tr de bu sporun bu hale gelmesi çok acıu verici keşke hiç gitmeseydik dedik yorgunluk vs hemde zevksiz bir ortam
Printable View
tr de bu sporun bu hale gelmesi çok acıu verici keşke hiç gitmeseydik dedik yorgunluk vs hemde zevksiz bir ortam
yarışanların harcadıkları emekler yazık
boşu boşuna gitmişiz
14 15 araba vardi toplamda Izmir : VTI , K20 EG , H22 EG Antalya : 3 106 1 Saxo , Mugla : 1 106 vardi ..yine izmirden E36 E 46 olmak uzere 3 tane m3 vardi ve bir de Denizliden M5 .. K20 EG kasa civic icin kolay bir gundu son yarista m5 ile kalkti ve galip geldi .. Antalyadan Bordo 106 da kategori 1.'si oldu .. Yine Antalyanin 106'si olan Balkopugu renkteki siyah kaputlu arac 2. vites magduruydu .. Cogu kez 2-3 sn vites kacirdi ve Fabia RS'i zorla gecebildi .. Yaris oncesi oldukca bekledik seyirci olarak en sıkıcı nokta buydu ve seyircilerin cogu yaris bitimini beklemeden pist alanindan ayrildi ..
db 106 katogorı bırıncısı gs de 2. olmus heralde antalyadan duyduguma gore
daha şimdi antalyaya geldik.katılım gerçekten çok azdı biz ssonuç olarak antalyadan 4 tane araç katıldık ama izmirli arkadaşlardan daha çok katılım olmasını beklerdik doğrusu.sonuçlara gelince db 1600 kategorisinde 1. oldu.gs ise 2000 cc kategorisinde 2. oldu bi arkadaşında dediği gibi araç yarış boyunca sürekli 2.vites sorunu yaşadı ama sonuç önemli :)
Rezalet bırgundu. sadece bu acıklama yanı draglardan aklımda kalan teksey yorgunluk. bıde K20 & m5 :D
deli yine yaptı yapacağını ucan tenekeyi getirdi sapladı gitti herkese hahaha :))
ben bu kadar kötü bir drag organızasyonu gormedım, bursadan kalkıp gıttık güzel bı yarıs olur ümidiyle katılan toplam arac sayısı 12, bızım bursada ıllegal yaptıgımız draglarda bıle en az 30-40 arac olur kalkıs yapan , hiç zevklı bır yarıs değildi, ama k20 hondanın bırıncı olması bır honda fanatıgı olarak gurur verdı
bırde net olarak goremedım beyaz bır honda vardı, 1.6 ies mıydı vtı mıydı, eger vtı sa cok yazık, 16 ies ise cesaretınden dolayı kutlarım
Organzisyon berbat onca yolu tepip gelen seyirciye hiç saygıları yoktu sen oraya adam akıllı izlemek için bi alan yapmazsan tabikide gelip duvardan bakacaklar yok duvarın ordan çekilemzseniz yarış başlamaz die ortada megafonla polisler ve görevliler geziyodu madem öyle bi olay var koy oraya 2 tane görevli ilk gelenlerden itibaren geçmesini engelle saat 13:30 du hala kurul toplantısı yapıoruz dediler kaçta başladı yarış bilmiyorum bizde beklemdik kalkıp gittik
gercektenmı ulas helal olsun cesatere bak 106 ıle kalktı adam bravo, tahmınımce arabasını denemek ıcın katılmıstır arkadas
1.4 katagoride sadece o vardı onun için 1.6 larla kalktı.. ama duruşu fenaydı kafa baya çakılıydı :)
yaa bıde kavuniçi 106 her kalkısta vıteste sorun yasadı neden olabılır acaba vıtes atmayı bılmeyen adam katılmaz zaten yarısa ama aracta teknık bır arıza vardı dıye düşünüyorum resmen aragaz yapmadan vıtese gecmıodu arac
deli ye harbiden tebrik :) 2. bir enkaz vakası ama ne gitti bee k20
k20 izmirden gelırken manısa cıkısındakı düzlükte yanımızdan uctu (gectı demıyorum dıkkat) dedım kı bu yarıs fena olacak ne m5 kaldı zaten nede m3 :D:D
çok fenaydı valla.. ben m3 ile m5 sonradan uzar geçer dedim ama yanılmışım.. kaç boy oldu sayamadım finish çizgisinde.. :)
ben saydım boy boy :D :D :D
öncelikle katılan tüm yarışmacılara ve izleyen tüm seyircilere teşekkürler...
özelliklede antalyalı dostlarımıza
adam akıllı izllenecek bir yer olmaması organizasyonun değil belediyenin suçudur. sonuçta orada organizasyon yapan klup oranın sahibi değildir ve o organizasyonun orda yapılmasının sebebi federasyonun linaslı pisti olmasıdır.
biz yarışlarmızı etham beyle görüşüp auto drom izmirde de yapmayı biliyoruz hatta orda yapmak daha çok seyirci ve düşük maliyet demek ama sonuçta orası kısa bir pist ve orda da seyircileri sadece yukarı tribune alabiliriz pit duvarının sadece göstermekik bir duvar oldugunu hiç bir çarpmaya dayanmadıgını type r trophy 2. yarışında selim abinin kazası sonrası gördük
ayrıca organizasyonun seyircilere saygısı olmadığı kadar seyircilerinde spora saygısı yoktu araçları tahrik ettiler farklı şekillerde.
zamanında başlamamasının nedeni de oraya kadar gelip pist dışında patinaj çekmek ya da yüksek devirli giderek kullanmak yerine gerçekten otomobil sporlarını seven izmirden gelecek arkadaşlarımızı beklememizdi ve somadan manisaya kadar görevli olan tek 112 ambulansını beklememizdi. eğer ulusal ralli ve tırmanma yapıp ve yıl sonu raporlarında bu organizasyonları en iyi yapan klup iseniz mahalli bir yarış bile yapsanız o kırmızı şeritli ambulansı beklersiniz.
ama benim anlamadığım bazı şeyler var.
