Şu ana kadar izlediğim en iyi istanbul park videolarından biri açık ara. Bileğine sağlık hocam. Bu zeminde bu kadar limitte gitmek cesaret ister. 10:35'de korkuttun bizi ama :)
Printable View
Yıgıt tekrar tebrıkler,cızgını yuzyuze yorumlarız,daha cokk yol var. 3-4 yerı degıstırsen bıle kafı. 2:18 hedef net hedef olmus,yanı coıl moıl falan uzerıne zırnık koymasan bıle gelır.
Yazılım yada araca yapılan guc artırma ne ıse ınanılmaz olmus. Benım aracım 100-200km 9 sec yuruyor. Senden hızlı s/f duzlugune cıkıyorum,yaklasık 6km ama sen benden 11km daha fazla hıza ulasıyorsun fren noktasında. Ben 10,81sec de kat edıyorum sen 10,42 sec de ve fren noktasına ulastıgımızda. Bayıldım resmen,hele arka duzluk hızın saheser,kı 11 de lıft off yapmana ragmen. Aracın bu yazılımını kesın bende yaptıracagım,hem stabıl(o kesmeler dedıgıne ragmen) hem hızlı.
Bol keyıfler kardesım,konu ac ve pıstte ucan cupra adını koy. Bu sureler ıyı pılot M3 surelerı,yabana atılıcak cınsden degıl. Artık type R da gorelım,o kadar hazırlanan araclar var,senlensın suralar artık. Sakın lafımı yanlıs anlamayın arkadaslar,dun 5-6 cupra vardı sanırım.
Dün ilk seans baybars ile çıktım. Alcon frenlere bayıldım. Böyle bir fren gücü şimdiye kadar hissetmedim. Tek kelime ile muazzam. Şimdi 3 tane hothatch için şu yorumu yapiim. Cupranın şase ve amortisörleri orta seviye ne çok kötü ne çok iyi. Motor ve dsg inanılmaz stabil. Çok fazla ısınmıyor ve hemen soğuyor. Kilit yok olarak kabul ediyorum ki videolardan da belli oluyordur. Kilit diye çalışan saçma sapan bir sistem ve çok yapay. Cupranın amortisörleri 5 tur sonunda sabun oldu Rebound diye bişey kalmadı. Seke seke viraj döner hale geldik. Şase sürekli burulduğu için kafa itaatkar değil kafayı çekmeye çalıştığın zaman şase oynuyor kıçı hala düz gitmeye çalışıyor. Tabii şu da var arabalar stock değil ve bayaa hızlı.
Motor içi yapılmadan megane ın bu süreleri yapabilmesi hayal olur çünkü arabalar çok hızlı ve daha payları var maalesef megane ın stock internal ile bu hızları yakalaması imkansız. Motor içi yapılı ve frenleri güçlendirilmiş megane bu pistte harikalar yaratır. CTR nin pistteki sorunu belli. Bu kadar leonun çıktığı yerde en azından bir tane CTR olması gerekirdi diye düşünüyorum. Ama yok. CTR ler klavyede ve rollingde hızlı. Megane zaten 2-3 tane biri Muratta diğeri Yiğitte. Onlarda başka arabalarla çıkıyorlar megane a sıra gelmiyor.
Sürlere gelirsek Yiğitin arabası gerçekten çok hızlı. Videoları izledikten sonra çok çok belli oluyor. Islak ve kararsız zemine rağmen süre çok çok iyi. Hothatch SS gibi gidiyor ve duruyor. Yiğitte iyi idare etmiş. Hele fren gittiğindeki soğukkanlılığı herşeyi belli ediyor. Çoğu şöför direksiyona delice tutunur frene basabildiği kadar basar belki tutar diye ve avazı çıktığı kadar da bağırıp kaçınılmaz sonun gelmesini bekler.
Muratta E5 trafiğinde milletten kaçarak tek tur atabildi onda da soğuk lastikle bu kadar oldu. Süre olarak o da geliştirecektir bayaa ki videosunu izledim frendan daha alabileceği çok süre var.
Baybarsım a yazık oldu ilk seansta yanına benim gibi camışı aldı gazlamaya çalıştı. Frenler bana rağmen inanılmaz iş çıkardı.
Alper ile ilk seans kıkır kıkır güldüğümüz enstantane videomuz ahaha. Frenle ilk çıkınca viral fren reklamı olmuş bizim ilk seans.
2 kişi 240 kilo falanız, araba oldu 2 ton. Titanic ile döndük pisti.
Süre 2.26 yapmışız ilk seans.
https://www.youtube.com/watch?v=iZG3fLCoy24
abi neymiş bu parasını verince olan yeni frenler :D
Ahah son video efsane olmuş :)
Son video çok iyi :D
Videodan sonra gidip fren alasim geldi :D
ibo hiç acıma git al. İnanılmaz. Ne ısındı ne pedal aşağı indi ne titredi ne performansı düştü. Kaya gibi girdi kaya gibi çıktı seanstan. Kullanmadığım halde daha ısınıma turunun en başında kırmızı Audinin arkasındayken frene dokunduğunda hisettim dozajını ve tutuşunu.
Araba düzlükte hızlı diyosunuzda dışardaki gibi gitmiyo pistte.içerdeki boxın verilerinde pistteki 100-200 leri 8.5-87 arası görünüyo.diğer cupralarla arasında çok az bi fark var düzlükte videolardan kıyasladığım kadarıyla.pist çok ıslak olduğu için süre yapma amacıyla çıkmamıştım aslında yani eksiğimi çizgimi ne yapmam gerektiğini biliyorum süre için çıktığımda daha çok ineri var sürenin sonda ben bile şaşırmışım hatta ne 2.20 mi falan diye inanmadım bi :)
Çok güzel bir gündü ilk seans çok kalabalık değildi ama yerler çok ıslaktı tutunma problemi çoktu, 2 seans kuru ve serin bir hava vardı tam süre yapılacak seanstı fakat bu seferde çok kalabalık olduğundan süreler gene beklenenin altında çıktı.Şahsım adına önümü açmaya çok çalıştım ama sürekli kötü noktalarda önüme araçlar çıktı bu sebepten ancak 2,28.1 yapabildim mk2 cupra ile , ayrıca yiğiti ve murat abiyi tebrik ederim. Yiğitin yağmurda ve sürekli önüne araç çıkması şansızlığı olmuş ama ona rağmen 2.20 çok çok iyi bir süre , Murat abininde daha lastikleri ısınmadan 1 tur atabilmesi ve yiğite göre aracının çok yavaş olmasından olayı yapmış olduğu 2.20 lik süre çok büyük başarı.Tebrikler.
Malesef ilk seans ıslak zemin sıkıntı çektirdi keşke fren gitmeseydide murat abiyle 2.seans kuru ve serinde çıkabilseydim dedim.haliyle ıslak zeminde lastiğide ısıtamadık aynı şekilde.Murat abinin arabasından çok hızlı falan değildi benim kullandığım.murat abinin araç normalde 8.8 100-200 gidiyo full takılı oem 19 jantla yakıtsız halde.bendeki sökük yakıtlı 18 oz jant ile 7.7 gidebildi en iyi.yani murat abininde o gün full sökük yan koltuk dahil olduğunu göz önünde bulundurursak arada 0.6sn civarı max fark vardır kaba hesapla ki yakıt ve jant koysa denk olabilir.diğer beyaz sökük cupra içinde cumartesi günü düzlükte beni aça aça gidiyo çok hızlı benden demişti ama 2.25-2.26 civarı dönmüş o araçta :)