senna yasasaydı daha heyecanlı olurdu
Printable View
senna yasasaydı daha heyecanlı olurdu
kaancım ben bu konuda sana cok katılmıyorum sartlar zorkende vettel kendini gosteren bir pilot hatırlarsan starta 3.luge gerilemesine ragmen hamiltonı yarıs icinde buttınıda pit icinde gecti.
vettel bugun 2 hata yaptı biri start alamaması. diğeri ise tamamen stratejik 2 pit stop yapmasıydı.
vettel bugun 3 pit stop yapmıs olsaydı durum cok daha farklı olurdu.
ayrıca vettelin mucizeye cok ihtiyacı yok ztn hızlı ve cok yetenekli bişr pilot oldugu icin mucizelere gerek kalmıyor da denebilir. bana kalırsa vetteli hafife alıyosun.
Zevkli yarış oldu..Hergeçen yarış dahada zevkleniyor.Ferrarilerin avrupada atağa geçmesi lazım artık.Lastiklerin nedenli önemli olduğuda tur zamanalarında anlaşıldı.
@ Ahmet
Senin dediğinde doğru ama şöle bi gerçek var RedBull şuan açık ara 1 gömlek üstün .Dediklerinin olmasında araçın çok iyi olmasında faktörü var.
Daha önceki senelerde Kafa kafaya giden 2 takım vardı , RedBull bunu bire düşürdü o yüzden hafif sallansalar bile toparlıyorlar
Bu arada Vettel i küçümsemiyorm bencede iyi pilot sadece biraz daha yol alması lazım , bu tempo ile devam ederse çok çok iyi olucak
Hamilton mi Vettel mi yetenekli?
Tabiki Vettel bence...
Bu yarista lastik cok onemli rol oynadi,bakin Ferro ve Webber'e,hatta hamilton un tum inis cikislari lastik satesinde...
Ferrari beceremedi ama ham ve web lastiklerini koruyarak onemli basari elde etti...
Vettel 3 pit yapsaydi,belki domine edicekti ama sert Pirelliye fazla guvendiler...
Artik kim iyi kim kotu zorlasti anlamak!
Drs yi ac,15 km ekstra hizlan,kers dogru calissin viraj cikislari ve duzlukte gecmek kolaylassin...
Ama su gercek,kers olmadan Red ler iyi yuruyor...
2011 prelli lastik koruma şampiyonası
eriadora katılıyorum
değişken şartlarda,zor şartlarda parlayabilen bir yıldız değil.hamiltonu pistte tutan gerizeklaılar ilk pitsptop öncesi ona sıra kaybettirdiler hatta button üzerine oynayıp hamiltonu bi kenara attılar ama gördük buttonu.redbull garajında pit yapmayı bekleyen bir dingil.
yarış berbat bir yarıştı
yarısına kadar kimin kaçıncı gittiği bile belli değildi hele ortalarda bir ara serhan bile anlayamadı pozisyonları.
eğerkli siz birbirine yaklaşan 2 otomobilden arkadakinin kesin geçeceğini bilmekten ve öndeki savunma yapmasının yasak olduğunu bilmekten zevk alıyorsanız birşey diyemeyeceğim.
amacı yarışmak olan otomobillerin sıralama turlarından yarış bitene kadar lastik korumaya çalışmasını seyretmekten zevk alıyorsanız onada birşey demeyeceğim
hiç kimsenin birbirine direnmeden yanından geçip gitmesine zaten geçiş bile demiyorum ya neyse
hamilton fanı olmama rağmen ben yarış kazanmasına sevinemiyorum.
vettel geçen sene altında o araçla hem takım arkadaşı, hemde çok daha kötü mclaren ve sezonun sadece 2. yarısında iyi olan ferrariyle şampiyonluk için son yarışa gidiyorsa vettel daha iyi pilot derken durup düşünmek lazım.
tabiiki net bir şekilde hamilton diyorum bende yaptıklarına bakarak
ilk sezonunda 2 kere dünya şampiyonu takım arkadaşından öndeydi ve şampiyonluk için şavaşıyordu,hiçbirzamanda takım arkadaşı onun önüne geçemedi kariyeri boyunca.şampiyonluk mücadelesi verdiği zamanda herkesten bütün sezon boyunca 1 saniyeden fazla hızlı bir otomobil kullanmadı
yağmurda vettelden iyi
daha kötü aracı kullanma konusundada daha iyi
değişken ve zor şartlarda açık ara hamilton daha iyi
sadece vettel sıralamada bir tık önde olabilir okadar.
Vettelin arkasindaki takim cok acemi ama Mc degil...
Ferrari ile mucadele etti onlar zaten bu isin pro'su...
Herzaman iyi otomobil yada pilot yetmiyor,pitdekiletde iyi olucak...
Mc ozellikle son 5 yildir yaptigi hirsizlik-kural disi uygulamalar ve etik olmayan davranislar yuzunden cok gozumden dustu!!
Acaba bu takim ingiluz olmadaydi,hersey bukadar cabuk unutturulurmuydu?
Aslinda F1 de kurallari bukadar egip bukmek,yaris keyfini aldi goturdu...
Siralamanin surekli degismesi keyifli mi?
oan bakarsan fia ferrariyi kayırdı yıllarca,redbulun aracının geçen sene hileli olduğu konusu hala devam ediyor,alonsonun renaultda yaptıkları şike var.kimse sütten çıkmış ak kaşık değilki:)
geçiş kısmına katıılıyorum ve bu şekilde yarış seyretmek insanların nasıl hoşuna gidiyor bir türlü anlayamıyorum
Ferrariyi bariz kuralla kayirmadi ki ama?
Seyircisi cok fazla oldugu icin ve butceli takimlarin basarili olucagi kurallar getirmisti...
Ama digerleri kural hatasi idi...
Bir su savunma yapmayi iyice budadilar ya,sinir oluyorum!!
Sadece 1 kez serit(cizgi) degisim hakki var!!!
Oldu olucak,pilotlarada tasma taksinlar,kural disi surus esnasinda boyundan elektrik versin!!!
webber taa nerden girdi ya ilk üçe.
benim için yarış budur.
iyi bi pilotun 15-16lardan gelipde zirveye oynaması...
çok zevk aldığım bi olay bu. :)
vettelin önünde daha çok yol olduğu doğrudur. ;)
Yarışı sessiz izlemiştm yeni öğrendm Mercedesler son turlarda yakıt tasarrufuna girmişler ciddi çok iyi bi adım , bu arada Alonso arka kanatı Schumacher i izlerken yasak bi yerde kullanmış bakalım ne ceza gelicek
Tesekkurler Pirelli:)
"This meant that he gained no advantage from the situation - in fact it actually caused him a disadvantage - so was given no penalty."
fia kontrol merkezinin hatası.yasak alanda pilotlar kafasına göre drs açamıyor
BBC Sport - Fernando Alonso rear wing mystery explained
Mekanik yardimcilar olmadan,hazir set-up larla yarissalar...
En azindan piste ve sartlara iyi hazirlanan ekiplerin farki ortaya ciksa...
D.HİLL M.HAKKİNEN 'i her yarışda özlüyorum benim için enteresan ve iyi pilotlardı bunlar
dünkü yarısı 45.turdan sonra izleme fırsatım oldu sona kadar hamilton iyi geldi vettelide akıllıca geçti.. vettelin sanrm lastkleri yetmedi sizlerinde dediği gibi pit hatası yapmslar...
vettelin önü bence cok acık dilerim daha da başarısını katlar.
mark webber süperdi yanlız yarışta ;)