ve basıncı bunları görebilecekmiyiz.görebileceksek büyük veya kocaman diye ölçülendirdikleriniz için fiyatı pm alabilirmiyim __________________________________ ..::Project01 Garage::.. Pro Tuner ![]() ..::ECU FAST ADANA Bölge Bayii::.. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
TechTurkey
|
1-sadece wideband sensörü yetmiyor, sensör ve onun elektronik devresinin satın alınması lazım , aem kit , innovate lc-1 falan gibi . 2- gaz kelebeğine tps sensörü bağlanırsa evet olur, normalde enjektörlü arabalarda zaten bulunuyor tps . 3- yağ basınç + yağ sıcaklık + su sıcaklık okumada ne gibi sorunlar olabilir anlamadım ? yağ ve su sıcaklık sensörlerini ben cihaz ile beraber "promosyon" olarak veriyorum. 4- maxidata programı xp + vista ve win7 de test edildi, çalışmaktadır . 5- rpm girişini bobinden alabilirsin sorun yok. (21 temmuz 2011 düzenleme: bobinden alınması sonucunda birkaç sorunla karşılaştık bobinden alınmasını tavsiye etmiyorum, ecu soketi çıkışından yada aracın kendi devir göstergesinin arkasından alınabilir.) 5,5- görebileceksin ![]() 6-fiyatlar ilk sayfada yazmaktadır . __________________________________ Son Düzenleyen Maxi; 21-07-2011 07:54. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: K20 Power
|
ekrandaki verilerin görüntülenmesini düzenleyebiliyormuyuz ?
yani ben sürekli kullanımda aynı ekranda sadece boost ve egt yi görmek istesem ? mümkün müdür? teşekkürler. __________________________________ 34 HDF 89 - n/a - Sold 34 JAD 41 - n/a - JRSC - Turbo - Sold 34 RED 16 - Turbo - Loading... İt ürür kervan yürür...
Son Düzenleyen Tolga-R; 14-09-2010 08:47. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |