Yarış gerçekten çok kalabalıktı . Gördüğümde şaşırmıştım. Bilgiler için teşekkürler .Detayları bekliyoruz
Printable View
Yarış gerçekten çok kalabalıktı . Gördüğümde şaşırmıştım. Bilgiler için teşekkürler .Detayları bekliyoruz
Murat abi merhaba. Siz Onur ve Muratla en son gittimiz yemekte resimlerinize hayran kalmıstım. Öncelikle ülkegimizi bayrağımızı diger bayraklarin arasında ve böyle eksik oldugumuz bir spor dalında temsil ettiginiz icin sizi herkesin tebrik etmesi gerekir. Gercekten cok kısa bir zamanda cok buyuk yol kat ettin abi bunu zamanlardanda gorebiliyoruz. Yakın bir zaman da 2:09 un gelmesi icten bile degil. Ben yorum yapmayı sevmiyorum hicbirimiz yorum yapacak kadar ders almadık veya profosyonel degiliz. Sadece 11. viraj icin uyarıda bulunmak istiyorum 500 hp nin ustundeki otomobillerin lift off suz virajdan evvel sol apex cizgisinden saga dogru kesisi cok dogru bir sekilde cok dogru bir zamanlamayla iyi ayarlamak gerekiyor. Hızlı otomobiller de hata affetmeyecek cok tehlikeli bir viraj oldugunu dusunuyorum. Bunu sızınle paylasmak istedim. Kimse bu surelerin sonunda bize kupa vermiyor hem kendinizi hemde aracınızı bu virajdan koruyun. :)
Cok haklisin. 11. viraj aslinda kuvvetli arabalar cok tehlikeli, surat 210-220 civarinda. Turn-In cok milimetrik ve yumusak olmali. Su anda kisa bir sure tam lift-off yapip apeksden biraz once yavasca tam gaza geciyorum. Bizim Challenge arabalari ve ustu GT arabalar tabi burayi tam gaz donuyor ama bizim stok arabalarda bu biraz zor. Benim koc Giacomo buraya yarim gazla giriyor ve benden daha kisa sure lift-off yapiyor. Tabi o bayagi iyi bir pro bende taze amator :) Zamanla onuda deneriz insallah.
iyi geceler
Uzaktan izleyip yorum yapmak pek realistik gelmiyor tabi ama gördüğüm kadarıyla aracınızla biraz mücadele halindesiniz. Açıkçası Speciale'nin normal 458'lerden bu kadar agresif olacağını düşünmezdim. Örneğin Onur'un süre yaptığı turdaki mücadelesi daah az belki setupla bağlantılı bilemiyorum ama hep mid-range devir bandın kalmak zorunda oluşunuz başlıca süre kaybı oluyor.
Bence genel sürüşünüz gayet iyi ki zaten sürenin gelişinden belli ama inanın çok küçük hamlelerle bu kombin sürüşle süre daha aşağı gelir. Örneğin 3. viraja apexe yanaşmadan giriş ve yanal ivme kaynaklı liftoff kontrasıyla başlayan ve 4. viraja giriş çizginizi etkileyen çok basit bir zincirleme süre kaybı.
7. viraja herhalde daha stabil şekilde hızlı girmek mümkün değil. 8. viraja girişiniz , hız koruyuşunuz şahaneyken 140km/h bandıdan 130lara düşüşle birlikte az da olsa bir süre kaybı geliyor ki video ve direksiyon hissiyatları eminim farklıdır ama o virajı komple 140+ dönecek izlenimi zaten araç veriyordu :)
9 çıkışı ve 10 girişi sanırım daha yumuşak direksiyon hareketleriyle aracında sistemlerinin çalışıp güç kesmesine engel teşkilmezdi ama çok anlık bir his dediğim gibi bazı şeyler video ile realite arasında çok ince kalıyor :)
11'e laf yok, son derece hızlı giriş, SS ile olan süratler daha tehlikeli .. 12'den 13 e geçerken apex e daha yakın kalarak bir miktar daha süre kazanabilirdiniz diye düşünüyorum. Son olarak düzlük çıkışı tam gaz ve understeer yerine daha kontrollü başlayan gaz miktarı ile tam gaz moduna geçmek yine süre kazandırabilir düşüncesi içindeyim.
Nacizane fikirlerimdi.. Video paylaşımınız ve tertemiz sürüşünüz için çok teşekkürler. Bir dahaki pist gününde orada olacağım :icon_tup:
Savasmakdan cok arkasi geliyor aracin ve bu savasmak yada mucadele etmek yorumlarini getiriyor.
Mesela benim 458 videom ile onur'un ki farkli. Bu stilden kaynaklaniyor.
Murat abinin daha gidicek yolu var o ayri ama bu araclarin hizli kullanirken ki tepkileri ve o tepkileri kontrol ederken ortaya cikan goruntuler sizi yaniltmasin.
Sadece 2 sec daha yavas sure yapsa,abi ne kadar rahat kullanmissiniz derdiniz.
Buarada 458S ile 458 arasinda ciddi yol tutus farki var.
Sn. grkm,
Cogu onerinizde %100 haklisiniz.
Bende mukemmele yakin kullanamadigimin farkindayim, bir suru ufak tefek hata yapiyorum ve daha ogrenecek cok sey var. Cok cok iyi bir pronun elinde sifir Trofeo'larla bu arabayla 2:07 ler bence mumkun yani daha 4 saniye daha var ki bu cook ciddi bir sure... Ve ben bu surelere sanirim pek yaklasamam. Bu arabayla bu yastan sonra benim yapabilecegim en iyi sureler belki 2:09lar olabilir. Daha otesi icin kucuk yaslarda bu ise baslayip, yabancilarin deyimiyle cok fazla koltuk zamani harcamis olmak lazimdi. Ancak o yaslarda bazi seyler oturuyor.
Birde dediginiz gibi videodan seyretmek cok ama cok farkli. Bu sene yaristigim 5 farkli pistin hep onceden videolarini seyrettim ama direksiyonun arkasina gecince herseyin cok farkli oldugunu gordum. Ayrica bu arabalarda hersey cok hizli gelisiyor, hata yapmak cok kolay, telafisi cok zor oluyor. Fren/Gaz noktalari, donus yerleri, cizgi hepsi milimetrik olmali, 3-4mt hata ya spine yada zaman kaybina neden oluyor.
Son olarak Muratinda dedigi gibi Italia ve Speciale farkli araclar baska tepkiler vermesi normal. Ayrica Onur arkadasimizin 458 ve pist tecrubesi benden cok eski. Diger bir cok hizli surucuye gorede ozellikle cok temiz ve yumusak stili var.
Yapici yorumlariniz icin Tesekkurler, gorusmek uzere...
Valla bence Ferrari Challenge'da bulunmak orada yarışmak ve birşey öğrenme isteği bile takdire şayan. Keşke herkesin imkan ve koşulları bu yarışmalar için müsait olsada kendimizi gösterebilsek.
458 Special zaten cok ayrı bir makine novitech egsoz ve yazılım orjinalı bozmadan yapılacak en mantıklı şeyler .
Başarınızın devamını dilerim
Çok teşekkürler, inşallah seneyede Türk Bayrağı önünde podyumda bir fotogrfta paylaşabilirim