+4G63 :icon_tup:
Printable View
başkan her aracı yaplı olan her yarışma istegi olanın deplasmana gidcek gücü yok olan lar zaten ulusala katılıyolar
siz bence Antalya olarak o pisti de drag yarışlarrının takvimine eklenmesi için çalışmalar yapmanız lazım
cünkü her yarış 5.000 ytl masraf gidiyor ulusalda
dostum ilk önce pist yapacamıza var olanları degerlendirelim suanda pist yapacak gücümüz varmı?biz bu yıl yapıcaz antalyada. zaten pistler 400m olmassa antalyadan yarışsan olmaz.kimse ulusala katılmaz istemior şuanda büyük oynayanlar bellii zaten bence gelecek olan gelirr
mınıklere katılıyorum derdımı anlamış olmadı son bır yarış yaparız devler arenası diye oda manısada olur.kurtlar dokulur bız yenı ınsanlara teşvık .sporu kalkındırmak istiyoruz .yenı ınsanlar maddı durumu yetmeyen yuzlerce genç var bunlarıda yarıştırmak istiyoruz bılmem anlatabıldımmı
10000 dolar iimiş te ben ondan bahsetmedim yanlışdım heralde, katılım cılara ufak teşfik derken gerçekci şeylerden bahsetmiştim.illa para olmak zorunda degil tabiki mesela katılan her yarışmacıya aynı oktan benzin yarışacakları kadar takviye veya birinciye illa para ödülü olmak zorunda degil lastik olur veya başka bişe jant bunlar da sponsorlardan karşılanır.
gelelim senin harcadıgın paraya tamamen kendi keyfin için harcıyosun istersen harcama kendin bilirsin hesabını, karşılıgı verilmedigini bilerek harcıyosun egleniyosun.
bengenede organizasyona katılım için ödüllendirme nin şart oldugunu düşünüyorum sizlere mantıksız gelebilir kendi görüşüm.
abi herkesi 280 metrede yaristircaksaniz zaten izmite de gitmeye gerek yok bulursun bso bi yo l basarsin denersin . yani bu is dunyada bu metrede olmuyomu , sende araba yapiosun 280 demi yarismak istersin 400 demi . arabasi gucsuz olan kisa pist de daha avantajli guclu araclara nazaran , sende bilirsin . bi is olcaksa tam olsun kanaatindeyim . ayrica turkiyede 400 de yarisicak arabasayisi mantigi ne anlamais deilim . 100 metre yarisssin ozman herkes. mantik diosunuz da mantikli fikirler konusulmuyo yani :)
bi de sole bi mantik yok malesef , herkesi cekmek icin kisa pist . tamam yol uzundur masraf olur felan orasina bisi demem ama siz bu kisa pistlerde okadar insani yaristirisaniz sanmayinki "haa bunlara artik yetmio burasi uzununu yapalim " dienler cikacak , aksine" iyi bunlara 280 metre yetiomus yarissinlar diceklerdir " okadar masrafi kimse yapmaz . yapimis birileri manisaya gidip kullanip daha baska insanlari tesvik etmek var . sen 100 kisi yarismaya manisaya gidiosan bunu istanbuldaki adam gorur derki ozman " biz burda 400 yapsak demekki 200 kisi gelir , metropol sonucta " yanlissam yanlissin diin , bu isin raconu 400metreddir sahinde kaldirsan ferraride kaldirsan ben saniyeye bakarim .
