Çok büyük hızla arkadan gelip sollu sağlı atak deniyor,ön tekerleğini yanına sokmuşken dışarı itiliyor ama "ayağını gazdan çekmedi suçlu" diyosunuz ya
Ayağını gazdan çekmeyip arkadan vursa okey de bunun neresinde Ham suçlu anlamıyorum ben
Printable View
Çok büyük hızla arkadan gelip sollu sağlı atak deniyor,ön tekerleğini yanına sokmuşken dışarı itiliyor ama "ayağını gazdan çekmedi suçlu" diyosunuz ya
Ayağını gazdan çekmeyip arkadan vursa okey de bunun neresinde Ham suçlu anlamıyorum ben
Hamilton suçlu diyen kim ki? Bunu önleyebilirdi diyorum. Yarışın daha 2. virajı. start ta yerini kaybettiği için hırsına kurban oldu gayet açık. Hızına güveniyorsa daha sonrada deneyebilirdi. Pistin geçişe uygun olup olmaması buna bir neden olarak gösterilemez. Ayrıca Hamilton geçmişte yaptıklarının karşılığını almaya başladı. vettel ve hamilton'a karşı pilotlar daha farklı bakıyorlar benim gördüğüm bu. yıllarca izledik ikisininde nasıl pilotları dışarı ittiklerini. Millet bırakıyordu geçip gidiyorlardı ama artık öyle olmamasıda sevindirici. Geçiş dersi için Rai-Schumi Brezilya 2012 yarışına baksınlar... Gerçek pilotluk ve mücadele orada...
Direk sana veya birine yönelik yazmadim ben Riza.insanlar "nasıl olsa 2 tur sonra drs ile gececek" diye bekliyorlar,öyle oluncada cok anlamsiz geliyor bu hareketler ama o schuminin zamaninda kardesini daha startta duvara ittiginide biliyoruz :) ben uygun ani beklemek diye biseyi sevmiyorum,zaten hizina guveniyorsa uygun zamanda gecsin demekte yanlis,virajdan cikis hizi guvenini nal gibi yapacak kadar fazla zaten,daha uygun an mi var gecis icin :)
Burak dediklerine katiliyorumda ROS la HAM kedi kopek gibiler , ROS puan farkinin verdigi avantajla tuzu kuru her sekilde uzerine kiracak bu bariz beliydi , 3 defa sampiyon olan adam biraz daha soguk kanli kalip daha uygun ani beklemeli bencede .2014 deki Abu dubai daki yarista ROS bugunku HAM gibi iyimser dalsaydi o gunde ikisi yaris disi kalirdi . Burda kazanan ROS oldu her gecen yaris ona isliyor suan.
Kimi de uyandi artik parmak cocugun karizma iyice gidiyor ... ( Sahsen ben Kimi'nin onde olmasindan keyif aliyorum :)
Yarisi hizli ozet seyredebildim. Ros savunmayi agresiflestirerek ona bisluk birakmayacak sekilde yapmis.
Bas hatali o... Sonrasi zaten normal...
Vettele saairdim ben...
Fakat herkes yeni sampiyon caylaga selam dursunn... Kimbilir,"kim"in yerine gelir :)
skysport muhteşem bir analiz yapmış.
rosberg butonlarla uğraşırken, arka tarafın farkında değil gibi gözüküyor.
sonrasında çizgisini almak isteyince ,çizgi dışına çıkıyorlar beraber :)
tamamen spontane gibi
https://www.youtube.com/watch?v=k1J6B09HH7I
https://www.youtube.com/watch?v=k1J6B09HH7I
Aslinda bende ikiside suclu diye dusunuyorumda HAM tarafindan olayi yazinca tek tarafli gibi gozukmusum . dedigim gibi HAM in dikkatli olmasi lazim ROS un tuzu kuru bunu kullanicak suan bu yaris ROS un isine geldi.Isin ucunda zafer ve sampiyonluk olunca daha cok sert savunmalar gelicek
Burak Hamilton burada bence hatalı nedenini yazdım çizdim... Seni de anlıyorum yakaladığı fırsatı değerlendirmeli bir pilot ama böyle gerideyken ve işlerinde yolunda gitmediği ortada, daha olgun ve mantıklı hatta politik olmalı Hamilton. Biraz geriye düşünce eli ayağı birbirine karışıyor adamın. Sen 3 şampiyonluğu olan ve 4. sünü kazanmaman için bir neden olmayan pilotsun. Bazen anlam veremiyorum Hamilton'a. İyi de yönlendirilmiyor bence, takımla da çok kopuk. Rosberg ise tamamen politik bi adam. Hamilton şampiyon olduğu halde bile takım Rosberg'e daha yakındı. Bu olayda çabuk kapanacak belli ancak Bu gülüm yılları geçecek. Arkadan gelen baskı ciddi artarsa o zaman hem pilotları hemde takımı görmek isterim. Mercedes için tek olumlu şey harika bir araç yapmış olmaları. Yoksa iç yönetimi Mercedes'in berbat. Hamilton'da bu sezon bırakır Mercedes'i...
Tam da bundan bahsediyordum. Hiçkimse Rosbergin yol vermesini bekliyemezdi ki zaten o da olabildiği kadar kapıyı kapattı. Rosbergin neresi politik? (Hiç dikkat etmedim.)
Takım olabildiği kadar adil davranmaya çalışıyor. kim öndeyse pit-stop stratejisini seçmesini izin veriyor vs.
