Multi21 denilen sadece bir kod mu yoksa araçların ayarlarını tamamen değiştiren birşey mi? Sanki bana sadece sıralamayı koruyun araçları zorlamayın emri gibi geldi. Çünkü Webber de iyi hırs yapıyor Vettel'i geçirmemek için sanki. Arabası yavaş gibi gelmedi bana. Neyse çok heyecanlı bir kapışmaydı ama özlemişiz :)
içinde bazı ayarlar barındıran bir harita bence.yarışta sakin gitmek istediklerinde kullandıkları.o emirle bu kod paralel zaten.ha belki takım içinde önceden anlaşılmıştır mesela "multi 21 de giderken geçiş yapmayın" diye.weberin isyanı buna.ama o sırada vettel multi 21de gitmiyordu kesinlikle.
direksiyonda asağ baş parmağın altında multi seçenekleri
2005 renault f1 direksiyonunun 2500 sayfalık kullanım kılavuzu olduğu düşünüldüğünde multi 21in tam açılımı zaten bakarak anlaşılmaz:)
İyice bku çıkmış f1'in hiç üzülmüyorum artık izleyemediğime.. Bu nedir arkadaş yarış olmaktan çıkmış resmen orda göz göre göre vettel'i 1. yaptılar Webberin hakkını yediler Rosberge keza öyle aynı şekilde haksızlık ettiler.
Hiç tadı kalmadı böyle giderse seyirci filan kalmicak f1'e..
Edit: ben webber olsam vetteli yapıştırırdım orda duvara iki arabanında pert olmasını ergen bebenin üstüne yıkardım.
26-03-2013, 14:06
Sinan'S2k
Alıntı:
initial-D Nickli Üyeden Alıntı
içinde bazı ayarlar barındıran bir harita bence.yarışta sakin gitmek istediklerinde kullandıkları.o emirle bu kod paralel zaten.ha belki takım içinde önceden anlaşılmıştır mesela "multi 21 de giderken geçiş yapmayın" diye.weberin isyanı buna.ama o sırada vettel multi 21de gitmiyordu kesinlikle.
direksiyonda asağ baş parmağın altında multi seçenekleri
2005 renault f1 direksiyonunun 2500 sayfalık kullanım kılavuzu olduğu düşünüldüğünde multi 21in tam açılımı zaten bakarak anlaşılmaz:)
Multi21 ile araç yavaşlıyorsa Webber'de devreden çıkarmış olabilir. ***** pitten çıktıktan sonra bir ara neredeyse 1 sn farkı açtı sonra Vettel tekrar sıkıştırmaya başladı ki birkaç düzlükte webber'e yetişemedi. Virajlarda işi götürdü gibi vettel daha çok o yüzden soru işareti oldu bende. Tamam takım emrine uymadı Vettel ama Webber de Vettel'e geçilmemek için iyi kastı bence. Neyse sonuçta göze hoş gelen bir kapışma oldu. Rosberg'in ki daha beter bence onda adam bariz hızlı ona rağmen geçemiyor Hamilton'ı. Yazık oldu. Tabii şampiyona da Hamilton'ın daha iddialı olacağını düşünüp bu kararı alıyorlar orası ayrı.
26-03-2013, 14:31
levent
Doğru olan Mercedesin yaptığıydı, Rosberg ben daha hızlıyım geçebilirmiyim dediğinde direk negatif cevabı geldi telsizden, ki çoktan önlerindeki grupla 8sn arkalarındakilerle 15sn civarı fark vardı - mantıklı hareketti ekonomiye geçmek, Vettel alın şunu önümden derken takım bile kesin bir cevap veremedi daha yarışın ortasındayız acele etme sonra hallederiz tarzıydı cevap ki gördük nası hallettiklerini. Adam kayırmaca var Redbull da..
Bu arada DRS siz geçişleri özledim ben ya :D
26-03-2013, 14:33
individual
webber ve vettel 'in o andaki araç verileri hiç bir zaman öğrenmiyecez.takım o anda kimin gaza daha çok yüklendiğini kimin daha çok o emirden sonra kastığını çok iyi biliyor.biliyorki vettel gitti webberden özür diledi.webber emir geldikden sonra yavaşladı.vettel o kadar iyi bir yarıştı sürüş sergileseydi 20 turda birinciliğe otururdu ve arayı açardı.
kabul edelim ki webber bazı pistlerde vettelden daha iyi sürüşler sergiliyor.Alonso kaza yapmasıydı o zaman işler daha değişik olurdu.
