geçirdiği kazadanda dolayı yavaşlama var sanki 2008 senesindeki son yarışı unutamam babasının ilk önce sevincini sonrada üzüntüsünü :)
Printable View
geçirdiği kazadanda dolayı yavaşlama var sanki 2008 senesindeki son yarışı unutamam babasının ilk önce sevincini sonrada üzüntüsünü :)
Massa iyi ise iyidir yani diğer pilotlar gibi cebinden çıkartmaz bir şeyler. İyi olduğunda pole en hızlı tur yarış galibiyeti vs her şeyi alıp götürür ama hızlı değilse 3. başlayıp yarış kazanacak biri değil. Diğerlerinden kastım Hamilton, Alonso, Raikonen biraz Vettel diyebilirim. Button, Massa, Webber gibi adamlar ellerine bir fırsat geçtiğinde değerlendiremez ise sadece iyi 2. pilot konumunda olabilirler. Button şampiyon olduğunda bu fırsatı yakaladı şampiyon oldu daha da olamaz zaten.:D Massa da yakaladı ama son virajda kaybetti.:) Yarın yağmur yağmasında Avrupa da durumlar nasıl görelim hiç olmaz ise. Alonso çok istekli, Vettel çok hızlı değilmiş gibi geliyor bana. Raikonen bu hafta sonu pit stratejisi ile değilde gerçek bir performans ile ciddi rakip olur. yarış tempolarını bilmiyorum ama Raikonen ve Alonso iyi imiş bu konuda. Sizlerin düşüncesi?
Massa 3 sıra grid cezası almış. Neden olan engelleme.
Mark Webber is Angry with Felipe Massa Who is ahead - 2013 F1 Spanish GP Qualifying 2 - YouTube
Bence haklı bir ceza ciddi engellemiş durumda.
Evet saydıgın pilotlar arasında sadece 2. en iyi pilot olabilicek isimler mevcut bunları geçmiştede çok fazla gördük ralf schumacher rubens barrichello montonya david coulthard fisichella bunlar hep hızlı pilotlardı ve hızlı araçlarda yarıştılar ve mutlu son uzak oldu ve en hızlı olamadılar..günahım kadar sevmem ama bence pist üzerindeki en iyi pilot an itibari ile balonso.hırslı ve hızlı pilot.kimi raikonen altındaki araca göre hızlı bir pilot kendinden çok fazla birşey katamıyor hayatta hata yapmaz tamamen istikrar abidesi ve tecrübeli tekrar şampıyon olabilirmi evet ama hızlı araca sahip olması lazım.vettelin tek eksiği hala çocuk olması yoksa bu işi hakikaten biliyor.saygı yok olgunluk sıfır.yada biz döneminde hem olgun pilotlar izledik gridin alayı bana anti patik gelio 3 adam hariç :)
yarın yağmur yağarsa startta curcuna olabilirmi bence olur çaylak çok var.çaylağa gerek yok romain var orda babalar gibi:) iki ferrariyide almış önüne biçer gider valla:)
massada pert oldu o zaman cacık olmaz :)
Grosjean'nın o taraklarda bezi yok artık. Etliye sütlüye karışmıyor kendi çapında yarışıyor garibim.:D 2. pilot çok varda ben mevcut grid için yazdım sadece, görev adamı oluyor bunlar şunu şunu yap sana şeker vereceğiz der gibi yönlendiriyorlar.:D Vettel'e baktığında yaşı bizle bir.:) Fakat çocuk demene değilde çocuksu bir yapıya sahip olduğuna katılıyorum keza Alonso da Hamilton da aynı yaşlarda şampiyon oldular. Böyle değildi onlar çok daha olgun yarışçılardı. Vettel'in tek sorunu stres. Stres ve baskı altında yarışamıyor çok gergin oluyor. Bunu çözmesi gerek.:)
tarihe geçmek istiyor vatandaşı msc yi geçmek istiyor bunu inkar etse dahi biyerde okumuştum bild gazetesinemi ne röportaj vermiş inkar etsede amaç bu efsane olmak istiyor.dediğin gibi baskı altında yarışamıyor.ama geçen sene son yarışta iyi iş çıkardı dubai dede o şekilde.
Ciddi cok merak ediyorum McLaren in gecen sene sonunda Brezilya da kullandigi arac burda olsa acaba kacinci olurdu ? Bu zamana kadar yapilcak uzerine eklenilcek guncellemeleri saymiyorum bile. Lider oldugun bir arac varken ve 1 sezonluk icin sil bastan iyi fantazi hea ...
Massa tam hadi kocum aslanim dedik gene sicti cafer bez getir oldu ... Umarim yarista bisiler yapar.Grosjean baba oldu beyler ondan Carmageddon ! oynamati birakti :D
Mercedesleri ilk saf disi birakan sorun ve olay yasamazsa yarisi alir gibi bunada en yakin parmak velet .
Şu RTL ye lanet olsun böyle yayıncılık anlayışı olmaz... Bizim kanallara daha da laf söylemem...
bu arada mercedeslerin yarısta neden bu kadar yavas kalıp daha ilk 10 tur da yarısdan kopmalarının nedenini biri acıklayabişir mi olayı nedir bunların?
vettel yusuf yusuf yaptı baktı kimi saplıcak girdi pite :)
kimi boyle giderse massa yı da gececek demedi demeyin :)
Lastik ile ilgili bir mevzu lastikleri çok hızlı aşındırıyor ve yol tutmuyor turlar geçtikçe fakat tek turda baktığında son derece hızlılar. Ayrıca Raikonen boşuna zaman kaybediyor şu anda bu kaybettiği sn leri bolca arayabilir yarış sonunda. Özellikle de son sektörde şikan da inanılmaz kötü sürüyor anlamış değilim bunu şikana girişi harika çıkışı ise resmen rezillik boşuna arkasında lastiklerini harcıyor. Alonso kopmuş gitmiş resmen. Renault motorlu araçların neden bu kadar kısa oran kullandığını anlayamıyorum. Redbull'u anlıyordum pole de başlıyordu zaten fakat Lotus'u anlayamıyorum zaten arkada başlıyorsun DRS ile KERS ile önde ki aracı geçemiyorsan biraz uzun tutabilirsin 7. vitesi. Keza geçen sene sondan bir önceki yarışta görmüştük Vettel çok geriden başlamıştı vites oranları ile oynamışlardı ve sonuç ortadaydı gayette gidiyordu araç.
bu nedir ya? 3-4 tur performans ondan sonra hedef süre... araçlar birbiriyle değil lastiklerle savaşıyor resmen, ben hiç zevk almadım...
Önce motorlar, şimdi lastikler sezon içi testler yok sadece simülasyon yapılıyor araç üstünde test yok yarışlarda görüyorlar ilk verileri.:) Bildiğiniz uçak firmalarına çalışır oldu F1 sırf kanat eklesin gitsin.:) Ben genede zevk almaya çalışıyorum saf yarışçılık F1 gelenekleri çok büyük zarar görmüş olsa da eldeki ile idare etmek lazım.:D