hamilton ham yapsın ya artık :D
Printable View
hamilton ham yapsın ya artık :D
Frank Reis
http://hunnylander.files.wordpress.c...trick-head.jpg
http://www.trf1.net/fotogaleri/cache..._w600_h435.jpg
http://www.trf1.net/fotogaleri/cache..._w600_h399.jpg
http://www.trf1.net/fotogaleri/cache..._w600_h399.jpg
http://www.trf1.net/fotogaleri/cache..._w600_h400.jpg
Ne yapıyor bu liseli ?
http://www.trf1.net/fotogaleri/cache..._w551_h600.jpg
http://www.trf1.net/fotogaleri/cache..._w600_h465.jpg
McLaren pilotları Jenson Button ve Lewis Hamilton, Avrupa Grand Prix'indeki orta hamur lastiklerden şikayetçi oldular.
Pirelli'nin orta hamuru bu haftasonu ilk kez yarışta kullanılacak ve Button hamurun Valensiya pisti için fazla sert olduğunu düşünüyor.
Öğleden sonraki antremanlarda 6. olan Button, 'Daha yumuşak lastiklerde denge gayet iyi. Fakat sert lastiklerde daha çok çalışmalıyız. Çok farklı lastikler ve çok farklı çalışıyorlar, bu biraz kafa karıştırıcı.' dedi.
'Fakat bizim yeterli vaktimiz var ve umarım yarın ayarları geliştireceğiz. Bence ne yapmamız gerektiğini biliyoruz, ki bu iyi bir şey.'
'Bu öğleden sonra sert lastiklerde devasa önden kayma ve baya arkadan kayma ile çok az yol tutuşu vardı. Sonra yumuşak lastikleri taktık ve bunların dengesi çok farklıydı. Yani aynı ayarla her iki farklı hamuru da kullanmak zor olacak.'
'Sanki orta hamur bu pist için fazla sert gibi. Umalım da yarın pistin şartları daha iyiye gitsin ve biz daha rekabetçi olalım.'
Takım arkadaşı Hamilton da orta hamurla denge tutturmanın zorluğundan yakındı.
İkinci antremanlarda 2. olan İngiliz pilot, 'Enteresan bir gündü. Yeni orta hamur lastikleri kullanmak oldukça zordu. Sanırım Red Bull ve Ferrari bunu başarabildiler, fakat biz zorlanıyoruz. Ama opsiyon lastikleri ile gayet iyi bir tempoya sahibiz.' dedi.
'Hala aracın geliştirebileceğimiz kısımları var. Ön bölüm çok yakın gözüküyor ve biz kesinlikle savaşın içindeyiz.'
Alonso antreman performansından memnun kaldı
Fernando Alonso en hızlı zamanı elde ettiği Valensiya 2. antreman seansının ardından Ferrari'nin performansından memnun kaldığını söyledi.
Ferrari için güzel geçen Cuma gününde Alonso öğleden önceki antremanlarda 3. olurken Massa da her iki antreman seansında da ilk 6'ya girdi.
Alonso antremanların ardından yaptığı açıklamada, 'Genel olarak Valensiya haftasonuna iyi bir başlangıç yaptık. Planladığımız programın tamamını uyguladık, genelde lastikler üzerinde çalıştık ve limitleri zorladık.' ifadelerini kullandı.
'Pistin yapısı bizim aracımıza uygun ve araç iyi gidiyor gibi, bu nedenle sıralama turlarına özgüvenle çıkacağız, ama yine de rakiplerimizin gücünün farkındayız.'
Alonso haftasonu hakkında erken tahminler yapmaktan kaçındı.
'İlk iki antremanlarda çok farklı şeyler denersiniz ve pistin yapısı çok çabuk değişir, bu nedenle tahmin yürütmek imkansızdır. Geçmişte ilk antremanlarda 1. olup sıralama turlarında kaybettiğimiz haftasonlarını gördük.'
'Red Bull ilk 7 yedi yarışın hepsinde şans eseri polü elde etmedi ve onlar yine favori. Burada geçiş yapmak Monako'dan daha kolay olacaktır, fakat grid pozisyonu yine de önemli.'
