User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: OGS'den kaçak geçişe 7 yıl hapis

  1. #1
    Almanci Tane-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Sep 2007
    Yaş
    44
    Şehir
    Denizli - Pfullingen
    Mesaj
    1.168
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    OGS'den kaçak geçişe 7 yıl hapis

    Kaçak geçiş yapan bazı araç sahipleri, plakayı çamurla kapatıyor, kimileri de rakamları değiştiriyor. 3 YTL'den kaçan F.E., şimdi 7 yıl hapisle yargılanıyor.

    Ancak bunun cezası ağır. Para ödememek için plakasını gizleyenler, 7 yıl hapisle yargılanıyor. Bunun örneklerinden biri İstanbul Üsküdar'da yaşandı. Yeni aldığı motosikletiyle köprüden geçen Cem Susal, daha önce aynı plakayla 5 kez kaçak geçiş yapıldığını öğrendi. Polisle birlikte uzun bir araştırma yürüten Susal, sonunda plakasını kullanan kişiyi buldu. Motosikletin plakası '21 58' ile bitiyordu. F.E. isimli sürücü ise kendi motosikletinin '21 53' olan plakasını tahrif etmiş, 3'ü kalemle 8'e çevirmişti. Bu tespit edilince hakkında 'nitelikli dolandırıcılık'tan dava açıldı. 3 YTL'den kaçan F.E., şimdi 7 yıl hapisle yargılanıyor.

    İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nde trafiği azaltmak için getirilen OGS, uyanık şoförlerin hedefi haline geldi. Köprüyü çift yönlü olarak kullanan araç sayısı günde ortalama 200 bin. Karayolları'nın verilerine göre, her gün ortalama 5 bin araç kaçak geçiş yapıyor. Daha sonra OGS ücreti, cezasıyla kendilerinden tahsil ediliyor. Ancak bazı uyanık şoförler para vermemek için farklı yollara başvuruyor. Kimi plakayı çamur ya da karla kapatıyor, kimi de üzerinde değişiklik yapıyor. Tespit edilemeyen bu değiştirilmiş ya da gizlenmiş plakalı araçlarla ilgili onlarca dosya, Boğaz Köprüsü'nün gişelerinin Anadolu yakasında olması nedeniyle yetkili Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderiliyor.

    OGS, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğundan kaçak geçişler kamu kurumunu dolandırmak kapsamına giriyor. Bu suçtan gelen dosyalara, Ağır Ceza Mahkemesi savcıları bakıyor. Plaka tespit edilebildiğinde dava açılıyor. Bunun ilk örneklerinden biri de geçen yıl yaşandı. Eylül 2006'da yeni aldığı motosikletiyle ilk kez köprüden geçtiği sırada daha önce aynı plakayla 5 defa kaçak geçiş yapıldığını öğrenen Cem Susal, F.E. isimli vatandaşın kendi plakasıyla köprüden kaçak geçtiğini, bunun görüntülerini Karayolları'ndaki görevlinin kendisine gösterdiğini aktardı. Daha sonra Fatih Köprüsü'ndeki birime yönlendirildiğini orada da sorununun çözülmediğini belirtti. Yetkililer tarafından savcılığa yönlendirildiğini anlatan Cem Susal, 'Adam arka arkaya 5 kez geçmiş, kaç kere geçeceği belli değil. Bir daha geçemeyeceğini bilsem hiç uğraşmayacaktım, kaçak geçişlerin cezasını ödeyip bırakacaktım. Ama yine de savcılığa dilekçe verdim.' dedi. Bundan iki ay sonra Beylerbeyi Karakolu'ndan çağrıldığını ifade eden Susal, dedektiflerle inceleme yaptıklarını ve kaçak geçen vatandaşın '21 53' olan plakasındaki 3'ü, 8 yaptığını ve bunun kendi plakası olan '21 58' haline getirilmiş olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Susal, 'Toplam 15 YTL para için bir kişinin 7 yıl hapisle yargılanmasına üzüldüm. Kaç kere geçeceğini bilmiyorum. 50 kere geçse ben ödeyeceğim. Aynı plaka gasp yapsa benim başıma dert açılacak. Yoksa şikâyetçi olmazdım, zaten ben 300 YTL ceza ödemişim.' dedi. En son duruşmada şikâyetini de geri aldığını söyleyen mağdur vatandaş, olaydaki garipliği de şöyle anlattı: 'Olayda kamu kurumu dolandırılmadı. Parayı ben ödedim tıkır tıkır. Asıl dolandırılan ben oldum. Kamu kurumunu dolandırmaktan dava açılmış. O zaman Karayolları benim paramı versin. Ben 1.000 YTL'ye yakın masraf yaptım, iş kaybım oldu. Benim Karayolları'na dava açmam gerekir.'

