Ham şampiyonluğu kaybetmiş oldu
Printable View
Ham şampiyonluğu kaybetmiş oldu
Daha 8.tur,erken konusmayalim...
Yagmur olsaydi iyidi...
Redbul'a uygun pist dediler Ric Force İndia'yı geçemedi hala... Ferrariler baya iyi...
Redbull sert hamura geçti takımca, orta bölümü uzun tutmak niyetleri sanırım ki sıralamalarda çok süre farkı yoktu orta-sert hamur arasında, spikerler de bahsetmişti ztn
Bu pit cok erken,cok pozisyon ve zaman kaybedicekler...
Ham tam rai nin atak yaptığı an pitten çıkınca önünü kesmiş gibi oldu sırayı aldı :D
Ooo,Ves onda pit stoplar sonrasi....
Bakalim ilerleyen tur nasil avantaj getiricek...
Ham pitler sonrasi onde Rai in!
Bayağı uzun zamandır bu kadar geçiş görmedim ben :)
Hamilton canlandı !! :)
Ric adam yaaa... Düzlükte kaybediyor geçemiyor o yüzden atakları çok keyifli...
Ham startlarda da bu sene baya ayağına sıktı sadece motor patlatma ile kaybetmedi... Rosberg'de bütün haftasonu hızlıydı... Ros artık kazanır şampiyonluğu... Tempo olarakta iyi durumda...
Debriyaj sorunudur yine. Yoksa niye kalkmasın düz yolda . 14 ten 11 sn düştü vet farkı ham in bakalım ilk 3 te yer bulcakmı kendine .
Ferrari'ler yarışabilse (kaza vs... ) ve ekipleri onları geriye atmasa stratejileri ile aslında mercedes'e yakınlar... :D
İyide bu kronik bir sorun ve Rosberg'den daha fazla sıkıntı yaşadığı kesin... Rosberg belli ki bir şeyleri çözebilmiş ama Ham bunu çözemedi... Mercedeslerin sorunu ama Rosberg her zaman daha iyi kalkıyor... Hem geri gidiyorsun hemde kaza yapma riskin yükseliyor arkada mücadele ederken... Lastiklerini koruyamıyorsun atak modundasın stratejin altüst oluyor vs... Bu basit bir şey değil ki, belkide şampiyonlupa maal olan en büyük nedenlerden...
Kaldırdıktan sonra debriyaj butonuna basmış momentum kaybetmiş şeklinde videoyla beraber söylediler skysport yorumcuları
Yine de yavaşlar kıstas alındığında, bu yıl bekleneni karşılayamadılar ki Kaan da yazmıştı geçenlerde (eriador)
isten anca geldim ve simdi pc basina oturdum cok sey kacirmisim :(
@bason
Ham en azından yanlış modda kalkıp sonra takım arkadaşını biçmedi hiç :)
Takım net şekilde rosberg e daha çok özen gösteriyor bana göre
Bence kalkışta debriyajın ne gibi tepki vereceği tamamen başına buyruk. Dsg gibi , ne zaman ne arıza vercek kendi (kalkışta) biliyo. Pilot etkenin çok olduğunu düşünmüyorum.
Deb butonu olayını yeni gördüm. Kendi düşen ağlamaz öyle ise. Öğrenemedi şu direksiyonu ve kumandalarını. Pratik yapacağı yerde sağda solda gezerse yarışta da neye basacağı belli olmaz .
O ayrı bir anormallikti... Şuanda kim kaybetmiş startta ona bakarsak Ham Ros'a göre daha fazla kaybettiği aşikardır... Mercedes'in içinde Ros'u kayırdıklarını yıllardır söylerim zaten... Nyse bu seneyi alır Ros sene sonunda da ayrılır belki Ham... Bir söylenti vs yok ama hazır kurallarda değişirken bu rissk alınabilir ama gideceği takımda yok... Ham'ın önce takımı suçlayıp garip şeyler söylemesi ardından söylediklerini yutması bana hiçte sağlıklı gelmiyor... :)
Gecen seneden beri McLaren ne zaman Ferrari ile Aero olarakesit seviyedeyiz dese bir sonraki yaris sonlarda surunuyor :)
Vettel ham un arkasında çıktı pitten bu arada bakalım yumuşak hamurlarla geçebilecek mi?
Bence geçebilir. Trafiği atlatsın göreceğiz.
Ves Ham kapışması güzel olacak ama Ham'ın araç çok fena... :D
Ham rampada 0.2 filan kazanıyor... :D Bu çok büyük güç farkı...
Yakaladı avlar az sonra .
Defans yapmasına bile gerek kalmadı henüz daha birde onunla uğraşacak Ham...
Ves önüne geçince ham ın çizgi değişti süre geriledi :) Bi tık konsantre kaybı var gibi
130r de atak yap diyen yarış mühendisine sevgiler.. :)
Gelicek yıl Ves redbull da kalır araba da Bi tık hızlanırsa zor tutarlar o çocuğu :)
Ros 1
Ves 2
Ham 3
Oldu :)
Çok gergin bir bekleme odası... :D
Ves çok iyi pilot... Tecrübe ile birlikte ki Redbul ile bu dönemi geçiriyor gerçekten hem şanslı hemde hızlı bir pilot... :) Ham'ı arkada tutmak zordur gerçekten... :) Renault motoruda sanki 250 de duvara çarpıyor, gitmiyor araç... 250-300 lerde çok zorlanıyor gerçekten... Ancak viraj çıkışlarında yinede çok iyi bir araç... Eski Renault motorlarıda böyleydi, çekişte her zaman iyi oldular... Mercedes motoruda hep topspeed ve yüksek hızlarda çok daha rahat olmuştu... Bunun çekişmesinide izledik son 6-7 tur... :)
Bu arada bir hatırlatma... Mercedes markalar şampiyonluğunu kazandı... :D Tebrikler Mercedes'e ne olursa olsun sonuçlar ortada adamlar bir şaheser yaratmış ve yanlarına yaklaşabilen yok. :) Seneye inşallah daha yakın takımların şampiyonluk mücadelesi vermesini isterim... Araç her alanda çok iyi, F1 tarihinde her zaman anılacak bir araç...
Yarisin yarisinda sizdim ama gecislerin buyuk bolumu bu zamanda oldugu icin sansliyim...
Ham kendi hatasina yansin. Agustos bocegi ve karinca hikayesi. Biri tatil yada aralarda partileyip cok gezdi,digeri tatil de yapti ama calismayi birakmadi.... Ben oldum demiceksin hicbir zaman.
Su kalkis olayini cozmek yada takim ham ile daha az ilgileniyor(vice versa ros) demek manasiz,Ham in sampiyonada onde oldugu zamanlari hatirlayin? Hersey ne toz pempeydi... Ve bu kadar milyonlarin havada ucustugu sirkette,olamaz boyle birsey...
Ros buyuk avantaj sahibi ancak hicbir zaman sampiyon pilot degil benim gozunde,%70 araci sayesinde buralara geldi. Eminim Merc de biliyordur bunu...