ilk rednose 10.7** rekor yaptı , ardından da Sato usta10,626 rekor yaptı.
Printable View
Rednose'un yaptığı süre resmi kayıtlarda olan süre, Sato ustanın süresi resmi değil yarıştan sonra deneme amaçlı yapılan kalkışta elde edilen süredir :) İkisine de helal olsun emeklerine sağlık :)
Rekorlar gunu oldu , aksilikler zaten alisilagelmis bir durum fakat cikan sureler yasanan aksilikleri bir nevi unutturdu .
M3TT yarışa gelmedimi
Yarisa Katılan 106 Gti lardan atmosferik nos turbo olmandan bizim yaptığımız Süreyi gecen olmadı sanırım ...
Ama diger Araçların Süreleri cok guzel yarisa gelmediğim icin cok pisman oldum
Herkesi tebrik ederim
Kacirdik valla guzelim yarişi.rekorlar ard arda gelmiş.
Ama merak ettigim bisey var. Ne olduda herkes birden hizlandi. iyi hazirlandik degil beklediğim cevap. herzaman iyi hazırlaniyor zaten herkes. herkesin iyi sure yapmasinin pistle alakali olduğunu dusunuyorum. Soğuk havanın etkisimi? Rüzgarmi? Vth daha fazla yada daha uzunmu döküldü?
Güzel bi yarış oldu. Rekorlar çok heyecan kattı :) Yarışan ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürler.
M3TT'yi merakla bekliyorduk göremedik maalesef.
Bütün araçlara maşallah. Çok güzel bir yarış organizasyonu olmuş.
2.kalkışımız yağya denk geldiği için tosfed hakemlerinden izin alınarak fwd rekorunu kırmak ıcın 3. Kalkışımızı yaptık ve kırdıkda bu kadardır fwd rekoru powered by SATOYA aittir 10.626. Hakemler huzurunda rekor resmidir ..
Çok güzel bi yarış oldu ard arda rekorlar geldi emeği geçen herkese teşekkürler..
Arkadaslar yaris bitti denildikten sonra yapilan denemeler resmi olur mu ? Sato masallah sure yapti fakat bence resmi degil. Tarafsiz konusuyorum. Ayrica ali baskanim artik bu skorboardlara bir care bulunsun insanlar oraya sure olcumune yada dise dis kupa yarisina geliyorlar fakat konyaya her yarisa gelirim bu ise bir çozum bulunamadi. Sabah 5 te pistteydim seedingler 6 da baslanacak denildi saat 8 de pistte birkac sorumlu geldi ve skorboardlar montajlanmaya basladi. Bazi aksilikler olabiliyor farkindayim cabanizin bence bu gostergelerin bir er yedegi bulundurulmali. Adanada dan olsun baska illerden olsun bir cok guzel sureler geldi fakat kim kimin gurubunda kiminle rakip oldu hic birsey anlamadik en kotusu bayrak yarisi yapilmaliydi.
Saygilar
Vht dökülmedi piste sadece sabah benzin dökülüp yakıldı pist.. Bence soğuk havanın etkisi araçlar ısınmadı deli gibi..birde süre iyileştirmeleri öyle çok abartı şekilde olmadı süresini en iyi iyileştiren Adem abi idi 6 salise
Konya'da ilk defa yarıştım pist Akhisar'dan güzel..
Masallah dostlarla gecen guzel bir gun butun emegi gecenlere tesekkur ederim erol abim sonunda ekk24 un emekleri bosa cikartmadigini tehit ettik masallah allah nazarlardan saklasin red nose her zaman favorim o arabanin yapilisindan beri izledigim ve hayran kaldigim bi aractir allah zeval vermesin huseyin abicim ve en sevdigim insanlar project01 ekibi sizdeki sicak kanlilik hic bir takimda yok konuya deginmisler fakat ali abicim cok caba harciyosunuz biliyoruz ama biraz daha ilgi bekliyoruz hersey 4/4 luk olsun lutfen sure olcere dikkat edelim en onemli sorun sadece o kaldi emegi gecen herkeze tşkler
sürelerin iyileşmesinin nedeni
1.Pist kalkış bölümününün çok başarılı hale getirilmesi.