Ergen Genç gene kanatlandı
2011 Formula 1 Şampiyonasının Avrupa'da gerçekleştirilecek 8. yarışı öncesinde son antrenmanların lideri Sebastian Vettel oldu.
Motor haritalarında gelen yasaklar nedeniyle kötü etkilenmesi beklenen Red Bull'dan Vettel, son antrenman seansını Ferrari sürücüleri önünde tamamlamayı başardı.
Alonso kendi evindeki 2. yarışta son antrenman seansını 2. sırada tamamlarken onu takım arkadaşı Felipe Massa takip etti.
Red Bull'un Avustralyalı sürücüsü 4. olurken Mclaren'de en hızlı isim 5. sıradaki Jenson Button oldu. Mclaren'in diğer pilotu Lewis Hamilton 7. sırada yer alırken Mercedes GP pilotları Nico Rosberg ile Michael Schumacher 6 ve 8. sıraları elde ettiler.
İlk 10'u tamamlayan isimler Lotus Renault sürücüleri oldular.
Poz. Pilot Takım Süre Fark Tur
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m37.258s 15
2. Fernando Alonso Ferrari 1m37.678s + 0.420s 16
3. Felipe Massa Ferrari 1m37.840s + 0.582s 17
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m38.068s + 0.810s 13
5. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m38.326s + 1.068s 13
6. Nico Rosberg Mercedes 1m38.580s + 1.322s 15
7. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m38.741s + 1.483s 13
8. Michael Schumacher Mercedes 1m38.799s + 1.541s 14
9. Vitaly Petrov Renault 1m38.822s + 1.564s 17
10. Nick Heidfeld Renault 1m39.113s + 1.855s 15
11. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m39.411s + 2.153s 19
12. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m39.778s + 2.520s 18
13. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m39.823s + 2.565s 18
14. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m39.848s + 2.590s 18
15. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m39.888s + 2.630s 17
16. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1m39.987s + 2.729s 18
17. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m40.004s + 2.746s 16
18. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m40.239s + 2.981s 20
19. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1m41.267s + 4.009s 15
20. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m41.690s + 4.432s 18
21. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m42.557s + 5.299s 18
22. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth 1m43.243s + 5.985s 17
23. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m43.309s + 6.051s 18
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m44.630s + 7.372s 19
Ergen Genç gene kanatlanıcak gibi ... McLaren de lastikleri çalıştırma sorunu devam ediyor gibi bakalım sıralamarda neler olucak ?
14:30da başalmıycakmı sıralama turları_?
15.00 da başlayacak
Sırama turları az önce bitti
http://img860.imageshack.us/img860/4075/89651933.png
Mercedes in yediği fark ne güzel ...
shumiyi daha ustlerde gormek istiyoruz
zaten hedeflerı 4.cızgıydı drs varken ıslerı zor mersoların sılverstonedan sonra belkı bı nebze olsun ıyılılesme olacaktır
vettel nıe elemanların arabasına baktı cozebılen varmı
mercolar cok yavas kalıyor arge filan yapmıyormu bunlar ellerinde deli gibi imkanlar var.
ferrariden bi atak beklediğimi söylemiştim bu yarış için.
redbullun kolay kolay geride bırakılamayacağınıda. :)
Schumacher yerini korusa yeter hamilton alonsoyla webberi pert eder nasil olsa..
Bi nevi kafa geçti diğerleriyle Herkes RedBull un araçı ile uğraşıyor inceliyor ya oda gitti baktı makara yaptı.
Reis "Sıralama Beklediğimiz Gibiydi"
Valensiya için büyük umutlar beslemeyen Michael Schumacher, sıralama seansları sonrasında bekledikleri sonucu aldıklarını söyledi.
Alman pilot, Kanada'da podyum kovalıyordu ama bu sefer o kadar önlerde olmayacaklarını ifade etmişti.
Schumacher: "Ortalama bir sıralamaydı ve bu sonucun sorun olmadığını söyleyebilirim. Bir sırada daha yükselebilirdim ama sondan bir önceki virajda biraz fazla erken hamle yaptım. Arkadan kayma yaşadım ve bir süre asılı kalıp zaman kaybettim. Bu da Nico'ya karşı bir sıraya mal oldu."