26-03-2013, 14:38
levent
(B)alonso da kendi mallığına yansın, 1 tur daha dönerim pist biraz daha kuru olur dedi ama kanadı altına kaçtı :)
26-03-2013, 14:41
individual
Bu arada 2010 - 2011 - 2012 - 2013 Malezya pisti puanları
Pirelli: Red Bull'un şikayetleri haksız
Pirelli, Red Bull'un lastikler konusundaki şikayetlerinin doğru olmadığını belirterek, RBR'nin duble yaptığı Malezya Grand Prix'nin bunu kanıtladığını ifade etti.
Pirelli, Sepang'daki hafta sonunda, lastiklerin daha az agresif olmasını isteyen Red Bull'un baskısına maruz kalmıştı. RBR, lastiklerin araç performansı üzerindeki etkisinin çok fazla olduğunu, bunun da aracın hızını sınırlandırdığını ileri sürüyor.
İtalyan lastik üreticisinin motor sporları sorumlusu Paul Hembery, Malezya GP'nin 2013 lastiklerine yönelik eleştirileri susturup susturmadığı yönündeki bir soruya verdiği cevapta, "Dürüst olmak gerekirse aslında sadece bir eleştiri vardı" dedi.
"Herkes bize gelip, (Red Bull'un) neden bahsettiklerini bilmediklerini söylediler" diyen Hembery, "Yeni bir araç kombinasyonunuz var, testler soğuk havada gerçekleştirildi, yeni lastikleri kullanıyorsunuz ve Melbourne'de bunların hepsi ilk kez bir araya geliyor" şeklinde konuştu.
Henüz iki yarışı geride bıraktıklarını ve bir değerledirme için ilk dört yarışın tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Hembery, tek bir takımın şikayeti üzerine lastiklerde herhangi bir değişiklik yapılmasının da doğru olmayacağını vurguladı.
Hembery ayrıca, herhangi bir takıma ayrıcalık tanımanın sözkonusu olamayacağını belirtti.
Redbull artık kendine özel lastik üretilmesini istiyor baksanıza :D adamlar duble yaptı hala lastikler çok kötü diyor :D
26-03-2013, 15:00
kadirsa
vettel kendine idol gördüğü schumacher'in izinden gitmeye tam gaz devam ediyor. takım emiri kullanmayı da öğrenmiş. barichello'yu yedikleri avusturya yarışını unutmak mümkün mü.
aferin çok güzel içine ettiniz F1 ruhunun. İzleyemediğim uzak kaldığım için kendimi suçlayıp kötü hissediyordum ama gerek yokmuş.
"ben hızlıyım çekin onu önümden" bu ne arkadaş ya, hızlıysan bileğine güveniyorsan geç git, yada beceriksizsen geçeme ve patla..
Alonso'da açıklama yapmış. Sanki senin geçmişin tertemiz de en sevdiğim pilot ama akılsız konuşuyorlar. Birde katıldığım bir nokta var kendisine 2. virajda Vettel acayip yavaşladı o yüzden temas etti Alonso'da, tekrarını izledim de neredeyse durmuş Vettel.:)
28-03-2013, 03:00
Eriador
Alıntı:
kadirsa Nickli Üyeden Alıntı
vettel kendine idol gördüğü schumacher'in izinden gitmeye tam gaz devam ediyor. takım emiri kullanmayı da öğrenmiş. barichello'yu yedikleri avusturya yarışını unutmak mümkün mü.
aferin çok güzel içine ettiniz F1 ruhunun. İzleyemediğim uzak kaldığım için kendimi suçlayıp kötü hissediyordum ama gerek yokmuş.
"ben hızlıyım çekin onu önümden" bu ne arkadaş ya, hızlıysan bileğine güveniyorsan geç git, yada beceriksizsen geçeme ve patla..
Avusturalya ile bi olay birbiri ile tamamen farkli.
Ferrari her zaman 1. pilot Schumacher dir dedi ve ona oynuyoruz dediler.Yaristan sonrada Michael in sampuyonlugunu biran once kesinlensin diye boyle birsey yapildi , sampiyonluk kesin oluncada Michael Rubens e yol verdi.
