hamilton için daha kötü bir strateji seçilemezdi
madem sert takıp yarış sonunu göreceklerdi önü boşaldığı gibi hızlı turlar atabiliyorken 40 değil 45. turda pite alsalar bu sıkıntıyı çekmeyecekti şuan
yada onada yumuşak takacaklardı
Printable View
hamilton için daha kötü bir strateji seçilemezdi
madem sert takıp yarış sonunu göreceklerdi önü boşaldığı gibi hızlı turlar atabiliyorken 40 değil 45. turda pite alsalar bu sıkıntıyı çekmeyecekti şuan
yada onada yumuşak takacaklardı
şansı vardı yinele,rıccıardo tepeleyecekti yazarken tepeledi bile :)
Hamiltonun şu anki ruh halini merak ediyorum :)
güzel yarış oldu, Ricciardo'yu çok beğeniyorum, dibine kadar haketti... Hamilton sanırım yarış sonunda 'Nico bana hamle yapmasa Alonso'yu geçecektim' diye ağlayacak... kendisinden ,8 saniye daha yavaş bir arabayı geçemedi, otursun ona ağlasın bence, Nico birebir kalsa geçerdi ferrariyi...
Ne yaristi be . Macaristan hep bayik oluyor ama heyecanli oluncada tadindan yenmiyor tipki 2005 ve bu yaris gibi
Yarisin barisinda Sans melekleri Hamilton icin calisti ilk turda yaris idi kalmadan kurtuldu , guvenlik aracini kendi soksa bu kadar isine yaramazdi.Rosberg onun Vettel e takilacagini dusunerek pite girdi daha bir tur dolmadan Vettel in spini vakit kaybetmesini engelledi.
ilk 35 tur icinde 3 piyango vurdu , ama oda yarisin sonlarinda eski lastiklerle iyi mucadele etti.Alonso da klasina yakisir surdu
fantastik oldu son turlar kesinlikle bi daha izlenir :)
1. başlayan pilotu 22. başlayan diğer pilotunun arkasında bitiriyorsa daha iyi bir strajiye sahip olmasına rağmen
3. bitiren pilotunu hızlı turlar atabiliyorken 5 tur daha sonra pite alıp taksa şu sert hamuru 2. bitirecek yada diğer pilotuna uyguladığı strateji ile 1. bitirebilecekken
mercedesin oturup bi düşünmesi lazım biz napıyoruz diye,zaten en hızlı araç bizde deyip yaslanıp seyretmekle olmuyor.ferrari schumi yıllarında yarışı önce pitte kazanıyordu
Son turda belki Ros yer verip Ham geçse eminim ki Alo'yu da geçerdi.
O kadar gidip son 3 turda 1. Vermek iyi olmasa da Rıc hakkıyla yarışı kazandı.
Ricciardo'yu tebrik ediyorum..Gerçekten hak ediyor.. Gerek kişiliği gerekse sakinliği ile benim favorilerimden..
Not: Bence günün olayı Nico'nun geçmek için Hamilton'dan yol istemesi..
Ricardo nun arkalarda olmasi ilk SC esnasinda pite ilk giren olmasi ona yarisi kazandirdi ondan sonra elde ettigi avantaji hic birakmadi hakkini verdi guzel stratejinin
abi yarışa 1. başlamışken nerde o zaman?en ufak bir sorun yaşamadı ne diye geziniyor arkalarda?yada hamiltonda sert lastik kendisinde yumuşak lastik varken o ağlamayıp geçebilseydi hamiltonu ki, 5 turda 13.5 saniye kapatabiliyorken 2 tur arkasında hiç bişey yapamadı
adam 22. başlamış 3. gidiyor 30 turdur aynı lastik var üstünde hala nico diyorsunuz.bu kadarda yapmayın:)
Ferrari yi gecmek Mercedes i gecmekten cok daha kolay , zaten Ricardo da da bunu gosterdi Hamilton a karsi kac tur ugrasti ? Alonso yu gecmesi icin neredeyse yarim tur yetti.Nico da cok daha taze lastikler vardi ve Mercedes motoru ile rahat avlardi Alonso yu bence.
2 kere SC girmeseydi bence 10-14 sn farkla birinci bitirecekti, tam stratejiye göre hareket edecekken 2 kere SC girdi, fark açamadığı gibi lastiklerin en verimli halini SC arkasında turlayarak geçirdi, sonrasında ise pitten istediği yerde çıkamadı Nico... Hamilton kötü yarışmadı bu sefer ama gerilerdeyken az daha yarış dışı kalıyordu yine, hala kendini kontrol edemiyor, Alonso'yu geçmeyi deneyeceğine Ricciardo'ya defans yapmalıydı bence, en azından 2. olabilirdi ama maalesef Hamilton'un bu konularda zayıf olduğunu yani kendini kontrol edemediğini kabul edin... son turda Nico ya geçilseydi sanırım her şeyi yakar giderdi, öyle bir ruh hali var...
