Bu akşam daha güzel dereceler gelmiş maşallah :)
Printable View
Bu akşam daha güzel dereceler gelmiş maşallah :)
onu biz de anlamadık, bu kadar düşük zamanlar çıkacağını ben beklemiyordum.
her turda zaman azalıyo urasçım :)
Vay vay urasim tebrikler
sağolun arkadaşlar, bu sefer kelle koltukta gittim zaten izleyenler olduysa görmüştür :D
Coca Cola'nın kampanyalarına bile çalışanlar ve yakınları katılamazken, katılsa da ödül alamazken, burada böyle bir kuralın olmaması, 2'şer kere piste çıkılması, bu olayın benim nezdimdeki ciddiyetini ortaya koymuştur... Keşke daha profesyonel olabilseydi organizasyon...
Çok sevinmiştim İzmir'de böyle bir oluşum olduğu için, düzenlenen tüm yarışlara katılacaktım. Ancak bu mutluluk sadece 2 yarış sürdü... Keşke kurallar yarış öncesi dağıtılan kağıtlar üstünde kalmasaydı...
Organizasyon yeni, zamanla düzelir diye düşünmek istiyorum ancak buna ne yazıkki şu anda inanmıyorum. Konuyu buradan, organizasyondaki arkadaşlarımdan veya katılan arkadaşlarımdan takip edeceğim. Umarım zamanla herşey daha iyi olur...
Emrecan.
anlamadım piste 2 kere çıkılması neden sıkıntı yarattı sizin için?
isteyen istediği kadar çıkabilir siz de çıkabilirdiniz ki sizin adınızı katılım listesinde görmedim?
ayrıca bu akşamki deneme turu gibi bişeydi her çarşamba yapılıyor esas yarış organizasyonu başka..
Emrecan kızdığı için durumu tam olarak aktaramamış, olanları ben açayım biraz orada olmayanlar için.
Mustafa olsun, pistteki diğer gözetmen arkadaşlar olsun kimsenin kötü bir niyeti olduğnu düşünmüyorum ama organizasyonel anlamda bazı yanlışlar vardı. Yeni yeni oturmaya başlayan bir sistem olduğundan bunlara işaret etmek gerek ki herkes aynı keyfi alabilsin.
Dün akşam, M.Ali Ülkü piste çıktı, iyi de gitti ve çok güzel bir zamanla ilk sırayı aldı. Başka başka yarışmacılar hünerlerini gösterdiler ama hiçbiri bu zamanı geçemedi. Sonra Emrecan geldi, biraz daha iyisini yaptı ve hakkıyla birinci sırayı aldı. Bunlar S2000 veya ben henüz çıkmamışken oluyor ve haliyle birincilik mücadelesi olduğundan heyecan dorukta. Daha sonra epey bir araba daha çıktı, biz sıralamayı değiştirdik vesaire son durumda Emrecan 3. sıradaydı. M.Ali Ülkü ikinci kez çıktı ve bu sefer o az bir farkla Emrecan'ı geçti ve 3. sıraya yerleşti.
Şimdi yanlış bunun neresinde diyeceksiniz. Bir kere, time trial nedir? Herkese belli bir tur veya zaman hakkı verilir, herkes bu sınırlı süresinde konsantre olur, ikinci bir şansının olmadığını bilerek en iyiyi vermeye çalışır. Tekrar tekrar çıkınca iş kimin daha çok parası vara kayıp biraz sulanmış oluyor haliyle.
İkinci bir nokta, çıkar dengesi. M.Ali Ülkü, benim kaydımı yaptı hatta bizzat parayı kendisine ben verdim. Soyadından da anladığım kadarıyla pist sahiplerinden biri. Şimdi siz aynı anda hem yarışmacı hem de kural koyucu olursanız bu iki çıkarınız bir yerde birbiriyle çatışır. Dün de bu oldu. Emrecan da, M.Ali de güzel gittiler iyi zamanlar yaptılar ama ona bir şey demiyorum. M.Ali 2. çıkışında da Emrecan'ı geçemeseydi ne olacaktı? 3. kez, 4. kez mi çıkacaktı? Tamam, çıksın diye var sayalım. E, para da vermiyorsun, versen de zaten bir cebinden öbürüne koyuyorsun. İkinci çıkışları kural dahilinde sayarsak M.Ali sonsuz sayıda tur atıp herkesi geçene kadar gazlayabilir teorik olarak. Yarışmacı olarak gazlamada zaman yapmada bir sıkıntı yok. Peki ya organizatör olarak bakarsak? Emrecan geçtiğimiz hafta ve bu hafta piste 450 liradan fazla para verdi. Şimdi ne oldu, adam durumu adaletsiz buldu ve küstü gitti yani. Çamur at izi kalsın yapmak için Emrecan'ın bir sebebi yok. Yarış olmadığı günler bile biz 4-5 araba grupça gelip parasını verip antrenman yapıyorduk. Pisti bizim kadar seven destekleyen, tabiri caiz ise parayı piste gömen başka kim var bilmiyorum. Sonuç olarak M.Ali Ülkü yarışmacı olarak kupa aldı ama organizatör olarak bir müşterisini kaybetmeyle karşı karşıya kaldı. Kendi kendine kupa vermek de ayrı bir paradoks ona girsek şimdi çıkamayız.