Burda ise enayi yerine koyulma var hani mod21 deydik ? yerlerimizi koruyacaktik ?
Cok farkli hikayeler.
2002 deki olayi unutmayanlar Ferrari ye saydiranlar , 1998 ! de 4 sene onceki McLaren in yaptigina nasil sessiz kaliyorlar ?
McLaren cilerin agzina sakiz ettikleri olayin 1998 ! versiyonu
Ayrica kimse bana Heiki McLaren de iken Lewis le ayni sartlarda yarisiyordu demesin popomla gulerim ( ama haksizlardi demiyorum Lewis cok daha hizliydi tabikide onu destekliyecekler )
Kisaca takim emirleri vardi hep olucak ama insanlari kandirarak yapilmasi salak yerine konmasi sinirleri bozuyor
28-03-2013, 08:59
eleanor
Alıntı:
Eriador Nickli Üyeden Alıntı
Ferrari her zaman 1. pilot Schumacher dir dedi ve ona oynuyoruz dediler.Yaristan sonrada Michael in sampuyonlugunu biran once kesinlensin diye boyle birsey yapildi , sampiyonluk kesin oluncada Michael Rubens e yol verdi.
Burda ise enayi yerine koyulma var hani mod21 deydik ? yerlerimizi koruyacaktik ?
Cok farkli hikayeler.
2002 deki olayi unutmayanlar Ferrari ye saydiranlar , 1998 ! de 4 sene onceki McLaren in yaptigina nasil sessiz kaliyorlar ?
Ayrica kimse bana Heiki McLaren de iken Lewis le ayni sartlarda yarisiyordu demesin popomla gulerim ( ama haksizlardi demiyorum Lewis cok daha hizliydi tabikide onu destekliyecekler )
Kisaca takim emirleri vardi hep olucak ama insanlari kandirarak yapilmasi salak yerine konmasi sinirleri bozuyor
Sen hep Formula 1 anlat ben sayfalarca okurum valla.En az senin kadar hastayım en az senin kadar biliyorumdur ama senin sorulara kapak cevaplar veren bi formula 1 sever adam daha görmedim.Tebrikler Formula 1 ile ilgili takipçinim.Yoksa Serhan Acar senmisin :) ama yok o mikacıydı sende benim gibi schumicisin :))) eline sağlık.Sırada Çin var onun içinde bir konu gelsin artık.
28-03-2013, 09:43
kadirsa
Alıntı:
Eriador Nickli Üyeden Alıntı
Cok farkli hikayeler.
İçinde Schumacher geçen bir postta cevap vermemen mümkün değil, tahmin ediyordum :)
Ayrıca ben Avusturya'yı ima ettim, Avustralya'da da olmuştur ferrari bunu hep yapıyor ;)
Hangi takım yaparsa yapsın ben kesinlikle desteklemiyorum takım emirlerini. Yani bu konudaki düşüncem desteklediğim takım veya pilottan bağımsız bir düşünce.
28-03-2013, 10:08
ghibli06
Schumi varken Ferraride, hangi 2. pilot ondan daha hızlıydı? arada tek tek bazı yarışlarda anlık durum ya da otomobil durumlarından belki diyorum ama Ferrarideki takım emirleri şuankiyle çok farklıydı... 2.pilot araya girer arkayı yavaşlatır Schumi farkı açardı, öndeyse de yine yavaşlar arkayı tutar Schumi'nin yakalamasına yardımcı olurdu...
ben o yıllarda da bu işi desteklemezdim ama o zamana haksızlık etmişim, şimdi pilot aleni olarak 'önümden çekilsin' diyebiliyor ya da takım kendi pilotuna 'sakın geçme' diyebiliyor... eğer böyle olacaksa zaten pilotlar şampiyonasına gerek yok, takım puanlarından şampiyon çıksın daha iyi...
benim korkum ciddi bir kazanın olma ihtimali, pilotlar çok gerildi, hem takıma hem de takım arkadaşına bu kadar isyan edilen bir dönem yaşamadım ama son 2-3 yıldır bu rahatsızlık hemen hemen bütün iddialı takımlarda baş göstermeye başladı...
bir de en çok hayret ettiğim neredeyse 1 hafta olacak ne Bernie ne de Charlie'den gram ses yok, eskiden çok acımasız eleştirirdi ama o da korkuyor artık takımlardan ve de bu organizasyonun kısa zaman içinde alternatifinin çıkabilmesinden...