400mt bencede herkez hem yaptıgı degerleri yurtdışındaki araçlrla karşılaştırma fırsatı bile bulur cokda eglenceli olur kanaatindeyim
bencede madem adamların yaptıklarını beğenmiyoruz tek pist olur 400mt olur adam gibi organizasyon yapılır hile vs olmaz kendi aramızda tatlı rekabetle eğleniriz hem bazı standartlar gelmiş olur
memlekete bak 400mt düz yol yok bi manisada var aslında enka yolu senelerdir trafiğe kapalı alan ne işe yarıyo belli değil birileri gidip gazlıyo jandarmayla kovalamaca kulanılsa adam gibi iyi olur ama kimse üstüne düşmüyo bu sporun 280 olması N/A araçlar için bi artı bence ama yüklü araçlar için kötü eğer keyifli bi org olursa ben de katılırım manisanın çoğu yere uzak oluşu var bi de kırıp da dönmek ya da dönmemek var yani o yüzden katılım azalabilir herkesin imkanları sınırlı çünkü
o konuda haklisin kirilip donememek felan .. uzak . ama elini tasin altina koyucaksin bisiler istiosan , kisa pistin kimseye yarari olmaz solim . olur oda yalandan kendinden guclu admai geecersin adam sarar sende sevinirsin gectim die . okadar yani .
doğru daha güçlü ilk viteslerde tutunamayan ve geçilen sahneler körfezin vazgeçilmez görüntüleri herkes bişeyler yapmalı
mprojectin dediklerine katlıorum anlatmak istedigim seyleri sölemişş .bi seyler isiyosan kırıp dökeceksin wlini tasın altına sokacaksınn.tmm bizler için sölemesi kolay ama zaten simdi daha fazla katılım olsun die ugrasmasınn atık 106 devri bitmek üzere typer lar s2000 ler swaplar amerikanlar yarışıorr ve suanda belli bişey var angel_msupra justy_whiteside amerikanlar vs bu aracları gececek araclar uzun süre olmaz olsada zaten nerede olursa gelirrr 280m ufak hacimli araclar için gecerli ama bi amerikan için gecerli degil madem öle 280 mi 400 mü oylama yapılsınn ondan sonrada pistler kararlaştırılsın.havanda su dövüoruzz.yani artık chip eksoz la hadi yarışa gidek olayı yokkk.
bence bu işi hemen çözümleyip hemen yapalım gayretine girmeyelim biraz vakit alınsın güzel bi org. cıksın
kusura bakmayın ama 106 devri bitiyo artık typer devri baslıyo nedemek?????
x ve y araclarına 20.000 doalr harcarsanız 2 arac nerdeyse aynı sn. koşarlar.
boyle bi olaymı var yada cipli egzozlu araba yarısmıcakmı??????
tmm herkez 80.000 dolara supra getirsin, boyle bi imkan olsa zaten herkez 500 dolar katılım parası verirdi, kluplerde 10 aracla start alırdı.
Allah askına mantıklı olunsun.
drag ilk yaptıgımızda 98-99 du bakın kac sene gecmiş, butun sorunlar yokluktan ortaya cıkıyo.
herkezi zenginlestirelim kavga gurultu bitsin.........................
burda amac zamanına gore aracları ayırmak herkezin eylenmeye hakkı var.
cok prof işlerden bahsediyosunuz amerikan 280 gitmez 400 gider yok oyle bişey, okadar prof olan adam 280mt. settinglerini yapar 400mt rede ayrı setup ile gelir ozman.
1adet critmastree alına, pistin etrafına tel cekile. guvenlik, calısan ıvır zıvır parası kalksın, araclar zamanlarına gore bolunsun 2sponsor ile katılım 20 ytl ye bu iş olur.
yukarda yazdiklarina katiliorum ama siyah olan yerlere katilmiorum oncelikle ..
yani simdi sole dusun , turbo civic aracim var , lastigimde var e pistlerdeki asfalt kaliteside az cok belli . 280 metrede nekadar tutunup kendini gostericek bu adam ? orneginide gorduk nif le amerikanlar bi 100 metre daha olsa yuruyebilirdi o arac .yahut rwd cidden guclu araclar napicak adam sararken sen yuruyeceksin geciceksin , bu hakli bi galibiyetmi sence . tarafsiz gusel herkese esit bi yaris istiosak o mesafe 400 metre olmali. 280 de yarisan araclar 400 de de yarisir 300.metreden sona palamio ya motorlari .