Ama her şeyi hesaba katınca beklediğimiz yerde bitirdik. Yarın öndeki araçlara atak yapmayı beklemek bana göre iyimserlik olacaktır. Çünkü başlama konumumuz aslında şu anda nerede olduğumuzu gösteriyor. Bu yüzden yarışın nasıl ilerleyeceğine ve yarından neler çıkarabileceğimize bakalım"
Bir sıra önündeki takım arkadaşı Nico Rosberg ise durumdan memnun.
Rosberg: "Dün çok yoğun bir gündü; birçok ayar değişikliği yaptık. Ama takım ve ben, aracı geliştirmede sağlam bir iş çıkardık. Bu yüzden memnunum. Bu hafta sonu pistte olmak zor. Arka lastiklerin aşırı ısınmasına dikkat etmeliyiz. Yarın bu konu kesinlikle incelenmeli. Bir set yumuşak lastiğimi korudum; S2'de kullanılmış opsiyon lastikleriyle tur attım. Yarınki yarışta bu önemli olabilir. İyi puanlar almayı amaçlıyoruz. Bunu dört gözle bekliyorum"
Ergen Genç "En Hızlı Olduğumuzu Kanıtladık"
Sebastian Vettel, Valencia'da kazandığı pol pozisyonu zaferinin ardından Red Bull'un hâlâ en hızlı araca sahip olduğunu kanıtladığını söyledi.
Bu hafta sonundan itibaren yürürlüğe giren motor haritası değişimi yasağından Red Bull'un olumsuz yönde etkilenmesi bekleniyordu ancak Vettel yine en yakın takıma 0.4 sn fark atmayı başardı.
Vettel "Daha öncesinde çok fazla şey söylendi ve aynı şekilde sıradaki yarış öncesinde de çok fazla şey söylenecek. Herkes bir şeyler kaybedecek ve insanlar bizim diğerlerinden daha fazla kaybedeceğimizi düşünüyorlar ancak ben buna katılmuyorum. Genel olarak bizim için iyi bir gündü ve takım bir kez daha iyi bir şekilde ilk sırayı kazandı."
"Yarın uzun bir yarış olacak, burası hep zordur. Aldatıcı bir pist ve çizgiyi geçene kadar 25 viraj var. Burada her virajı düzgün dönmek çok zor. Bu yüzden mükemmel turu atmak oldukça zor ancak ilk turum gayet iyiydi ve turumdan çok memnundum. Mark da ikinci turunda iyiydi. İyi bir sonuç ve yarın için iyi bir noktadan başlayacağız." dedi.
Kara Oğlan'a Göre Galibiyet Mümkün
Lewis Hamilton, geçişin zor olduğu Valensiya'da yarın Red Bull'lar ile galibiyet mücadelesi verme şansının olduğunu düşünüyor.
Vettel'in 0.4 saniye gerisinde kalan McLaren pilotu yarışa üçüncü sıradan başlayacak ancak olaylı bir yarış olursa yukarı tırmanabileceğini düşünüyor.
Red Bull'lar ile mücadele edip edemeyeceği sorulduğunda Hamilton, "Bu daima kafamızdaki soru ama olabileceğimiz kadar yakınız. Burası geçişin zor olmasıyla bilinen bir pist. Neler olacağını göreceğiz. Daha önce burada olduğundan daha fazla pit stop olacak. Bu sezon diğer yarışların da nelere sahne olduğunu gördük. Bu yüzden heyecanlı bir yarış geçirebiliriz." dedi.
Hamilton, bu hafta Pirelli lastiklerinde sorun yaşamasına rağmen üçüncü olabilmesine şaşırdığını da belirtti.
"Bu kadar yukarıda olmayı beklemiyordum. Üçüncü antrenmanın ardından lastiklerde biraz sorun yaşıyorduk. Ekip, sıralamalara kadar verileri değerlendirmede çok iyi iş çıkardı. Attığım tur da fena değildi. Son turda daha da geliştirmeye çalışmıştım. Ama biraz açgözlülük yapıp lastiği yaktım."
Heidfeld: "Lastikleri Korumak Doğru Karardı"
Nick Heidfeld, Renault takımının Avrıpa GP'si sıralamalarının son seansında lastiklerini koruyarak doğru yaptığını söylüyor.