    Her gün onlarca dosyanın iletildiği Ağır Ceza savcıları da durumdan memnun değil. Zaten iş yükü ağır olan Ağır Ceza savcılarının bir de 3 YTL'lik kaçak geçiş dosyalarıyla uğraşmak zorunda kalması, büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Çoğu dosyanın tespit edilemediği için takipsizlikle sonuçlandığını bildiren savcılar, bu konuda yasada değişiklik yapılması gerektiğini bildiriyor. Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesinde, kamu kurumlarını dolandırmak suçuna iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası düzenleniyor.

    Köprü ve otoyollardan kaçak geçiş yapan araç sahiplerine geçiş ücretini ödemeleri için 3 günlük süre tanınıyor. Bu süre içinde parayı hesaba yatırmayanlara geçiş ücretinin 11 katına varan ceza uygulamasına gidilerek, 3 YTL'lik borç, 33 YTL'ye çıkabiliyor. Gişelerdeki kameraların tespit ettiği plakalar, otomatik olarak kontrol merkezindeki Karayolları görevlilerinin bilgisayarlarına işleniyor. Kaçak geçiş yapan araçların kayıtları belirli aralıklarla toplanıp Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletiliyor. Borcunu ödemeyen ruhsat sahiplerinin isimleri defterdarlıklar aracılığıyla vergi dairelerine asılıyor. Listelerin asılı kaldığı 1 ay içinde ödeme yapmayan sürücüler için bu kez Maliye Bakanlığı yetkililieri devreye giriyor.
    always AT by AT

  2. #2
    ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2008
    Yaş
    34
    Şehir
    Kocaeli / İzmit
    Mesaj
    2.031
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olay baya ilginç kalemle 3'ü 8'e çevirmeler falan...
    Serdar TURGUT

  3. #3
    TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    46
    Şehir
    İstanbul / Newjersey
    Mesaj
    11.632
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cezanın 7 yıl olma sebebi kacak geciş deil :
    ''Yeni aldığı motosikletiyle köprüden geçen Cem Susal, daha önce aynı plakayla 5 kez kaçak geçiş yapıldığını öğrendi. Polisle birlikte uzun bir araştırma yürüten Susal, sonunda plakasını kullanan kişiyi buldu. Motosikletin plakası '21 58' ile bitiyordu. F.E. isimli sürücü ise kendi motosikletinin '21 53' olan plakasını tahrif etmiş, 3'ü kalemle 8'e çevirmişti. Bu tespit edilince hakkında 'nitelikli dolandırıcılık'tan dava açıldı. 3 YTL'den kaçan F.E., şimdi 7 yıl hapisle yargılanıyor''

    Burda ki olay dolandırıcılık davası oluyor sanırsam nitelikli olmasıda muhtemel
    hukukcu arkadaslar acıkar sanırım siteden
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

  4. #4
    TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2006
    Yaş
    45
    Şehir
    Istanbul
    Mesaj
    16.040
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    142 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet dolandırıcılık ve sahtecilikten ceza yatıyor benim de anladıgım
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

    Premium Brands & Special Cars

    OZ RACING · SPARCO · MSW · AEM · K&N · EIBACH · H&R · VOGTLAND · MILLTEK · BILSTEIN · AIRTEC · TAROX · PROSPORT · POWERFLEX

  5. #5
    ahmetuygur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2005
    Yaş
    41
    Şehir
    İSTANBUL
    Mesaj
    1.408
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ogs -40 ytl oldu
    Alıntı hantypR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgınıze layık olmaya calısacam

  6. #6
    facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    TR
    Mesaj
    1.674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işte 3 ytl den kacanları 7 yıl hapisle cezalandırırlar ... amcam mio$'lar götürse afla fln cıkardı dısarı
    Everyday I ** Çapulling!!!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •