pist fiyatları vergi sistemindeki gibi kasko bedelinin %5'ini geçiyorsa bir alt dilime düşsun :-)
Printable View
pist fiyatları vergi sistemindeki gibi kasko bedelinin %5'ini geçiyorsa bir alt dilime düşsun :-)
Yazdıklarımı iyi oku. En son sezonlardaki top gear programı ile tabii ki kıyaslayacak değilim. Adamlar dünyadaki açık ara en iyi programdı fifth gear ile. Benim bahsettiğim bundan 6-7 sene önceki top gearlar fifth gearlar. Bu arkadaşlarda eğer ellerindeki olanakları kullanırsa ve çalışırlarsa o düzeyde program çıkarabilirler. Haa programı Ahmet yapacaksa o zaman fazla ilerleme şansları yok.
Arkadaş önüne gelen bana menfaitin var yakıştırması yapıyor nedenini anlayamadığım bi şekilde. Kafanız mı çalışmıyor benim bilmediğim bişey mi biliosunuz benimle intercity arasında. Pist intercity olduğundan beri en az piste çıkan adamlardan biri benim. Bedava falanda çıkmıyorum çıktığım zaman. Evet Buğra ile dostluktan ileri bir ilişkim vardır ailemden biri gibidir ama bu çalıştığı yeri yaptıkları yanlışlıkta eleştirmeyeceğim anlamına gelmez tam tersine Buğra eleştirdiğim zaman art niyetle eleştirmeyeceğimi iyi bilir. Yorum yazarken düşünüpte yazın.
insanların kafası işte o kadar çalıştığı için bu algıya sahipler.
Merhabalar arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım , tabiri caizse damdan düşer gibi bu konuya damladım. 12-13 Mart Pist Günlerinin ikisinede katıldık (bi arkadaşla) Fotoğraftaki kırmızı A1 le pazar günü , 12sindede 1.5dCi 110 luk manuel bi megan coupeyle (megan benim a1 arkadaşın)
İlk pistimdi hayran kaldım. Çok ama çok eğlendim inanılmaz bir ortam inanılmaz bir atmosfer kaldı ki toplam 8-10 araba filandık eskileri düşünemiyorum bile... Eğer bunu okuyup piste çıksam mı diye tereddüt edenlere (150hp altı için) kesinlikle çıkın.
Totalde 150 giriş 20 kask 20 otopark ücreti +25 lirada mazot yakmışımdır. Her kuruşuna değdi. Müthiş keyif aldım 110 beygir dizel bir araba olmasına rağmen!
Şurdan da en hızlı turum olan 2.59u atıyım: https://www.youtube.com/watch?v=tsPySiVQjrk
Buda arkadaşın A1 ile 2.55i (1.4tfsi 122lik):https://www.youtube.com/watch?v=qAwVUO4S4go
(Kafadan kaymalı dakikalar sizi bekliyor :D )
Keşke bu yeni fiyatlar biraz daha makul olsaydıda daha güçlü arabalarıda görebilseydik :( Bu sezon bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama seneye umuyorumki biraz daha normale çekerler. Herkese iyi forumlar :heyoo:
Piste katılan arabanın 20 tl park ücreti vermesi çok enteresan :D
hadi fiyatları falan geçtim otopark ücreti acayip saçma zaten adam pist parasını ödüyor otopark parası da ne?Bu kadar kan emici olunmaz..
Piste stok araçla katılanlar, lastik,şanzıman,fren durumlarını paylaşabilir mi? Kimine göre sorun yaşanma ihtimali düşük,kimine göre kesin sorun çıkar, kararsız kaldım.
Araba motor ve yürüyen olarak komple stoktu
Üstünde 205-50-17 SC5 vardı (biraz eskiydi 3.5-4 yıllıklardı)
İlk 3-4 tur çok iyi tuttular ettiler. Sonra yanal tutunma baya düşmeye başladı. Bu sırada çamurluktan pıtı pıtı sesler geliyordu. Biz o heyecanla çok aldırış etmedik 6. Turda sesler çok arttı dedik ki pite girelim olmaz böyle. O son virajın tadıydı heyecandı unuttuk. Hızlı dönmeye devam ediyoruz. 8 de baya zorladım ve son virajın çıkışında lastik yarıldı. Aşağısındaki düzlükte kenara çektim durdum baktım.
Lastik janttan çıkmıştı. İnceden duman atıyordu aldım stepneyi takmaya başladım. Kaldırdım lastiği çıkartıp stepneyi taktım bu sırada seans bitmişti yanıma kuledeki arkadaş gelmişti biraz hızlı olmamı motorların beni beklediğini söyledi.
En son sıkarken kamyonetle bi görevli geldi sıkmama yardım etti. Bizde pıtı pıtı çıktık pistten.
Sorun neydi?
Megane coupeler sertlik olarak konforlu bir C gibidir yaylar filan biraz helvadır. Ona göre virajda yattık. Lastiğin sürekli dışı eridi. İlk pistin vermiş olduğu heyecanla bol bol kafadanda kaydım açıkçası. Bundan dolayo sürekli dışı aşınan lastik (kaldıki SC5 yumuşak hamurlu çok güzel yol tutan lastiktir.) bu yumuşaklıkla beraber eridikçe eridi. En son dayanamadı komple açıldı. Fotoğraf PC de şimdi telden yazıyorum biara atarım lastğin lifleri filan ortadaydı en son.
Şunu diyicem. Frendir motordur hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yumuşak arabalar biraz dikkar etsin. İki üç tane hızlı tur yapsınlar fazla değil. Bu nisanın ortasındaki pist gününe gitmeyi planlıyorum. Beklerim.
Audide 7-8 sn, belki daha fazla var bu setup ile bile. Virajları erken kesip kafayı çok kaydırmış.
Megane'ın çizgisi bir çıt daha iyi, hafif daha yavaş girilse daha yüksek hızla çıkılır :)
Onda 15 jant vardı bide kış lastiği vardı çok zorlamak istemedi. En büyük hatası açmamaktı dönsün diye ısrar ediyordu.
Benimde hedefim 2.55 7. İle son virajları güzel dönersem yapabileceğime inanıyorum ;)
8. Vıraja kadar ızledım.Megane'da fren noktaları cok yanlıs.Cok fazla dıreksıyon hareketı var. Cok hızlı gırıyorsunuz.Lastık havanız fazla.Vıtes secımlerınızın zamana ıhtıyacı var
Audı nın cızgılerı daha lımıtını bılerek gıttıgı ıcın ıyı ancak benzer durumalrın bazıları ondada var.
Ancak denemeye devam,sevmenız cok ama cok guzel. Insallah bırakmazsınız.
Bu yorumunuzu ben sayfalar once yapmıstım,altına ımza atarım...
Keşke bu yeni fiyatlar biraz daha makul olsaydıda daha güçlü arabalarıda görebilseydik :(
size yasak murat girmeyin piste.
Videolara gelince fren ve direksiyon tepkilerine dikkat etmeniz gerek. İlk deneme için fena değil sadece dikkat lazım ama piste ilk çıkanlar o adrenalinle pek dikkat etmezler. Bi daha ki sefere lastik havalarını bayaa indirin.
Şimdi yaşınıza ve tecrübenize şüphem yok sıkılmazsanız birkaç sorum var
Arabanın önerdiği lastik basıncı ön 33 arka 30 ben 31 27 bastım kaç basmalıyım?
Frenleme derken düzlükte frenlemeyi bitirip viraja girip apeksten sonra ufaktan gaza mı asılayım
Yoksa düzlükte biraz daha geç frene basıp burunu apekse sokarken frenden hafifçe çekip tam apkesten sonra mı gaza aslayım?
Araba önden kayarken sadece direksiyonla girebildiği kadar sokmam mı daha avantajlı? Yoksa frenleyip içeri girmek mi? (Tabi ilk durum çok abartılı olmamak şartıyla)
Cevaplarsanız çok sevinirim :) şimdiden dilinize sağlık. Bizde kendimizi eleştiriyoruz ama 3. Bi göz bambaşka oluyor
2-3 aylık crossclimate ile çıktım,arkalarda bişe yok ama önler sağ ön özellikle dişleri bitirdi
2 hot lap 1 soğutma 2 hot lap şeklinde döndüm şanzıman baya ısındı,hatta son hot lapte 11 e gelmeden şanzıman bırak artık yeter dedi.
Dedim araba zaten güçsüz bari fren noktalarını ileri taşıyım dedim,onlarda bitti :)