Elinize sağlık herşeyi çok net açıklamışsınız.
Mesela ben yeteneğimin boşa harcandığını düşünmekteyim(Ralli Konusunda)
Sponsor destekleri yok başbakanın dediği gibi bir babayiğit çıkıp alın size para alın size motor demiyor.
Printable View
Elinize sağlık herşeyi çok net açıklamışsınız.
Mesela ben yeteneğimin boşa harcandığını düşünmekteyim(Ralli Konusunda)
Sponsor destekleri yok başbakanın dediği gibi bir babayiğit çıkıp alın size para alın size motor demiyor.
söyleyen kişi yanlıştan ziyade arkadaş gözlemlediği bişeyi söyledi.. haklılık payıda var .. sonuçta tecrübe edip anlatan kişi : tecrübesini anlatır .. olucakları söyler durduk yere ahkam kesmez .. ama tecrübe etmeden drift bible , best motoring forza 4 GT5 falan takılan çok insan o öyle olmaz böyle olur diye akıl vermeye çalışıyor .. senle alakalı değil yanlış anlama genel olarak söyledim ..
problem yazdiklarin degil.yazan kişide degil.
yazma\aktarma bicimin demek istenmiş.
sen daha olumlu yaklaşipta anlamaya calişcagina.
ünlem ve soru işaretleri dolu bişyler yazmıssın yine özgüven patlamıssın.
karşındaki kişi 30 yaşında ve driftin içinde olan birisi.
onlarıda geçtim karşına alabilcegin en efendi kişilerden.
o yuzden seninde biraz ılımlı ve anlayişli olmani tavsiye ederim.
@Brs_eg Ahkam kesiyorsun diye ithamda bulunan ben değilim abi kusura bakmayın. Yanlış bir şey söylemedim kimseyi yanlış yönlendirmedim ''Sen çok drift bible izlemişsin'' diye kimseyi de yermedim. İsterseniz daha önceki postları okuyup olayın nasıl geliştiğine tekrar bakın.
Gördüğünüz gibi kimseyle senli benli konuşmadım kötü bir şey söylemedim kendimce doğru bulduğum yararını gördüğüm bir bilgiyi bir başkasına yardımcı olmak amacıyla aktarıyorum. Daha doğrusunu bilen sen yanlışsın diyen varsa başım üstüne.
Forumda evet öyle bir durum var ama suçlusu ben değilim foruma kabul edilecek üyeleri ben seçmiyorum.
Ben de kendimce bir şeyler yapmaya motorsporlarına katılmaya çalışıyorum tüm paramı hızlı bir araba almak için döktüğüm de oldu, oto mezarlığında -20 derecede çıkma parça aradığımda oldu, pist rekorunu kıracağım diye tüm haftalığımı ta hafta başından gokarta yatırıp haftanın geri kalanı aç kaldığım da oldu.
Tüm bunları bilmeden beni sadece yaşımla yargılayarak ahkam kesiyorsun denildiğinde kusura bakmayın ama benimde sinirlerim tepeme çıkabiliyor.
Yine de Gökhan abiden özür dilerim bazen damarıma basılmış gibi hissedince sivri dilli olabiliyorum..
dunyanin heryerinde motorsporlari pahali bir spordur , kendi aracinla rally crosslara katilabilirsin , cok ciddi butce gerektirmez amator isler . gonul vermek onemli olan , harcandigini dusundugun kadar yetenegin varsa , aracina homoloje bir roll cage koltuk alip bazi ufak modifikasyonlar ile yarislara katilabilirsin .
Türkiyede motor sporlaeı hayali olmayan yoktur sanırım ama biryere kadar kendi imkanlarınla gidebiliyorsun ondan sonra önüne parasal engeller çıkıyor ve maalesefki devam edemiyorsun.
