evet o soldaki kişi videodan görünmüyor. geçmiş olsun :(
Printable View
evet o soldaki kişi videodan görünmüyor. geçmiş olsun :(
Tamamen pilotaj kaynaklı bir sorun... Gereksiz hareketler... Oysa ki kalkışı yapan kişide uzun yıllardır bu işin içinde...
Valla birçok yarış izledim, direktörlük yaptım, komiserlik yaptım, yarıştım, çeşitli görevlerde bulundum; Avrupa Ralli Şampiyonası'nın bir ayağı olan Bosphorus Rally'den tutun da, diğer kulüplerin yaptığı yarışlara kadar maalesef her tag aynı şekilde...
Şimdiye kadar kimse oradan gazlayarak kalkmadığı için kimsenin aklına böyle bir şey gelmemiştir. Zaten o tagların içi demir profil veya ahşap olduğu için rüzgara karşı ayakta kalabiliyor. Dediğim gibi kimse orada 300 hp 4 çeker bir aracın als açıp kalkacağını tahmin etmez, gereksiz bir hareket çünkü... Mithat Diker'e saygım sonsuz, camianın büyüklerinden ama ben şahsen anlam veremedim o harekete.
Ben yapsam ya da benim yaşımda biri yapsa, atmosferden etkilendi-gaza geldi şeklinde yorumlanabilir ama, dedim ya, anlam veremedim...
Ayrıca motorsporlarının makus talihidir kötü olaylarla anılmak... Kaç kişi ilk 3 etaptaki muhteşem çekişmeden bahsediyor? Kötü olayı arkamızda bırakıp ders alalım, güzelliklere dönelim.
Yarış neticelerini online olarak rallisonuc adresinden öğrenebilirsiniz, reklam olmasın diye tam yazmadım, google'a yazarsanız çıkar zaten.
not: rallisonuç'la herhangi bir alakam yoktur, sadece etap zamanlarının takip edilebilmesi için paylaştım.
Sevgiler.
Yarış talihsiz başladı. Mithat Diker'in orada ALS açıp etapta kalkar gibi kalkması ve orada insanların o şekilde yaralanması tamamen Pilotun suçudur. Gereksiz bir gösteri oldu. Bunca yıldır aynı şekilde bende yarış izlerim hakemlik yaptım 2 sene oldu yarışıyorum. Hiç böyle bir kalkış görmemiştim. Neyse Luca 2.5 sn fark atmış Volkan abiye ardından Yağız ve Fatih Kara varmış
Poz. No. Pilot Toplam Zaman Fark Öndeki fark Sınıf
1 1 L.ROSETTİ 19:20.7 +0.0 +0.0 S2
2 7 V.IŞIK 19:27.2 +6.5 +6.5 S2
3 2 Y.AVCI 19:35.8 +15.1 +8.6 S2
4 8 F.KARA 19:36.8 +16.1 +1.0 S2
5 3 B.ÇUKUROVA 19:53.6 +32.9 +16.8 S2
6 4 E.KAZAZ 19:57.9 +37.2 +4.3 S2
7 17 M.DİKER 21:22.3 +2:01.6 +1:24.4 S3
8 23 A.ÇUKUROVA 21:22.7 +2:02.0 +0.4 S3
9 15 N.ERBİL 21:31.7 +2:11.0 +9.0 S3
10 12 O.AVCIOĞLU 21:32.3 +2:11.6 +0.6 S6
Bu arada Efe'm okuyor :) bugün kendisi de yarışıyordu, yorumları alalım Efe...
evet sol köşede biz vardık hepimize geçmiş olsun birsen ablanın çene kemiği kırıldı eşi levent abinin geçici tramwa sonucu hastanede müşade altındalar tedavileri suruyor.allah acil şifa versin.enis alpsoy startı verirken bende anonsu yapıyordum .mithat diker gaza basınca motor ve eksoz sesınden mıkrofon dan sesımı duyurmak için tag tan inip 3 adım geri giderken şok oldum gözümün önünden gitmiyor.tum yarıscıların ve hakemlerın moralı bozuldu. dusunduru bır olaydı allahtan ekıbten doctor arkadaslar mudahale ettıler.. 4 ayak sabıtlenmıstı fakat ***** asafalt park alanı oldugu içinde inceydı sanırım !!.komserler kurulu federasyon olayda ıhmal oldugu konusunda arastırma baslattı. montajı yapan ekip ve denetmenlerde olay.
malesef mithat abi ye saygımız bır yana .profesyonel bır yarıscı için uzucu bır durum oldu allahtan arakada baska kımseler yoktu.
bu arada favorim volkan ışık bu gun kendısı ıle yarıslardan sonra servıs alanında sohbet etme fırsatım oldu .pazar gunu ıcın rısk harıtası olusturduklarını 3 etapta fazla zorlamadıklarından bagsettı !! luca ise rıskı seven bır pılot yarın çok çetin gececek yarıslar.