m-project'e +106 ;)
drag 400mdir ne uzun ne kısa 280mde geçtiğinizde yada geçildiğinizde bunun gerçek bi zafer yada yenilgi olduğunu savunabilirmisiniz? eğer bi iş ypaılıcaksa tam yapılsın
Msupra izmiti nerdeyse komple spinle geçiyo pist sonuna doğru daha yeni tutunma sağlayabiliyo en basit örneği
ya bu iş dünyada 400mt olarak yapılıo daha neyin savaşını veirosunuz adam yok şu setup ı yapar bilmemne eder, 106 devride kapandı derken arkadaş artık eskisi kadar katılan yok demek istemiştir nie hemen gaza geliosunuz ki? gerçekten de öyle bi ara ipini koparan 106 yüklüyordu ve kimse o dönemlere iyi demesin ben şahsen üzülüyordum. Bence yapılacak organizasyonda amaç bi sürü insan yarıştırmak yerine gerçekten bu işi hakkıyla yapacak tırı vırı bahaneler üretmeden 400mt de yarışabilecek (yani aslen olması gerektiği şekilde) insanlarla bu organızasyonu yapmak gerek diye düşünüyorum, ileride belki büyük bir sponsorla veya devlet sayesinde büyük şehirlerden birine bir tane drag pisti yapılsa adam gibi herşey yoluna girer süre tartışmaları hilesi vs olmaz
Elbetteki bu durumun farkındayım. Ben sorun yok yazısını şunun için yazmıştım. Şimdi burda çok saçma birşeyi tartışıyoruz. Burda 1000 kişi olsak. Aynı mahallede yada yanı şehirde birisi 280 diğeri 400 hatta 500 mt olan bir pist olsa hangimiz gidip 280 mt olanı seçeriz. Biz burda hangi mt daha iyi yarış çıkartırı konuşmuyoruz. Adrenalin atmak zevk almak aracını denemek isteyecen insanları ulusala katılamayanları manisa yollarına sürmelimiyiz. Yoksa biraz sonuçtan feragat edip körfezemi gideriz. Olay budur. Spinle yarış bitirmiş öle olmuş böle olmuş teknik konuları herkez biliyo ama olay bu değil. O tarz araçlar zaten ulusallarda mahallilerde yarışıyo.Alıntı:
280 de yarisan araclar 400 de de yarisir 300.metreden sona palamio ya motorlari .
İşte anlaşılamayan nokta bu. Mantalite farkı var. Sen hakkı ile yapıcaklar gırlat yapsın makinayı 400 de yarışsın dersin. Bende millet otursun youtube tan izlesin derim. Ama bana kalırsa bu iş bir weekend olucaksa herkeze açık olmalı herkezin ortak imkanları gözetilmeli
Bence olay budur. 30-40 Araç katılım olucak ama 5 araba gerçekten güçlü gücünü yere iletemiyor diye bu araçları manisa yollarına sürelim. O zaman önce yapıcaz neyi tartışıyoruz ona bakmalıyız.Alıntı:
Adrenalin atmak zevk almak aracını denemek isteyecen insanları ulusala katılamayanları manisa yollarına sürmelimiyiz
Biz ne yapıcaz demelisiniz = Drag Organizasyonu
Hedef Kitle Nedir = ?? Profesyoneller - Yarı Amatör / Amatör
Sponsor = ?? Var / Yok
Bunlar ortada varsa. İnsanlar neye girecek nasıl girecek diğerlerin durumu ne ortaya koyulur. Katılım şartı budur denir. Ondan sonra herkez gider manisaya Ama ben şu an kendi aracımın stock halinin 2 katına bile yüklesem 200 üstülerde kilit ile bile dolaşsam kalkıp buradan manisaya gitmem. Hitap ediceğiniz kitleyi belirledikten sonra ortada tartışacak bir konu kalmaz.
bu düşünülüp mahalli drag sezonu denen bi organizasyon var isteyen giriyo zevkini alıyo
bırak drag denen sporun gereklerine daha uygun olsun azıcık olsada, otomobillerin potansiyeline uygun yerlerde yapılsın, 5 otomobil 1 olmuş önemli değil, 280m drag olmaz mahalle arası yarışı olur o
Bence kesinlikle 400mt olmali.
