Bu cok pahali ivir zivir yazan arkadaslar acaba yurtdisinda herhangi bir motorsporu dalinin egitim fiyatlarindan haberdar mi?
Printable View
Bu cok pahali ivir zivir yazan arkadaslar acaba yurtdisinda herhangi bir motorsporu dalinin egitim fiyatlarindan haberdar mi?
adamlar gayet olumlu şeyler yapmaya çalışıyorlar,zorla gel katıl demiyor isteyen katılır isteyen katılmaz. zaten uğraşan az sayıda insan var onlarında şevkini kırmaya gerek yok.
bence boşuna bu forumda cene calıp millete iyilik yapmaya calışıyosunuz... gelmek isteyen zaten geliyor, egitimi alıyor, arabasını yapıyor... bide böyle boş beleş sırf yazı yazıym da dikkat cekiym, yada suraya bi laf atıym diyen adamlarla ugrasmanın bir mantıgı yok bence.
Masrafların ne olduğunu çok merak eden arkadaşlar, her hangi bir gün JDM Works e gidip Mustafa Mert'in ve Mert'in neler yaptıklarını izlesinler. Ben çok değil hepi topu bir saat durdum. Adamlar bir yandan pist planı bir yandan helikopter ile video çekimi bir yandan geçen çekilen video düzenlemesi ile uğraşıyorlar. Bu benim bir saatte gördüğümdür. Öğrenmek isteyen arkadaş bir gün gitsin otursun hiç birşey yapmasın izlesin. Kimse sen niye geldin git demiyor.
Ayrıca sizleride tebrik ettim Drift Akademi ve JDM Works ailesi. Ben bu kadar bilinçsiz insanın eleştirisine maruz kalsam "sokarım sizede, yapacağınız işede, katılacağınız eğitimede" der hali hazırda bu işi bilen adamlarla yoluma bakardım.
Eğitimlerdeki masraflar aşağı yukarı şöyle arkadaşlar
1- Otopark Kirası : Bir benzeri olmayan Olimpiyat Stadının otoparkını kiralıyoruz.Bunun günlük kirası 8.000TL.Merak eden arayıp öğrenebilir.Tolga Bey ile görüşeceksiniz.Bizim 5 senelik sözleşmemiz olduğu için daha uygun rakamlara kiralıyoruz.Abonelik gibi düşünün.Ortada Olimpiyat Komitesi ile yapılmış , şartları baya ağır olan bir sözleşme var.Okuyup altına imza atabilmek için kafayı yemiş olmak lazım, ama allahtan Abdurrahman abi uzun süre önce kafayı yediği için imzayı attı.Bu sayede Türkiye de driftten bahsedebiliyoruz.Yoksa başka mekan yok İstanbulda.
2-Drift otomobili : Bir otomobil satın alıyorsunuz , drift için geliştiriyorsunuz.Sonra bu aracı her eğitimde 10 kişi kullanıyor ve mutlaka birşeyler kırılıyor.Sonuç masraf.Trafik sigortası , kaskosu , vergilerini hiç saymıyorum.
3-Drift Eğitmeni : Drift eğitmeni olarak ilk seçenek Faruk Marek Kugay. Yılın 4 ayında Amerikada , kalan diğer aylarda avrupa da Drift Serilerinde çalışıyor.Eğer yarış takvimine denk gelmezse Faruğun uçağı ve eğitmenlik bedeli var.Faruk gelemezse ben yada Mert gidiyoruz.
4-Otopark alanı masrafları: Bize verilen boş bir otopark var.Ama ilk geldiğimizde ne bir kuka ne de bir konteyner vardı ortada.Tüm bunlar için para harcandı.Belli bir düzen oturtulmuşsa eğer , bunlar için para harcanmıştır.
5- Aklıma gelmeyen harcamalar.
Bunları görmek için 2 dakika düşünmekte yeterli tabii.Hiçbiriniz aslında bahçıvan değilsiniz , az çok otomobil işlerinin içinde olan insanlarsınız.Bunları akıl edebiliyor olmanız lazım. Ama illa benim tarafımdan duymak istiyorsanız durum budur.
Bizim insanımız bir de iyi giden bir şeyden hoşnut olmaktansa , oturup bu işin hesabını kitabını yapıyor ve bu iş para bırakıyor mu ona bakıyor. Enteresan bir milletiz biz. :)
Bugün firindan ekmek aldim bir baktim firimci imal ettiğinin 10 katina ekmek satiyor hemen kostümümü giydim hesap makinami aldim gittim taşladim nasıl iyi etmişmiyim ?
:D Aynı hesap işte .
yaptığınız iş çok mükemmel aslında , verdiğiniz uğraş hatta ...
-daha öncede belirttiğiniz gibi ; adam uyurken siz sabah gün ağarırken belki de bazı şeyler için oralara gidip hazırlık yaptınız ...
-eğitim olmalı , illegal'i millet bellemiş gidiyor ... sağda solda arabasını kaldırıma vurmak ve oluşan hasarı gidip sanayide yaptırmayı daha zevkli buluyor ... ondandır halen bilinçsizce kullanmalar.
-verilen onca emeğe hatta yıllardır verilen çabalara , burdan klavyeden yazmak ne kadar basit değil mi arkadaşlar ? ...
-"Mechanix" söylüyor insan gibi ; eğitim programı şunları kapsıyor diye.İsteyen gider ;)
-ayrıca ; bende JDM Works'te bir ara bulundum ; gayet işlerinin iyileşmesi ve daha iyisini yapmak için uğraş veren insanlar ...
Her işin bir bedeli var, her emeğin bir karşılığı var.. Tamam pahalı diyebilirsiniz bilmem ne diyebilirsiniz ama bu sonuçta bir motorsporu, ülkemizdeki maliyetleri de az çok biliyorsunuzdur zaten.. İnsanlar daha neyi anlamamakta diretiyor anlam veremiyorum :)
Cem Yılmaz ın da dediği gibi 1000 kişi olsa salonda, bilet 50 lira .... :rolleyes:
Yapılan iş,emek herkese basit görünür , ama hep de maliyet fazla gelir :)
daha iyisini daha uygun fiyata yapabilen varsa cıksın yapsın :) ne akademy nede jdm works un dedigi bişey yok... herkes halinden memnun.
hesap kitap yapıp klavye delikanlılıgıyla bu işler olmuyor... örnekler mevcut. nokta.
atatürk olimpiyat stadının otoparkını satın mı aldınız ??
bi dk noluyo ya. o otopark bana opsiyonlu .
fiyatlar gayet makul gereksiz düşünceler içine girmenin anlamı yok, nasıl emek harcandıgını görmek için bir antremana seyirci olarak katılmak yeterli
ankarada yokmu driftle ilgli bi firma :) çok merak ediyorum son dönemlerde en üst seviyesini yaşıyo yurd dışında