yarış efsane heyecanlı geçmekte. bottas erken hamle yapmasaydı daha fazla şansı olur muydu ? bottas ile hamilton bilerek mi arayı açtırıyor cezadan dolayı ? önüne geçmeye çalışıyor dendi neden ?
Printable View
yarış efsane heyecanlı geçmekte. bottas erken hamle yapmasaydı daha fazla şansı olur muydu ? bottas ile hamilton bilerek mi arayı açtırıyor cezadan dolayı ? önüne geçmeye çalışıyor dendi neden ?
BOT HAM'a karsi fark acamiyor lastikleri daha yumusak olmasina ragmen , 2. HAM olsaydi ve yumusak lastiklerle olsaydi gercek Ferrari - Mercedes guc dengesini daha iyi anlardik
Gayet guzellll....
Insallah boyle bıter.
Vettel cok iyi be..... ham e de 5 saniye ceza geldi.
Vay be harika gidiyor Vet... zevkli yarış gerçekten de... Ves yolda kalmasaydı iyiydi... Yalnız Renault motoru da güçsüz gerçekten... Biraz daha adım atarsa iyi olacak... Alonso'da harikaydı gerçekten... Seneye Renault mevzusu konuşulmaya başladı bakalım... :)
Alonso için imza kampanyası falan başlatalım, adam virajda aldığını düzlükte vermesine rağmen geçiş yapabildi. :)
HAM sert lastiklerle VET'den de hizli , VET rahat oldugu icin mi yavas ? yoksa MERC gene vanayi acti mi ? derken BOT'dan da en iyi ilk sektor zamani gelmis , lastikler bitmis demekki
Çok sıkı yarış.. Çok özlemişim
Toto ağlıyor mu yoksa gözüne bir şey mi kaçmış :D
VET fastest lap!
Efso zevkli yaaa... :D
VET farki boyle kapatmaya devam ederse HAM super yumusaklara gecip SC icin dua edicek ama suan SC girerse VET'in sansli gunu sayisali kazanarak bitmis olucak
Pitstop ta nasıl kükrüyor araçlar yaa süper... :D
Bitik lastikle kelle koltukta 10 turluk HAM izlicez
HAM VET'le yarismayi birakmis BOT'a odaklamis super yumusaklari takmamasinin sebebi bu , hasari en azaltma modunda
Hamilton'a kırmızı takılabilirdi...
OBa olaya gel HAM lastigi begenmedi :)
Vet kesin lider artik asil is raide olmali. Ham i yakalasa keske
Rai bitik... Bende Vet'i bıraktım Rai ne yapar diye düşünüyordum da hiçç ışık yok... Seneye başkasıyla devam ederler...
Dunku keyifli gunden sonra BOT icin zehir gibi bir gun oldu acik ara HAM'a gore cok yavas.Bugun sartlar onun yaninda olmasina ragmen , +5 saniye cezasina ragmen HAM'in gerisinde.
Vet Ham ayrı seviyedeler yalnız hız olarak...
Bu arada Perez ekrana gelmesede oda harika is yapmis
Eriksson da harika yerde durdu yani... SC çıkar mı acep dedim... Sonra gör çekişmeyi... :D
VET bugun yapmasi gereken herseyi yapti , start'ta HAM'i avladi sonra yarista gerektigi gibi hizli gitti stratejini calistirdi bugun tamamen hak etti.
Honda bozuldu.. :D
alonso yürek dağladı :D teşhis koydu
Bugün Alonso arka sıralarda virajlarda tecrübesiyle milleti dövdü.
ancak Honda motoru yine damalı bayrağı göremedi.
Sizde benim gibi Verstappen'in amatörlük yapıp viraja hızlı girdiğini düşünüyo musunuz? bana fren problemi gibi gelmedi ya da frenaj noktası lastik birikintleri, toz vardı
Vettel'e tebrikler... :D Ferrari'de iyi idare etti yarışı... İçimden o 5 sn cezası olmasaydı demek geliyor... Son turlarda efsane heyecan olurdu... :) Eskiden parmak çocuk derlerdi Vettel'e şimdi kral oldu adam... :D Ham ve Vet ayrı ligde ve çok yakınlar bu çok keyifli olacak... Bottas ama bir kaç yarış bu ikiliyi bölebilir her ne kadar bunu şuanda göremesekte bu potansiyel var... Rai ise 4. olur normal geçen yarışlarda... :)
Forza Ferrarı!
Forza Tifosi!
Vettel hırsızlık yapmadan kazandı....
Yarışın son 15 turunu izledim. Tek adamakıllı geçiş Rai-Bot :)
Onun dışında Vettel'in kazanması biz tifosiler için güzel :)
şu anda yorum yapamayacak kadar sinirlerim bozuk, kafamı toparlayıp yorum yapacağım inşallah bu güzel yarışa...
Çok çekiişmeli bir yarış oldu, pilotlar araçlara alıştıkça, geçiş yapmak güçlü araçlar için kolay hale gelmeye başladı... HAM ve RAI kötü kalktı, VET ise bunu iyi değerlendirdi, startta böyle bir geçişi bekleyenler vardı VET temiz taraftaydı çünkü, sonrasında geçen hafta nasıl pitstop stratejisini eleştirdiysek bu hafta da SC ile büyük şans yakalayıp sonuna kadar bunu kullandılar... Araç güçlüydü takı da ne yaptığını biliyor gibiydi... RAI ise maalesef emeklilik turları atıyor bu sene, keşke GIO yarışsaydı bu sene...
Mercedes hakkında yorum yapmayacağım ağlayıp duruyorlar, sadece şunu diyeyim, takım emri takım emri diye yıllardır bağıranlar nerde???
Çok güzel yarış oldu. Ferrari güzel strateji yaptı. Tabi son bölümde bir SC herşeyi berbat edebilirdi. Artık Vet-Ham kapışması görmek lazım. Fakat biraz önce güzel bir yorum okudum . Burada paylaşayım. Yarışın başında benim de dikkatimi çekti.
Vet pit yapana kadan çoğu zaman Bottas ın vites kutusuna kadar yakınlaşabildi. Normalde yeni araçlarla takip çok zor deniliyor. Bu doğru . Acaba Ferrari, aero yapısı gereği Mersedes e göre araç takibini daha kolay yapıyor olabilir mi ? Ayrıca bu esnada lastikler de zarar görmüyor. Çinde bunu göremedik ama 1. ve 3. yarışta Ferrari nin öndeki araçtan kopmadan ve lastiklerine zarar vermeden takip yaptığını gördük. Vettel önü açıldığı zaman arkasındaki ile olan farkı da açabiliyor. Ham ve Bot diğer yarışlarda çok rahat yapamadılar. Bu arada Vettel i de ayrıca tebrik etmek lazım. Yapılması gereken ne varsa kusursuz bir şekilde uyguladı.
Dİğerlerine gelince Max çok iyi pilot ama basti hatalar yapıyor. Max in Ham i zorlayacağını düşünüyordum ama gerçekleşmedi. Ric sönük bir yarış geçirdi. Redbull sezon ortasına kadar aracı diğerlerine göre daha yakın bir seviyeye çekecektir. O zamana kadar biraz geride kalacaklar gibi gözüküyor . Rai yine hayal kırıklığı , Alonso ya yazık oluyor gerçekten . O araba ile yine arka tarafta güzel anlar yaşattı.