Bugüne kadar birçok spor araba kullandım ama biryerdn sonra güç yetmiyor , sadece arabayla olmuyor maalesefki masrafları çok ağır bir spor , keşke biraz daha destek olsada ülkemizde de daha fazla genç yetenekler çıksa
Türkiye'de sponsorluk olayı gerçekten çok ama çok zor bunun sebebide sponsor olan firmanın çok işine yaramaması. Geçenlerde hesapladık örneğin bir firma size sponsor oldu. 10000 tl lik bir sponsorluk. Bunun galiba %2 sini vergiden düşebiliyor. Bu şekilde hatırlıorm ben ama cidden çok komik bir rakam.
Bu sebepten memlekette otomobil sporları "zengin" sporu :) Sponsorluk olayını geliştirirse ülke otomobil sporlarındada çok iyi yerlere geliriz.
Türk milleti zaten arıza millet, e otomobil sporları arıza sporu :) tam bizlik aslında yeterki destek olsun.
O öyle değil güzel kardeşim .
Sponsor firma sponsorluğunun 100 de 100 ünü gider gösterir.zengin sporu modifiyedir nedenmi ?
Modifiye tanımı dünyada motorsporları arasında yoktur çünki zevkine göre geliştirmek demektir .
Bu nedenle motorsporları ( TR Pist şampiyonası ,Drag ,drift, Ralli , Offroad vb.) branşlar dışında sponsor bulamazsınız (bknz FİA ) . Bu sokakta iyi kavga etmek ile boksör arasındaki ilişki gibidir sokakta kavga eden tutuklanır boksör örneği ile bakınız mike tyson serveti .....
Heyecanını anlıyorum taktir ediyorum ancak motorsporları otomobil modifiye etmekle alakalı değildir yani modifiye edince motorsporlarına dahil olunmaz motorsporu yapan bir pilot olunmaz yada aracın motorporlarında Yarışan bir araç olmaz . Son zaman forumda güncellediğin konulara bakarak sölüyorum araştır öğren sana bişeyler katsın sonrasında bir konu hakkında masa başına geç (bu son yazdığım sponsorluk le değil genel olarak modifiye ve otomobil ilişiği ile alakalı) .
Keza bu değerli bir nasihattir . Araştırmanı okumanı ve kural kaide dünyadaki otomobil sporları ve modifiye ile ilgili bunu ulusal anlamda bilen yaşamış ve tartmış abilerinle sohbet ederek neyin ne olduğunu daha iyi öğrenmeni tavsiye ederim .
Çok güzel bir yazı olmuş,elinize sağlık..
Daha öncede evlilik arifesinde bile elde avuçta ne varsa bu spora yatırdığınızı okumuştum.Allah size sabır ve şans versin;zorluklar içerisinde yılmadan usanmadan bu işi devam ettiriyorsunuz ve yapmak isteyenlere de yol gösteriyorsunuz.
Yıllar geçiyor ama değişen pek bir şey yok. Biz yıllardır bu işi geliştirmek için uğraşıyoruz , ama sonra bir firma çıkıp "Drift" adı altında kaza yapıp insan yaralıyor. Ve mutlu son , Drift daha önce drag'da olduğu gibi çıkmaza giriyor. Bazen sadece sizin iyi şeyler yapmanız da yeterli olmuyor maalesef.
Alokol firmalarından sponsorluk hakkı elinden alınır gibi reklam yapamassın dendi. Sigara firmaları sponsor olamaz hale getirildi. (ör Marlboro yarış takımları). Git gide kapsam ufaltılıyor sanki zaten dolu sponsor varmışcasına.
Ayrıca tüzüğe bakarsanız sponsorluk bedelinin gider olarak gösterilebilmesi için gerekli federasyon tarafından tanınan bir org olma şartı artı yarışçınında lisanslı olması gerekiyoır.
Yazi harika olmus cok tesekkurler bilgilendirme icin yazicidan cikartip duvarika asasim geldi 😃 ben bu ise cok gunul veren bir insanim fakat ulkemizde Kenan Sofoglu bile desteklenmezken drifti insanlarin izlemesi bile bir mucize. Kenan Sofoglu'nun abisi babasi cocugu rahmetli olmasa adamin adini duymicaz ulkede maalesef. Kim bilir ilerde belki cok zengin oluruz da bu ise baslariz.