28-03-2013, 10:49
eleanor
Alıntı:
ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
Schumi varken Ferraride, hangi 2. pilot ondan daha hızlıydı? arada tek tek bazı yarışlarda anlık durum ya da otomobil durumlarından belki diyorum ama Ferrarideki takım emirleri şuankiyle çok farklıydı... 2.pilot araya girer arkayı yavaşlatır Schumi farkı açardı, öndeyse de yine yavaşlar arkayı tutar Schumi'nin yakalamasına yardımcı olurdu...
ben o yıllarda da bu işi desteklemezdim ama o zamana haksızlık etmişim, şimdi pilot aleni olarak 'önümden çekilsin' diyebiliyor ya da takım kendi pilotuna 'sakın geçme' diyebiliyor... eğer böyle olacaksa zaten pilotlar şampiyonasına gerek yok, takım puanlarından şampiyon çıksın daha iyi...
benim korkum ciddi bir kazanın olma ihtimali, pilotlar çok gerildi, hem takıma hem de takım arkadaşına bu kadar isyan edilen bir dönem yaşamadım ama son 2-3 yıldır bu rahatsızlık hemen hemen bütün iddialı takımlarda baş göstermeye başladı...
bir de en çok hayret ettiğim neredeyse 1 hafta olacak ne Bernie ne de Charlie'den gram ses yok, eskiden çok acımasız eleştirirdi ama o da korkuyor artık takımlardan ve de bu organizasyonun kısa zaman içinde alternatifinin çıkabilmesinden...
Bernie Vettelci o yüzden geçende vettel olduğu için acımasız eleştiri gelmesini bekleme bana sorarsan açıklamasını yapmış paylaşıyorum
Ecclestone, "Ben, bu takım için üç kez dünya şampiyonu olan Sebastian Vettel'in yerinde olsaydım ve birisi telsizi eline alıp bana talimatlar verseydi, muhtemelen kendisine talimat verildiğinde Kimi Raikkonen'in yaptığının aynısını yapardım" şeklinde konuştu.
Sky Sports'a konuşan Ecclestone, Vettel'in bu hareketiyle takım patronu Christian Horner'in otoritesini zayıflattığı iddialarına da katılmadığını belirterek, Vettel'e bir disiplin cezası vermenin de mantıksızca olacağını söyledi.
Sebastian Vettel'in, şampiyon ve yarış kazanan bir pilot olduğunu ifade eden Ecclestone, böyle bir cezanın takımın şampiyonluk hedefine zarar vereceğini ifade etti.
Ecclestone, Red Bull'da kimin kazandığının çok da önemi olmadığını belirterek, "Şampiyon olmak istiyorlar. Onlar için (kimin kazandığı) ne farkeder?" şeklinde konuştu.
28-03-2013, 10:54
ghibli06
Alıntı:
eleanor Nickli Üyeden Alıntı
Bernie Vettelci o yüzden geçende vettel olduğu için acımasız eleştiri gelmesini bekleme bana sorarsan açıklamasını yapmış paylaşıyorum
Ecclestone, "Ben, bu takım için üç kez dünya şampiyonu olan Sebastian Vettel'in yerinde olsaydım ve birisi telsizi eline alıp bana talimatlar verseydi, muhtemelen kendisine talimat verildiğinde Kimi Raikkonen'in yaptığının aynısını yapardım" şeklinde konuştu.
Sky Sports'a konuşan Ecclestone, Vettel'in bu hareketiyle takım patronu Christian Horner'in otoritesini zayıflattığı iddialarına da katılmadığını belirterek, Vettel'e bir disiplin cezası vermenin de mantıksızca olacağını söyledi.
Sebastian Vettel'in, şampiyon ve yarış kazanan bir pilot olduğunu ifade eden Ecclestone, böyle bir cezanın takımın şampiyonluk hedefine zarar vereceğini ifade etti.
Ecclestone, Red Bull'da kimin kazandığının çok da önemi olmadığını belirterek, "Şampiyon olmak istiyorlar. Onlar için (kimin kazandığı) ne farkeder?" şeklinde konuştu.
ben okumamışım bunu daha , keşke hiç konuşmasaydı...