2.Kalkış öncesi lastiklerin ilk defa çok iyi ısıtılması
3.Sürücülerin kalkış konusunda çok başarılı performance sergilemeleridir.
4.Yazılımcı xxx arkadaşların elinde pc ile bir oraya bir buraya koşturması.
5.Hava nın 5 derece olması
5.onursoytamın sahaya ayak basmış olması.
kankim sen geldin rüzgar geriden esmeye basladı rüzgarın oglu olarak estirdin makinalar süre cıkarttı :D :D :D:D
fwd rekoru kimin elinde suan? buna takıldım bende herkes bizim derse olmayacak böyle dimi?
satonun kalkışı yarış içi mi ? yarış dışı mı?
mantık olarak bakıcak olursak bu bir drag yarışıysa drag yarışında 2 yada daha fazla aracın yanyana kalkıp 402 metreyi ya önde bayrak ile yada süre olarak rakibinden daha iyi süre çıkarttığı zaman onu yenmiş olur bunda hemfikiriz ama bugünki ölçüm sistemde sanırım sorun olduğu için araçlar tek başlarına kalktı eğer drag ise neden tek ? Bugünki sürelerden herkez memnun herkez kabul ediyosa pilotların amacı yenmek değil saniye görmek ise neden sato ustanın süresi sayılmasın
sağ taraftaki sistem arızasından dolayı tek kalkış yapıldı ismail abi çok istedi bayrak usulu yarışalım diye ama çoğunluk araçlar arasından çok az farklar olduğu ve burun buruna finish geçmede sağlıklı sonuç çıkarılmayacağını düşündüğünden tek kalkışa göre sıralama belirlendi
Not: padokta oral güler,turan sezgin,akın parlatan ile sohbet etme fırsatı buldum çok sıcak kanlı insanlar daha ilk defa görmelerine rağmen sanki yıllardır tanışıyormuş gibi sohbet etme araçları değerlendirme fırsatı buldum kendilerine teşekkür ediyorum
Bu arada ismail abinin hırsı beni gerçekten şaşırttı adam grubumdaki herkezle yarışmak istiyorum abi benim dbn var zaten ben süre alacak olsam ankarada da alırdım ben yarışmak istiyorum süre almak değil dedi ismail abiyi bu yüzden seviyorum =)
Anlattığınız şekilde drag yarışı yapılamaz. ET(elapsed time) ölçümlerine dayanarak yarış sonucu belirlenemez. Sizin düzenlediğiniz organizasyon antreman niteliği taşır sadece.
Yapılması gereken 402 metre sonunda hangi araç önde ise o tarafın ışığının yanmasıdır. Eğer finiş çizgisinde fotosel çalışmıyorsa bayrak sallanmalıdır. Aksi takdirde süreye göre drag yarışı yapılması geçerli değildir.
3 yil oncesinde yine konyada 16-17 saniye grubunda bile 10dan fazla araba vardi, 10 saniye yapan bi araba oldugunda havalara ucuyoduk, şimdi rwd, fwd arabalarda 10 saniyeler havada ucustu, herkesi tebrik ederim. Vht mesafesi uzadikca bu sureler cok daha asagi iner emin olun.
Bes servis Sato usta, Meray service Akin usta, Ayanlar amortisor Ziya ustacok guzel surelere imza atti. Red nose adana kendi rekorunu egale etti.Speedy evo tr rekorunu kirdi .Aksilik yasayanlara da gecmis olsun.
Sure sistemi yine yapacagini yapti, yarisin en buyuk eksikligiydi, yarismacisi da seyircisi de ve eminim ki organizator de hoşnut olmado bu durumdan. Ama yarisci tonlarca para ve zaman harcayip oraya yarismaya geliyorsa, seyirci o sogukta titreye titreye o yarisi izliyorsa organizator de elini biraz tasin altina koymaliydi diye dusunuyorum. Aksilik ne zaman yasandi bilmiyorum ama gecen hafta aticilik sampiyonasi var diye yaris ertelendiginde bunun kontrolleri yapilabilirdi, cunku aynı aksilikler daha once de yasanmisti.
konyayi kisaca degerlendireyim, en basta askerden beri bu kadar usumemistim ozellikle cumartesi gunu bildigin dondum.