Alman pilot yarışta yumuşak lastiklerini kullanabilmek için bu sezon birçok takımın yaptığı gibi son seansta zaman turu atmadı. Yarınki yarışa 9. sıradan başlayacak olan Heidfeld, "Son seansta piste çıktığımda Sutil'in tur zamanı atmayacağını gördük ve içeri girdik. Çünkü önümüzdeki otomobiller turlarını atmışlardı ve bize göre hızlılardı."
"Elbette, otomobildeyken geri çağrıldığınızda, pistte kalıp şansınızı denemek istiyorsunuz! Ama karar doğruydu, lastiklerimizi koruyabildik. 9.'luk ve 11.'likten daha yukarısını hedefliyorduk ama gerçekçi olmak gerekirse bugünkü tempomuzla ancak bu oldu. Yarın güçlü bir yarış çıkarmaya bakacağız." dedi.
Takım arkadaşı Vitaly Petrov ise ikinci seansta elenerek 11. sırada kalmıştı. Petrov, "10.'luk ile aramdaki fark çok azdı. Bazen diğer araçlardan hızlı oluyorsunuz bazen olamıyorsunuz. Belirli bir sorunumuz yok, sadece yeteri kadar hızlı olamadık. Yarın elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu.
Altıncılık Kasap'ı Hayal Kırıklığına Uğrattı
Avrupa GP'si sıralamalarında en hızlı altıncı dereceyi elde eden McLaren pilotu Jenson Button, beklediklerinin bu olmadığını söylüyor.
Jenson Button günün ardından, "Altıncılık biraz hayal kırıklığı oldu çünkü otomobil ikinci seansta oldukça iyiydi ve çok zorlamam gerekmemişti. Son seansta ne değişti bilemiyorum. Arkadan kayma yaşadım, arka tarafta gereken tutunmayı sağlayamadım ve çekiş de iyi değildi, özellikle de ilk iki sektörde. Bunu beklemiyorduk."
"Oysa otomobil bu sabah antrenmanda oldukça iyiydi. Belki de sıcaktan, pist sıcaklığı nedeniyle dengeyi sabahki gibi bulamadık. Ancak, yarın için lastik basıncını ve aero dengesini değiştirerek iyi bir yarış çıkarabileceğimize inanıyorum." diye konuştu.
Martin Whitmarsh ise, "Son üç yarışta, Barselona, Monte-Carlo ve Montreal'de yarışta en hızlı otomobile sahiptik. Valensya'da da böyle olacağını umuyorum."
"Bugün üçüncü ve altıncı sıraları aldık. İyi ama harika değil. Ama yarınki yarışı kazanabiliriz." dedi.
Bakalım bu Yeni Ecu kuralında sonra RedBull un Yarış performansı nasıl olucak ? McLaren son 3 yarıştır yarış temposunda RedBull ile kafa kafaya Kara Oğlan iyi bi start alırsa bakalım neler olucak.
Start'ta saatli bomba gibi Lewis kesinlikle en azından 2.lik için zorluyacak ama tam arkasında ezeli düşmanı kendi evinde yarışan Alonso var .Schumi de Roscberg i geçmek içn herşeyi denicektir.
Schumi Massa ile Rosberg i geçerse yeter diğerleri çok zor
şimdi kontrol ettimde Schumi Reis kirli yerden start alıyor , kalkışta geçmesi zor.Aynı şekilde Webber Alonso ve Button da . Webber zaten startta zayıf olan biri büyük ihtimal Hamilton start ta direk Vettel in arkasına yapışcak.
kafa gecmıs olabılır cunku baktıgı yerde gorebılecegı ne olabılır kş
kafa gecmemiş de olabilir ferrariye uzun baktı sanki
hamiltonun 3. olması 2. olmasından daha iyi oldu
Yarış başlıyo yukarı!
aynen yarıs baslıyor startta hamilton ve alonsodan atak bekliyorum...
yarışta alonsoyu destekliyorum kendi evinde en azından podyuma cıkması lazım.
bu f1 araçlarının frenleri brembo mu wilwood mu acaba çok merak ettim :D:D:D