Mercedes'in ilk parolası şuydu; Alman marka, alman pilot şampiyonluğu. Rosberg'in de ailesi, nereden geldiği belli. Proje çok iyi başladı, Schumacher geldi. Araç gelişimiyle birlikte her sene bir şeyler koyarak ilerlediler. Sonra Hamilton geldi,işler biraz değişti Rosberg'den açık bir şekilde hızlı olacağı belliydi. V6 turbo dönemine geçildi Mercedes harika bir araç yaptı yine her şey iyi. 2014 yılından beri özelliklede Bahrain ile bir gerginlik başladı Ham ve Ros arasında. Rosberg bu projenin ilk gününden beri orada olan bir pilot Hamilton ise daha sonra geldi. Hızıyla sustursada takımın Hamilton'u sevmediği açıkçça belli oluyordu. Bir kaç kere Rosberg'i tuttular vs Hamilton da bu tip demeçler verdi. Hamilton hep hızıyla sustursada sorunlu ve zorunlu bir ilişkisi olduğu açık takımda. Bunu çok rahat görebilirsin. Çok dağınık bir görüntüde çiziyor Hamilton. Özel hayatıdır kimse karışamaz elbette ancak biraz bu hususta da sıkıntı yaşıyor olabilir. Bu sene ilgisini kaybetmiş gibi görüyorum. Bu sene sonunda Mercedes ile yolları ayırır Hamilton. Bunlar kendi yorumlarım tabi ki. Perde arkasında neler yaşanıyor bilmiyorum ama okuduklarım, gördüklerimden çıkardığım sonuç... Takım iyi yönetiyor gibi gözüküyor çünkü Hamilton hiç potaya giremedi yarışlarda. Rosberg aldı gitti.
Yahu Ros'a cok hizli yaklasiyor Ham ve saginda baya acik kapi var.
Dikkatli olayim diyip,bukadar hizli yaklasirken atagi yapmiyacakmiydi?
Yapmayin...
Ham'i sevmem ama sucu yok...
Bu arada Max vVerstappen ide tebrik etmeden gecmiyelim , en genc yaris kazanan adam daha 20 sinde bile degil.Insanlar neler basariyor sapka cikarmamak elde degil biz 30 a geldik anca rest manageri olduk hala elimiz *** icinde :)
Yarışın tekrar videosu düştü mü internete beyler, varsa birisi link paylaşsın da izleyelim size zahmet.
Bence de Ham suçsuz o videoyu izledim..
Çok iyi yarıştı gerçekten. Mercedeslerin kazasında ikisi de kazadan kaçınabilirdi ama sonuç ortada . Bana göre de Ros bir tık daha fazla hatalı geldi. Kapıyı çok geç kapadı. Fakat bundan sonrasında da Ham yavaşlayabilirdi. Sonuçta bizler için heyecanlı bir an oldu . Serhan Acar ın neredeyse boğazları yırtılacaktı :)
Max gerçekten iyi pilot ve altındaki aracın avantajlarını iyi bir şekilde kullandı. Pistin de geçişe çok fazla elverişli olmamasından dolayı son sektördeki hızı ile beraber yerini korudu. Hatırlarsanız aynı strateji ile Maldonado da bu pistte kazanmıştı :) İki pilotu karşılaştırmak çok doğru değil tabiki ama Max ın kazanmasında pist şartlarının da faydası oldu bence. Geleceğin şampiyon adaylarından biri olduğu kesin.
Ferrari ler yine fırsat tepti. Strateji tutmadı. Sıralamalardaki beraber son sektörü yarışta biraz daha toparlamış gibilerdi ama yetmedi. Ric ile Vet arasında da bir olay yaşanabilirdi . Fakat Vet sağlam kaçtı ve daha sonra yerini aldı. Vet çok fazla söyleniyor ama bazen de hak veriyorum. Ric biraz zorlama dalışlar yaptı.
Ferrari ve Red Bull , Mercedes lere biraz yakın olsalar güzel yarışlar izleyeceğiz. İspanya GP bunu gösterdi
spanya GP'sinde 4. virajda ilk sıra mücadelesi veren Mercedes pilotları çarpışma sonucu yarış dışı kalmıştı.
Mercedes takımı için felakete dönüşen ilk turun ardından Niki Lauda herkesten aceleci bir yaklaşım sergileyerek İngiliz pilotu suçlamıştı.
Niki Lauda yapmış olduu açıklamalarda Hamilton'ın aceleci ve kontrolsüz davrandığını söylemesine karşın Rosberg bu açıklamaların onu mutlu etmeye yetmediğini söyledi.
"Hamilton'ı suçladığı için kendimi daha iyi hissetmiyorum, bu bir teselli değil.
"Galibiyeti ve 25 puanı kaybettim" dedi.
Rosberg'in bu sözlerinden sonra Lauda takım olarak konuyu kapattıklarını ve bunu arkalarında bıraktıklarını söyledi.
"Özür diledi ve bu konuyu kapattık. Bu benim için yeterli oldu.
"Toto olaya benden farklı bakıyor ama benim için hatalı birisi özür dilediğini bu konuyu arkamızda bırakmış olurum" dedi.
Wolff ise Rosberg'in yanlış motor ayarında olmasının kazada büyük önem taşıdığını söyledi.
"Bu ayar hatasını neden Rosberg'in daha yavaş olduğu ve her şeyin neden bu kadar hızlı geliştiğini açıklıyor" dedi.
@Levo
2016 Formula 1
buyur bro yarisin tekrari
kaza ile ilgili
Analiz: Rosberg/Hamilton kazas
videoda da arka ışığının yandığı görülüyor rosbergin.gel geç beni diye uyarıda bulunmuş :D
https://www.youtube.com/watch?v=hAJXvJMYglc
https://www.youtube.com/watch?v=hAJXvJMYglc