1. mahallinin yeni kurallara göre yapılmasının katılımı düşüreceğini söylediniz eski kurallara göre yaptık hatta kategorileri daha girilebilir yaptık ama katılım hala düşüktü
2. fodepar ve geçti geçilmedi kaygısı olmayan bir yarıştı çünkü sistemimiz kusursuz çalıştı tüm yarışmacılar 0-402 sürelerini net olarak gördü. yarış öncesi tartıya çıkararak araçlarının ağırlığını gördü.keşke erken gelseydi de o k20 eg ninde kilosunu ölçe bilseydik.bunun hakkında kimse birşey yazmamış
3. araçların tüm süreleri 16 ile 14 sn arasında sıkıştı en güçlü araçlar bile 13 ün ceza sınırına bile giremedi.
bence bu da yeni ulusal drag sezonunun ne kadar eğlenceli olacağını gösterdi
saygılar
baska resimler varsa paylaşılırsa iyi olur...
katılım gercekten cok düşüktü, bence bunda federasyonun sucu cok buyuk tr de drag dıye bişeyın kalmasını ıstemıolar heralde, federastona baglı olmayan mahallı yarıslar, tıme traıl organızasyonları daha eglencelı ve bol kalkıslı gecıo bence fderasyon elını draglardan ceksın özel bır drag federasyonu kurulsun bakın o zman neler oluyo
saygılar
esasen bize gösterdiğiniz ilgi ve destekler için bizde teşekkür ederis.bir konuya değinmek istiyorum gerçekten seyircinin durumu bizi üzdü diyebilirim yarışan mavi saxo'muz yarış dönüşünde taşlandı bu nasıl bir mantıkdır anlayamadık ki daha sonra görenler biliyor araç içerden dönmek zorunda kaldı.birde katılım konusu gerçekten üzücüydü daha çok araç gelseydi keşke ama maalesef her zamnki gibi yarış işleri pist dışında oluyor dışarda her gece yarışan araçlar gelip araçlarını görmek adına dahi katılımda bulunmuyorlar turuncu 106 ya gelince evet sürekli vites sorunu yaşadı bir arkadaş demişya hiç kaldırmayı bilmeyen birimi diye evet hiç daha yarışmamış bir arkadışımızdı onu cesaretinden dolayı tebrik ediyorum ve inanın ilk defa bir yarış organizasyonunda vede ilk defa bir arabayla kalkış yaptı bunu özellikle belirttimki geçilmiş olmanın mazereti olarak değil sürekli yarışan arkadaşlarımızında cesaretlerini pistte göstermeleri için bir örnek olarak belirttim saygılar
http://img245.imageshack.us/gal.php?g=dsc04203.jpg hafif :beuj::D:D vites körüğü bile yok ama maşallah her iki aracada keşke kategorileri tutsaydı eg in kilosunu sordum kimse bişi diyemedi kilo ölçülmedimi ?? honda 2-1 aldı m5 in kafa yukarda gidiyo:eek:nazar değmesin iki aracada ;)
hepısıne masallh :)
m5 ile k20 3 defa kalktı ve birini m5 aldı. en son kalkışta öle aman aman bi fark olduğunu sanmıyorum. ortadan izledik ve finisihi göremedim. ama video var simdi izledim önümden geçerken 1 boy farkla geçiyor k20.
evt yaptıkları zamanlar belli iyi fikir..
vıdeo ceken yok mu bı ızlesek;)
bu siyahın nası yarışmasına izin veriyorlar? sonuçta roll bar desen değil iki demir çubuk kaynaklanmış ve bagajdaki benzin deposu mu?????
herşey bi yere kadar ama bu tür arabalara izin verildikçe draglardaki kalite giderek yok olur haksız rekabeti kimse istemez sanırım.
NERDE DRAG ORDA BIRAK olmus
ismail abi hasan abi ilker abi mert abi selahattin emrah ayakalnalım toplanalım bişeyler yapalım anladıkki biz olmadan bı tadı tuzu yok yada kendımız bı yarış duzenleyelım ama bı hareket yapalım ben iş stresi ve kriz yuzunden bayagı bır uzak kaldım demekki uzak kalmamk lazımmıs yoksa bu spor öldu
videolar var ama sonuçlar görünmüyor :) akşama eklerim..
aynen hocam drag öldü ölecek can çekişio, bızlerı ıllegal yarıs yapmaya tesvık edıyolar resmen illegal resmı yarıstan daha cok katılımla sonuclanıo maksat zaten yarısmak ha resmı ha ulusal mesele dıreksıyonda olmak bu heyecanı yasamak yoksa bana kupa verseler noolur vermeseler noolur zaten arac hazırlamak için bi sürü masraf yapacaksın sonra yok lısanstı yok kuraldı ondan sonra 12 arabayla resmı drag olacak baslaması 3 saat surecek yarısın tamamı 40 dakıkada bıtecek hıc anlam veremedım ben bu işe doorusu