Ferrari ise sezonun 2. yarısı için bir motivasyon yakaladı en azından, Kimi'yi hemen göndermeli, Ricciardo'nun bu günkü performansından sonra, pilot seçimini tekrar gözden geçirmeli...
ben bunu anlamıyorum anlamadığım içinde bu tür yarışçıları sevmiyorum
1. olamayacakken ha 2 ha 3
tabiiki son yarışı gibi yarışçak,kaza sürtüşme gerekirse yarış dışı,başka türlü birinci olmasına imkan yokki adamın bu şartlarda
bütün yarış pozisyon hesabını şampiyonaya göre yapan pilot, ama ben pilot değil yarışçı seviyorum.
kontrolsüzlüğü yarış sonunu hesap etmesi beni ilgilendirmiyorki,eşit şartlarda yada şartlar eşit olmadığında bile pistte en iyisinin o olduğunu seyretmek benim hoşuma giden.şampiyon olmuş yarış kazanmış,takım para kazanmış benim umrumda değilki.
bu yüzden schumi yıllarında daha champcarda yarışan montoyayı,gp3 serisinden beride hamiltonu tutuyorum
ben başarılı adam değil yetenekli adam seyretmeyi seviyorum
e tamam ben de öyle seviyorum, ya hep ya hiç diyerek yarışıyor... ama böyle yarışan pilot, hiç olduğunda ağlamaz, ağlamamalı... ben Montoya'yı ağlarken hiç görmedim :)
Muthis bir yaristi. Takvimin en *****ii yarisi en zevklisi oldu neredeyse. Tabi yagmur sayesinde.
Jeneriklik gecisler izledik,mucadelenin difuzor difuzore hatta et ete degecek kivamda oldugu anlar oldu.
Yorumlarda sunu kaciriyorsunuz; pilot 7 turda 13-14 sec kapatiyor ama 2-3 tur hic bir sey yapamiyor yakaladigi pilotun arkasinda... Sebebi bozulan downforce. Tipki Schminin ist parkda Alonso yu 18-20 tur ist park da gecememesi gibi,her yakaladiginda 8. Virajda 1 sec kaybediyordu...
Ros Ham'i gecmesi icin mucadele etmesi getekirdi son pit oncesi ama ham de lastiklerini cok iyi kullanarak izin vermedi. Macaristanda gecis icin 2. Drs alani yada sonrasi musait,orada farkli cizgilerle,max downforce yakalanabiliyor.(ondekinin cizgisi takip edilmeden)
Ricardo surekli olayli yarislarda podyumda. Helal olsun,stratejiside iyi idi.
Alonso o lastiklerle inanilmaz savunma yapti,yarisin genelinde turlari hizli yada ayniydi. Sansi bu pist olmasi yoksa daha hizli yada genis pist olsa 4. Olurdu.
Rosberg ekstra bir is yapmadi,takim stratejisi batti resmen...
Ham cidden iyi is yapti,pozisyonunu savundu takim emrine ragmen. Tifosiyi gecememesi hanesine eksi olarak yazildi. Genel kullanim tarzini ve sahsiyetini sevmem,cok yorum yapmiyacagim.
Guzel bir 2 saat gecirten tum pilotlara tekrar helal olsun...
Eriador abi,
uzun bir yazı olduğu için alıntı yapmak istemedim,
sen yazımın sadece takım emirleri kısmıyla ilgili cevap vermişin,
bugün ki yarıştada açık şekilde gördük ki, takım Nico'ya çalışıyor resmen,
Hamilton önde giderken, ondan yol vermesini istiyorlar,
Hamilton'da daha sert hamurlu lastik olmasına rağmen, o peryotta Nico ile hemen hemen aynı süreleri yaptı, hatta bazı turları daha iyiydi,
takıma cevap olarakta "geçebilecek kadar yaklaşamadı" dedi, ben çok takdir ettim,
Takımı dinlemedi, bildiğini yaptı ve sonuç ortada,
son olarak ben takım emirleriyle ilgili isyan etmiyorum, sanki öyleymişim gibi yazmışın :)
sadece takımın Nico'yu desteklediğini görüyorum, ve bu düşüncem izlediğim son 2 yarışta oluştu, bu sezon daha önceki yarışları izlemedim çünkü
F1 de yaptığımız konuşmaları her konuda yapabilsek keşke, acayip keyif alıyorum ;)
Arkadaslar tekrar izlemek icin link alabiliyor muyuz :)