cumartesi sabahtan aksilikler basladi sabah 8 de pistte olduk ama aksam 8 e kadar antreman vs yapamadik sure sistemi calismadigi ve yagmur yagdigi icin.
legacynin de selahattinin de son ayarlarini piste birakmistik ama yapamadik.
pazar gunu legacy sorun cikardi cok ciddi bir sure cikaracakti eger ki sorun yasamasaydi.
genel degerlendirmeye gelince,
adem cetmen sari evo ciddi guzel bir sure cikardi rekoru kirdi ve araba cok net olmus.
selo 9.9 gitti daha da gideri coktu fakat dedigim gibi ayarini bitiremedik pistteki sikintilar yuzunden.
diger sti gt30 turbo ile 10.3 cikardi bu bizi cok mutlu etti gerek sure, gerekse pilotaj acisindan.
meray servis akin 10.4 ile ciddi cok guzel bir sure cikararak rwd rekorunu kirdi, kendisini tebrik ederim.
e30 cu arkadaslar yasin, ziya hepsi cok guzel pilotajlariyla surelerini ciddi gelistirdirler.
project 01 ekibi de bizim gibi hep aksiliklerle ugrasti. sami abiyi uzun zamandir gorememistim, belkide bu kadar sikintinin arasinda eski dostlar ile muhabbet edebilme sansi az da olsa keyfimizi yerimize getirdi.
arkadaslar pistte cikan butun sureler gecerlidir, soyle boyle demenin anlami yok sure sure, rekor da rekordur.
Korhan abininde dediği gibi çok güzel bir ortam vardı çok fazla kalabalık yoktu oganizasyonun tek sorunu süre ekranlarınınn çalışmamasıydı.Gelecek yıl bu sorunlarla uğraşılmaz umarım herkesin eline sağlık kesesine bereket.
herkesin atladığı bir konu var kendimce, gelenler dikkat ettiyse araçlar fotoseli geçtikten sonra süre başlıyordu. Yani ilk sarı, ikinci sarı ve ardından yeşil yanınca araç istediği an kalkabiliyordu, önceki yarışların hepsinde ise, yeşil sönerdi kronometre çalışır araç öyle kalkardı. Bence bu sürelerin böyle olmasının en büyük nedeni bu.
hayır kesinlikle yesil yansın 2 arabada dursun süre baslamaz :) ilk fotoselin önünden geçen süreyi baslatır sen çok hızlı olabilirsin 10 saniyeyapıyorsundur ama senden önce herif kalktıysa süreyi o baslatır ve senin 10 saniye sınırının hep altında kalırsın :)
amerikada bu farklı 2 bilgisayar var gibi düşünün sağ sol ayrıdır hep saniyeler felan hepsi farklıdır reksiyon time ayrı gösterilir süre ayrı gösterilir reksiyon
bu videoya bakarsan sarının yeşilin çok önemi yoktur foto seli geçtiğinde biter olay gerisi yarıştaki reaksiyon timeindir
1.34 ve 2.14 saniyelerindeki zamanlara bakarsan anlayabilirsin
http://www.youtube.com/watch?v=DnkEXxfeKxw
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
BY SATO 10.626 fwd rekoru işde ..
malesef Mertbey gelmedi onuda bekliyorduk ama birdahakine :)
sevgili arkadaşlar öncelikle yarışan ,seyreden, teknik hizmet veren ,ve beyinci arkadaşlara ve benimle birlikte fedakarca görev yapan arkadaşlarıma teşekkürler.cumhuriyet kupası adına yakışır bir şekilde TÜRKİYE CUMHURİYETİ ni kuran ATATÜRK ve silah arkadaşlarının 1920 de kırdığı zincirlerden kurtularak bize armagan ettikleri bu memleketin evlatları dün konya da üst üste rekorları kırdı, eskileri egale ederek güzel bir güne imza attılar, hepsini tek tek tebrik ediyorum. Bazı konulara açıklık getirmeme ragmen bazı arkadaşlar yine aynı konular üzerine yazılar yazmışlar tabii bizde bu duruma söylenen bir söz var (BEKARA AVRAT BOŞAMAK KOLAY) diye bu skor boardlar il spor müdürlüğünün bizim elimizde olan bişey degil, kardeşlerim bakın bazı olaylar sizin düşündügünüz kadar basit degil bu işlerin bir sürü prosedürü var o sistemi düzgün çalıştırabilmek için hiç uyumadan 40 saate yakın ugraşan il müdürlüğünden ve kulübümüzden arkadaşlara haksızlık etmek dogru degil bu sistem bu kadar çalışıyor yeni bir sistem almayı bizde çok istiyoruz ama tahmin edersiniz ki bu iş için gerekli olan para az buz bir rakam degil .