Artik bizde Avrupa standartlarinda arabalar yapiosak, bu iside o standartlara gore yapalim.
Bizimde bu oyunu gercek kurallarina gore oynama waktimiz geldi de gecio bile.
ankarada sorun arsa ! Biz muteahhitlik firmasiyiz,irak dahil heryerde is yapiyoruz,patronumla detayli konustum,hemen atladi,arsa oldugu taktirde prb.yok ..
cok iyi bi fikir bence ama bu işe gönül vermiş birisi olarak alt sınıflarında olması taraftarıyım:icon_tup:
walla ben tunıng ve motor sporların dernegın uyesı olrak www.tum-der.org kurucuları konusmanızı ısterım b20vtec(erollabi) tam35gny (günayabi) c.m.e (cem abi)ve ismim daha kısıler falan konusrsanız daha ıyı olabılır bence tabıkıde sızın dusuncelerınız ...
anladık arkadaşım tümder üyesisin :D
SİZE ACI GERÇEKLER arkadaşlar o zman bizden hiçbişey olmaz nerden ağzımı açtıysam belkı gurkan dıretırde ımk belkı bır mahallı yapar bızde yarışırız burda seyırcı olanlarda her zman seyırcı olarak kalır belkı 1-2 tane ayrıntı dışında
çok bılmış arkdaşlarım drag sadece 400 metre değildir 200 metre yapılan dragda vardır bunuda oğren u yarış yapılabılır.sonuçta bı defransıyel ve lastık ayarıdır 400 her gıden araba 200 metrede gıdebılır 1.2778 ılede çarparsan çıkan sonucu 400 metre gıttığı sure ortaya çıkar (!+-0.02)
siz arsayı bulun zaten ben zaten pıt yaptırırım.başkalarına gerek yok mutehattlık fırmasına falan .cunku spor bakanlığına gıdıyosun ben pıst yapıcam dıyosun bağlı olan beledıye kendısı gelıp dokuyo anormal komık paraya bıde teşvık alıyosun(parayıda sonra oduyosun) mıllet arabaya bu derken ben pıst nasıl yapılcağını araştırıyodum
pıstte gelmiş geçmiş en tehlıkelı araba benımdır bunu yarışan herkes bılır tek bı yarışta ızmırde 5 kere pıstten çıktım done done kumlarda gezdım.izmtte sayıyı hatırlmıyorum bıle.ama dıyorumkı boe gıdebılen 20 tane araba yok onlarda federasyon da yarışıyo zaten bız sadece tunıng fırmalrına .tunıng pıyasasına katkıda olsun ortam harketlensın dıye bışeyler yapmak ıstıyoruz .bızde ısterız 400 metre pıst ama turkıye için ruya bu .
turkıye zaten burası bırbırımıze destek yerıne kostek olmaktan başka bir işe yaramıyoruz
geçen sneki mahallıde gurkanın duzenlediğinde kapı numram 98 dı 105 araba vardı ve katılmak istyen 50 araba daha vardı alamadı gurkan artık uğraşamıyacağı için demekkı 280 metrede olsa ınsanalr yarışmak istiyo
turbo cıvıc ım demiş bı arkadaşım sonra hızlanır 400 metre lazım .o zaman drag bu arabanıda ona gore hazırlıcaksın sadece motor yetmıyo .sen gıt benım dediğim şanzımanı al bıde aksları senın hondanın gotune wheelıbarı takayım 10.5 ınç slıcklerıde takayım wheelı barını 1 ınce ındırıyım bak nasıl çekelıye çekelıye 4 çeker arabdan daha hızlı gıdıyosun 200 metrede