Yarış startı için tag bundan sonra kullanılmamalı... Bir kişinin daha canı yanmasın böyle usta pilot olmaz ağalar...
Hocam tag'in şekli konusunda hemfikiriz ancak montajı konusunda benim şüphelerim var. Yere hakkıyla sabitlenmeliydi bunlar. Şeklini tasarımını belirleyen yönetmelikler montajını da vidasının çapına kadar aynı şekilde belirliyor.
Orada o durumdaki tag'e çıkarken yapılabilecek bir debriyaj hatası bile aynı etkiyi yaratabilirdi. He tabi torkuna oturmuş bir evoya dayanamayabilirdi elbet ama ne bileyim, altı tekerlekliymiş gibi de fırlaması bana normal gelemiyor bir türlü.
Zaten işin içindeyiz hepimiz, bunları da aslında biliyoruz. Bugüne kadar ihmal edilebilir gözüken basit bir ayrıntı bugün hepimizi üzdü.
Sürç-i lisan ettiysem affedin. 3-5 taraflı üzüntü oldu benim için.
Selamlar
sabaha karşı efemçukuru ve bademler etaplarını geçtim kaçak yarışı modelinde :D
sabah 7 de eve varınca da ralli izlemek yalan oldu :)
ama etap geçerken acaip yarışasım geldi valla :D
bademler etabını ralli araçları ne sürede geçiyor?
ben tersten ( efemçukurundan bademlere doğru) 10 dakkada geçtim starex minibüsle :D
Gitmeyi düşünüyodum aslında böyle bir olay yaşanması kötü olmuş video dan anladığım kadarı ile bir çok yanlış insanların yaralanmasına sebep olmuş start tag'ın yere tam montajlanmaması pilotun hızlı kalkışı sonuçta adam tag'ın yere montajlanmadıgını nerden bilebilirdiki yani ralli sonuçta bütün bunlar bir yana o start tag'ın okadar yakınında durmanın sebebi niyedir hala anlamadım umarım daha iyi organizasyonlar için örnek olur bu olay
ağalar start tag leri hiç bir zaman yere montajlanmamıştır...
Pilotun suçu tamamen...
Ege rallisi genel klasmanı
1 volkan ışık
2 luca rosetti
3 fatih kara
volkan ışık sahalara hızlı döndü :)
Kaza ıcın benım sahsı gorusum kesınlıkle Pılot un sucu vardır
Yanı etap ıcınde kalkar gıbı bır kalkıs yapmıs
Acıkcası Tag bence gereksız bır sey
fınısh de olsa ustune cıkılıp kupa torenı yapılsa bence yeterlı olur
aracın oradan start almasını her zaman anlamsız bulmusumdur..
Çekişmeli ve hızlı bir Ege Rallisi daha geride kaldı artık şu Ege Rallisi de 3 er yarışlık şampiyona şeklinde olsa çok daha zevkli olucak doyulmuyor tadına :)
2012'nin ilk yarışında yarışamadım sınavlar dolyısıyla ama içim gitti o ayrı mesele.
Startta Mithat abinin olay dün benide şaşırttı kendisi çok eski ve profesyonel anlamda bir yarışçı yaşanan olay kötü belki anlık bir dalgınlığa gelmiş olabilri ama tabi nolursa olsun affedilebilicek bir hata değil gibi gözüküyor insallah bir daha bu tarz şeyler yaşanmaz.
Efe'cim sizleride tebrik ederim oldukça başarılıymışsınız etaba çıkamadığım için haberlerinizi aldım finish podyumunda karşınızdaydım anca :D Yiğit'le seni tebrik ederim
Volkan Işık Luca kovalamacası oldukça iyi.Volkan Işık efsane konuşturmuş yine
Benim favorim Yağız Avcı idi her zaman ki gibi ancak teknik problemlerden dolayı tempo bi hayli yavaşladı kısmet bi daha ki yarışlara
Finish podyumundan bir kaç kare ve yarışın 1.si Volkan Işık 2.Luca Rosetti ve 3.Fatih Kara kısa bir video link ekleyim
2012 Ege Rallisi / Özet Görüntüler - YouTube
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...65772538_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...93853650_n.jpg
saat 3 gibi servis alanına geldim bi turladım ama araçların servise gelmesine çok olduğundan geri döndüm