mrbars Nickli Üyeden Alıntı
Titrek evet derler derken; geçen sene 2 grup kendi kupalarını yaptılar. Motorsporları açısından gayet de başarılı bir organizasyondu. Bunun dışında pist günleri formatını oluşturan ve on yıldır uygulayan adama soru soruyorsun, neye titrek cevap versin ki?
Yanan ne, nedir kafandaki saplantı yine anlamadım. Vaat edilip de yapmadıkları bir durum mu var? Arabayı üstüne yapacağız deyip vermediler mi?
Hasarı kendi bünyelerinde karşılıyorlar. Pilot belli bir tutara kadar mesul. Clio'da x lira, Megane'da y lira, Caterham'da z lira. Hepsinin tutarı belli, söylendi. 30 sayfa sözleşme ile katılıyorsun, bilmemkaç milyar dolar aktifi olan, 100 tane avukatı olan şirket bu; sokaktan geçen adam değil ki 3 soruda bozasın. Bu arada sigorta poliçesini napacaksın, fotokopi ile ehliyeti alıp kaza tutanağı mı tutacaksın yarışta? Sigorta için para istiyorsun demişsin, o nerden çıktı?
Organizasyon yapmıyorlar demek düpedüz mantıksızlık. Organizasyon yoksa neyin sorusunu sordun sen, organizasyon sorusu değil mi? Pist günleri var, 3 tane kupa var, endurance ile de 4. Offroadda ceplerinden pist yaptılar, 2 senedir hayrına yarış düzenliyorlar. Diğer yarışlar için de her gelene de pisti verecekler diye bir kaide yok. Mekan ve pistin parasını kira olarak ödeyen bir şirket, her yarışa her gelene de evet deme gibi bir zorunlulukları yok. Misal sen geleceksin, burda yazdığın mantıksızlıkların çeyreğini yapsan marketten ekmek vermezler sana, oturup bir de pisti mi versinler?
Her sorunun altında birşey aramaya gelince, konuya soru ile girip sonra gelen cevaba bakmadan aslı astarı olmadan bir takım beyanlar yazan ben değilim. Intercity babamın şirketi değil, Vural Ak'ı tanımam. Müşterisiyim. Eleştirdiğim kısımları var, ama bunları kafamda uydurduğum dünya üzerinden yapmıyorum. Birşeyler duyup kurmuşsun kafanda, algı beton olmuş yazılanlara cevaplara da bakmıyorsun. Pahalı dersin anlarım. Daha çok organizasyon olsun dersin yine anlarım. Ama senenin 15-20 günü yüz küsür gözetmenle yarış düzenleyen F1 boyutlarındaki bir piste hiç iş yapmıyorlar, bomboş demek nasıl bir düşünce yapısı onu anlayamıyorum.