Mercedes'ler double yaptı :)
Lauda'yı görmek duygulandırdı beni :)
Printable View
Mercedes'ler double yaptı :)
Lauda'yı görmek duygulandırdı beni :)
beklenen oldu, mercedes hızlı ferari umut verici, başka da bir şey yok :)
Sauber süprizi, Kimi üzüntüsü, Mercedes ohası, McLaren viteği ile kısım kısım uykumu getiren, yok mu bir babayiğit şu Mercedese bir dur desin dediğim yarıştı.
Sıralama turlarında Rosberg hata yaptım o yüzden 0.5 sn fark oldu gerçeği yansıtmıyor demişti. Bakalım şimdi ki basın toplantısında ne dicek
Zaten arabaları içeri çekince de hiç kutlamadan direk teknik ekibe koştu Rosberg, arkasından Nico diye bağırmadan da bakmadı bile :D
McLaren data toplamak için yarıştı resmen zaten :) Kimi kızgın gibiydi arabadan inerken açıklaması ne olacak ve ceza değerlendirmesi olacaktı falan diyordu spiker, bakalım bişeyler verecek mi hakem kurulu
Ahaha şimdi de Rosberg, Luis şampiyon gibi kullandı falan diye pohpohladı, yıl içerisinde elimden geleni yapıp geçmeye çalışacağım dedi :D
Takılamayan lastik için Kimi'ye ceza verilirse saçmalık. Mercedes yarış 6.'sı olan Ricciardo'ya tur bindirdi.
11 araba finish gördü zaten 10 u puan aldı :D
Hangi sezon ve yarıştı net hatırlamıyorum ama finish gören tüm araçlar puan almıştı birinde de, ondan sonra gördüğüm en az araçla biten yarış oldu heralde.
Ama eski 22-24 araçlık startlık, yakıt takviyeli pitstop a sahip olan yarışların tadı yok bunlarda net olarak.
İyiydi :D
Abi düşününce ciddi düşük tüketim bence, şakayı kenara bırakırsak
orhansah, Orhan abi Serres de Mini R53 GP ile 25 lt ortalama tutturdum demişti, ki bunlar onun 4 katı güçte, 15k dönüyorlar hacim aynı olmasına rağmen 6 silindirliler.. Emisyon bunları da vurmuş anlaşılan, üreticiler az tüketmeyi F1 e taşımışlar resmen :)
Rosbergde basın toplantısında ferrari umarm yaklasır bize seyir zevkı olur dedı , adam haklı boyle gıderse 3. Kım olur tartısması doner
2005 Amerika gp hacı. Michelin lastik sıkıntısı yaşanmıştı. 6 araç finish gördü
http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Un...ix#Race_report
Bide izleyemedim yarışı. Mclaren ne yaptı. çoook mu rezildi ?
Şasi, aero paketleri de muazzam. Lastikleri de çok verimli kullanıyor Mercedes. Zaten motor konusunda ayrı sınıftalar ancak tedarikçi olarak adil davrandıklarını düşünmüyorum. Bu fark gerçekten çok fazla ancak bunun suçlusu kim ya da kimler onuda irdelemek gerek. Kurallar değişti, o bu şu oldu eyvallah, ama bu herkes için geçerli. Mercedes'e şapka çıkartılır diğerlerine de yazıklar olsun denir. En azından bu sene biraz daha yakın olmalıydılar fakat fark daha da açılmış gibi. Ferrari'yi podyum savaşı verirken görmek güzeldi. Williams geçen sene ki yerinde ancak farkı kapatamamışlar. Redbull baya geride ve Renault motoru hala en verimsiz, en güçsüz, en sürülemeyen motor ve en pahalısı??? :D Mclaren aracı bence iyi olacak seneye. Berbat bir yarıştı ve sezonun da habercisiydi. Mercedes aracı heykel gibi zaten helal olsun adamlara mükemmel çalışmışlar.
Rai çok istekli sürmeye başlamıştı, fastest lap yaptı v.s, pite girdi çıktı mortingen.. Detay geldimi bu konu hakkında
Yavaşlardı açıkçası düzlüklerde, Perez üstüne çıkacak gibi geliyordu düzlük sonuna doğru.. Button tecrübesi ile defans yaptı baya ama çok dayanamadı.
Göbeğe oturmaması ile ilgili diyordu spiker, bijon kısmında sıkıntı olmuş sanırım.
1 civarı Cd değerine sahipler, drs açınca 0.8 lere düşüyor 2014-2015 için geçerli değer, tabi pistten piste bu değerler değişiklik gösterebiliyor ama ortalama 1 alınabilir diyelim, Ömer güzel bi noktaya değinmiş :)
Aslında motor geliştirme çalışmaları yüzünden maliyetler arttığından dondurma kuralı çıktı. Şimdi de rüzgar tüneline takılmışlar yasaklansın diye. Rüzgar tüneli de yasaklanırsa saçmalığın daniskası olur. Sporu geliştirme çalışmaları adı altında önümüzde ki sene 1.000 beygirlik araçların geliceği söyleniyor. Önce motor sesine çare bulsunlar. V10 sesi istemiyoruz V8'de razıyız.
Dikkatimi çekti bu yarışta start-finish düzlüğünde ki tribünlerde herkesde kulaklık veya kulak tıkacı vardı. Ulan biz ağzımızı açardık İstanbul park'ta basınç oluşmasın diye :D