Çözüm ne olabilir? Bence ikinci çıkış fikri tamamen olayın doğasına aykırı. İkinci çıkışların zamanları yine alınsın duyurulsun ama klasmana koyulmasın. Yani kupa verilecekse de ilk yapılan zamanlara göre derecelendirme yapılsın. İkincide iyi yapan olursa helal olsun adam iyi gitti deriz yine ama şimdi adamın cebinde parası yok diye sen de iki kere çıksaydın da yapsaydın demek zaten az olan katılımcıları küstürmekten başka hiçbir işe yaramaz.
Bununla alakalı değil ama başka konularda 1-2 ayrı husus daha var ama bu bile yeterince uzun oldu, şimdi onlara girmeyeceğim. Cevap verecek arkadaşlar yazdıklarımın hepsini okumadan bir şeyler yazmazlarsa sevinirim.
Biraz önce Mustafa aradı, dün neler oldu diye sordu burada yazdıklarımı ona da anlattım. Bu yazdıklarımı da kimseyi karalamak incitmek için yazmıyorum. Dün orada olmayanlar için durumu açıkladım o kadar.
Dünkü yarış öncelikle aslında yinede bir antranmandı arkadaşlar biliyorsunuz. Antrenman olmasa buradan duyrulurdu. Bu yarışı bilen birtek cuma günü organizasyona gelenlerdi. Bunu özellikle belirtmek istiorum. Yani işin içinde kupa var veya yok, tekrar altını çiziorum dün aslında bir organizasyon yoktu... Çarşambada aramızda takılıcaz dendi, duyurulmadı kimseye. Ozaman bir başka arkadaşta şu şekilde düşünebilir " oh be ilk yarış 36 araç katılsın ben onlar arasında 3 sıradan birini almaya çalışayım, başkası gelsin 16 kişi arasından ilk 3 ü denesin". Yani yazıdanda anlaşılabileceği gibi, göreceli bakış açısı.
Gel gelelim size hak veriyorum, bu iş bu denli hırsa dökülemez. En kısa zamanda konuyu masaya yatırıyoruz. Öncelikle sıkıntılarınızı aktardığınız içinde teşekkür ederiz.
dünkü organizasyonla alakalı calışmayı m.ali ülkü yürüttü tabiki daha organizasyonarın başındayız taşlar yerine ancak oturuyor hatalarımızı belirtmeniz daha iyi organizasyonlar için çok önemli emrecan kardeşimden pist yönetimi adına çok özür dilerim
kırılma küsme yarışa gelmeme gibi bir durum olması mümkün deil ether koklatıp yine getiririm seni piste ahahaha
Uras, konuyu açıklığa kavuşturduğun için teşekkür ederim. Arkadaşlar kim olduğumu bilmeden yorum yapınca yanlış yargılar ortaya çıkıyor, normaldir. Yavaş yavaş tanışacağız.
Mustafa Abi, sana da çok teşekkür ediyorum. Sabahın köründe işine gücüne bakmadan beni aradın, Uras'ı aramışsın. İnan bunlar bile yeterli. Böyle dostluklar kolay kurulmuyor, kolay da bozulmaz :)
Umarım zamanla herşey daha iyi olur...
Teşekkürler.
Emrecan.
emrecan haklısın urasında dediği gibi 2. hatta 3. katılımlar aynı kişiler tarafından yapılsada sıralamayı etkilememeli ;) sen gönlümüzde 3. sün :)
...............
daha çok katılın şansınızı arttırın gibi olmuş diyosunuz yani :)
benim gözümde sonuçta yaptığın süre önemli kupa falan önemli değil,kaçıncı süreyi yaptığın önemli,ama emrecan sende çok hırs yapmışsın gibi gözüküyor karşıdan bakınca :)
sonuçta m.ali pistin sahibinin oğlu dün akşam 2. kere çıkmasaydı da canı istedikten sonra her akşam tur atabilceği için herkesden iyi zaman çıkarabilir
bence çözüm onun tur zamanlarını listeye koymamak :D
Sıkıntılar yaşanacaktır ama bu şekilde medenice ve konuşarak çözülmeyecek bir şey yok.
Katılanların ve org'u yapanların eline sağlık.
mustafa abiden korkulur yaparım dediyse yapar bayıltır seni :D
emrecan araban tanıdık geliyo karşıyakada oturuyosun sanırım denk gelmiş tanışmış olma ihtimalimiz yüksek. :)