9 ve 10. viraj favorim..
Printable View
9 ve 10. viraj favorim..
Yaris yarin saat kacta arkadaslar?
15:00 da olacak
Rai her yarışta -1 pit atmaya alıştı, lastiklerini korudu sanırım. Alonso da 1 firenaj ve de viraj çıkışı hata yapınca gerkesiz görüp son turu tamamlamak yerine, pite girdi. Yarın yarışta çekişme üst seviyede olacak.
Büyük heyecanla beklemedeyiz. :)
Yarış başlıyor ;)
Bu 3lemeden en karlı alonso çıkacak. Vettel sağolsun heyecan dolu başladı yarış. :)
Son zamanlarda ki en cekismeli start , muthis heyecanli :)
Alonso'nun drs açık kaldı. :D
Massa ön kanada hasar aldı, kötü bi haftasonu Ferrari için.
Alonso'nun tur süresine baktım da, diğerleriyle hemen hemen aynı. Uçan vettel dışında. :)
Yarış başlangıcı güzeldi Vettel orada gösterdiği tempoyla etkiledi. Ardından Rosberg'in bu kadar da geride kalacağını düşünmemiştim çok zor bir yarış geçirdi gerçekten. Lotuslar stratejileriyle 2 podyum yaptı iyi puanlar topladılar.
Alonso'ya ise çok üzüldüm. Yarışta ki liderlik mücadelesi bitti yarışın sonuna kadar tek başına kaldı Vettel. DRS olmadan neredeyse son sıraya düştü. Temposuna bakınca o kadar geride kalmasına karşın iyi mücadele verdi 8. oldu. DRS olmadığı halde araç mclaren ya da mercedesler ile mücadele edebiliyordu. Artık avrupaya geçiliyor yeni ve büyük güncellemeler gelecektir.
Alonso'nun temposu iyi idi. DRS yok sürekli mücadele var fazladan planda olmayan pitstop u da dahil edince 37 sn gerisinde bitirmek gayet doğal gözüküyor hatta her şey normal gitse büyük ihtimal liderlik için mücadele edecekti. Vettel mücadele dışında kaldığı içinde (ilk 3 tur hariç) lastiklerini istediği gibi kullandı.
mercedesler hüsran hamilton 2. pitsoptan sonra hızlandı ama yetmedi mercedes amg tamamen lastik canavarı.iki tahminim tuttu kimi ve vettel açıkcası webberide beklerdim. Di Resta iyi mücadele etti hızlıyı ilk başlarda.Alonso arıza yaşamasaydı yada ikinci kez drs den dolayı içeri girmeseydi podyuma çıkabilirdi.Zevkli yarış oldu parmak çocuk ilk iki tur güzel mucadele etti.ve galibiyeti aldı.rosberg beni şaşırttı mucadele ettiği ender yarışlardan biri.Adrian sutil ilk turda sorun yaşamasaydı ilk 7 de belki görebilirdik.Hayal kırıklığına uğradım.Massa massa massa....yorum yapamıcam en çok podyumda görmek istediğim kişi.Lotus lastikleri öğrendi ve bu sayede podyuma çıktılar.haricinde hızlı bi gün geçirmediler.Macleren ise nasıl bu duruma düşüyor ben anlamadım.pereze agrasif ol dediler bokunu çıkardı.Gözü JB ye dikti.patates oluyordu.Genel olarak bence orta sıralarda mücadele izleme zevkini arttırdı dsmarttan izleyen arkadaşlara tavsiye dil seçeneğinden orjinale çevirdiğinizde daha zevkli hale geliyor araç sesleri.Serhan abi güzel anlatıyor ama seslerde fena bilginiz olsun.
fernando alonso aracındaki kanat sorununu serhan acardan önce fark ettim :D düzlükte ve bir kaç tane virajda açık duruyordu.fernando alonso allahdan açık kalmadı yarış boyunca.michael schumacher'dede buna benzer bir sorun olmuştu açık konumda kalmıştı kapanmamıştı mecbure yarıştan çekildi.Ama alonso süper bir yarış sergiledi DRS 'si olmadan bile üst sıralara geldi.
MSC ninki tamamen açık kaldıki bu her zaman performans sağlamaz hızlı virajlarda araba arkasını savurur.Benzer durum çin de olsaydı uzun düzlükde süzgeç olurd diye düşünüyorum drs kullanamazken.gerçi ferrari ve mercedes uzun düzlükde sıkıntısı olmayan araçlar.Ama sekhil de üstesinden güzel geldi.uzun düzlükler olmadığı için çok çokda zararını görmedi.Günahım kadar sevmem antipatim var balonsoya ama yiğidi öldür hakkını yeme.İyi pilot.
Birde bu DRS sisteminin arızalandığında direk kapalı konuma geleceğini söylüyordu FİA. Önce MS yaşadı sorunu şimdide Alonso.
İş yüzünden yarışı kaçırdım iyi bi link le özetin düşmesini bekliyorum ama Perez Button a fena vermiş anlaşılan çakma şampiyon başlamış zırlamalara :)
bende bu sezonki ilk yarışımı kaçırdım, bahrain gp. net ortamında nerden izlenir tekrarı bi yardımcı olsanız sevinirim valla, link vs.
birde Nostradamus köşesinin sonuçları nasıl oldu, cevapları yazarsanız bakalım :)
Ben yarışa bakamadım ama Vettel alır diyordum ordan bi 5 puanım var bide Leventten ses çıkmıyor onuda tutturdum galiba :)
kaptık 100 ü.
link düşer düşmez burda paylaşalım
Perezde olay şöle oldu.Jenson yarışta öndeydi sonrada yavaşlamaya başladı.Perez ondan hızlıydı.İkisinede arkadan baskı gelmeye başladı.Perez jenson'dan hızlıydı zaten sonradan jenson'u pite aldılar hızlanmaya başladı.
Zor bir durum açıkcası ben olsam geçiş izni verirdim ve bakalım önümde o kadar hızlımı diye bakardım.Ben çok hızlıysam illaki bir daha geçerdim diye düşünüyorum.Jenson Telsizden çok yardım istedi perez ne yapıyor tutun şunu gibisinden.