en önemli bir konu daha varki hiç kimse bun dile getirmiyor aklına da gelmiyor bizler sponsor destegi olmadan organizasyon yapıyoruz bu konu da kimsenin de destegini görmedik göremiyoruz da ŞİMDİ esas konuya gelelim ben yıl sonunda muhtemelen başkanlıgı bırakacagım tabii buna üyelerimiz karar verecek ama yinede ben başlatayım ben yada yeni gelecek arkadaşlar için haydi el ele verelim bir DRAG AĞACI alalım herkes rahatlasın hiç kimsede bilerek yada bilmeyerek yazı yazmasın. yarışmacılarda rahat etsin.
ALİ KOLAY
KDSK KLP.BŞK.
Bu yıl bu spora emek verenlerin belkide en başında gelenlerden siniz Ali bey. İlk başta Konya da olmaz bu iş diye düşünmüştüm yanılttınız bizi. Emeklerinize sağlık.
Ön lastik tabanları bozulmuş balans tutmadı, 140 üzeri kafa geziyor. ABS sensörü arıza yaptı, sürekli traction'ı devreye sokuyor. 0-100 kmh 2.9s videosunda da traction ateşlemeyi kesiyor. Ateşleme kesilince keyifli devir çevirmiyor. Kısmet değilmiş.
Speedy Evo'yu süren Adem'i, ayarlarını yapan Özgün'ü tebrik ediyorum, mükemmel bir süre. Bundan sonra 8'leri görür inşallah, tekrar tebrikler.
bu sezon son yarıştı kazasız belasız kapandı :)
seneye daha çok katılım olucağını bliyoruz ve daha cok olmasını umut ediyoruz seneye abi 8 lerden daha iiyilerde görebilirmiyiz acaba :) seneye çok rakibin varrrr:)
sonuçları atmaya çalıştım beceremedim özgün e gönderdim şimdi yayınlar:)
http://i.hizliresim.com/Ml3DdN.jpg
http://i.hizliresim.com/Z1P33a.jpg
http://i.hizliresim.com/LoWDOj.jpg
Allah herkese bol kazanç versinde ilerde daha iyi yarışlar izleyelim inşallah.
bir açıklama ihtiyacı var durumun oda şu dur satılmış yiğit pistte yağ oldugunu bu sebeple gerçek süresini göremedini beyan eden bir dilekçe vermiş ve bu dilekçeye istinaden sürsini görmesi için izin verilmiştir bu bu kalkışında 10.626 saniye yapmıştır. bu sürenin yarışı etkileyen bir süre olmadıgını belirtmek istiyorum. şayet bu süre yarışa dahil olsa idi zaten cezai kurallar yürürlüge girerdi bu süre de böyle çıkmaz ileve ceza eklenirdi şimdi FWD de 10.833 ile TR rekoru hüseyin TOGACAR a aittir. fakat yine FWD de en iyi süre satılmış YİĞİT e ait oldu bu karışık bi durum degildir.
Ali abi durumu guzel izah etmis pistteki hararetten durum boyle anlasilmamisti en basinda.
ali abi bizim en iyi suremiz 10.7 ama seeding suremizden 0.25sn daha iyi yaptigimiz icin mi 10.8 oluyor ceza eklenerek bu sani bazli alinan cezalari anlatabilirmisin naci abi ve hakem anlatti birazda soguktan anlasilmadi :)
birde yangin tuplerinin kelepceyle sabitlenmesi falan hep teknik kontrolde ogrenildi bu kurallar kayit yapilirken pilotlara mail atilsa herkes eksigini gelmeden tamamlasa sizde ugrasmazsiniz orda arac sahipleride ugrasmaz aslinda.Cok guzel bir hafta sonu oldu pist sakindi cunartesi seeding alinsa pazar oglen yaris biterdi :) seneye daha iyi yarislara ins.