-
ben hala redbullun çok iyi olduğunu düşünüyorum
geçen sene sonunda neyse bu senede o seviyede mc ve redbull.
ama;
geçen sene redbull sıralamarda çok avantajlıydı.egzosla difüzörden öyle bir downforce üretiyorlardıki özellikle aracın arkasını etkileyen, daha virajı bitirmeden drs açabiliyorlardı sıralamada.diğerleri lastiklerdeki yanal kuvvet azalmadan drs açamazken redbullar bunu kullanabilecek kadar downforce üretiyorlardı ve özellikle hızlı uzun virajlarda feci zaman kazanıyorlardı sıralamada.ama yarışta drs zone virajlar olmadığı için mclaren daha yakın gidiyordu redbulla yada redbulldan iyi olduğu yarışlarda oldu.
bu sene egzos yasağıyla birlikte redbull bu sıralama turu avantajını kaybetti.geçen yılla bu yıl arasındaki tek fark o 2 takım için.geçen senede mclarenin kontrolünde geçen yarışlar oldu.bu senede redbullun kontrolünde geçen yarışlar olur.
geçen sene redbullunki kadar dominant olacağını düşünmüyorum ben bu sene mclarenin.vettelinde çok iyi bir sıralama pilotu olduğunu düşünmüyorum.eğer sırala turlarında kendilerine avantaj sağlayacak birşey yapamazlarsa hamilton hatta button bile redbullun önünde olur.
lotustan umutluyum raikoyu sevmesemde.grojanda kötü pilot değil bence.
williamsa üzülüyorum.sutil, olmadı algersuari yarışsaydı keşke o araçta.
mercedesin f kanal olayınında açıklığa kavuşması lazım pilot müdahalesi ile kullanılan birşey varsa.ama yasal olduğunu düşünüyorum ben.redbullun mercedese karşı durmasının sebebide sıralamalarda kendilerini zorlayabileceklerini düşünmeleri bence.avantajlarını kaybettiklerini farkındalar.burundaki hava kanalıyla birşeyler denediler ve istediklerini alamadılar.mclarenin arkasında kalacaklarını farkındalar qualifyde,bari araya mercedesler girmesin diye diretiyorlar ama çoluk çocuk zırlaması.takım olarak gergin ve değişik bir havadalar.
güzel bir sezon olacak gibi, bakalım:)