herşey tamam paraşütte lazım :)
Printable View
akhisar pistınde birdahaki yarışa bir net fren mesafesi ölçümü yapabilirmiyiz izmir pisti için 5 derecelik bir yokuştan bahsediyoruz bu ciddi kısaltır durma mesafesini
Mustafa ben ölçümü yaptım net 380 metre fren mesafesi var
Eğim dedigin şey yavaşlatmada okadar + sı olan birşey degil
hadi onu geçtim 200 metre sonra viraja girmek zaten imkansız önünde geniş Drag jantı ve lastigi olan FWD ler için
En azından 300 metre fren mesafesinden sonra viraj olsa bir test yapılabilinir ama 200 metre eğim var diye yeterli olmaz söliyim
ben 330 metre dragda 4 e çekip finish e geliyordum 160-170 km arası bi süratle, sonra da kazık frenle duruyodum virajın girişinin bi 10 metre kadar öncesinde kaldı ki bu viraja 2. yarışımda 70 km süratle girdim hiç bi sıkıntı yaşamadım bu gti lar nası duramıyo crx in leş frenleriyle ben duruyorum diye düşünüyodum ki
miniklerin yazdığı slick lastik olayı herşeye ışık tuttu :)
fwd slick li arabalar durmada problem yaşayabilirler demek ki..
rwd ler de durum nasıl peki?
Bir dbn olcer vasitasi ile normal otobandada denenir. Drag lastigi takilir 220km vb. Hizdayken durmak icin gerekli mesafe olculur.
duramayan drag arabalarıda türkiyede hala bişeylerin eksik yapıldığını gösterdi.
yahu ne çok bilyosunu bu işi anlamadım gitti
Merttepe sen kendine bir duran drag arabası hazırlada biz görelim
Bekara karı boşamak çok kolay
o drag jantlarını takabilmek için ne freni takıyoruz biliyormusun
USA deki drag civiclerinde wilwood fren mi var sanıyosunuz
adamla EF nin kaliperlerini takıyolar 13 jantları takabilmek için yarış biter bitmez arabalarını stop ediyolar fren le falan durdukları yok adamların araba nerde durursa orda duruyor
paraşutlu olanlar 200 metrede durur
Mustafa başkan senin soruna gelince abi ben en sonki yarışta çok denedim fren olayını pistin sonundaki tel kapıya 100 metre kala ancak 50 ye düşüyorum bilgin olsun
n/a araçla durmak kolay gerçekden ama turbo araçla çok çok farklı ben fren disklerimi harlattım:)
bende çok denedim tel kapıya yaklaşıyordum..
walla akisarda 14sn yaptm ızmırde duramadım ayagmızı gazdan cektık sarı eg bursalı abilende konustuk tokusacaz dıe yanı akhısarda 13 sn altı yarısanlar kesın tokusurdu o mesafede yapıcak bısey yok frenide pompalamak zorunda kaldık üstüne cıkınca kıcı atıyo yalpalıyosun yalan oluyoduk zaten...mesafe ayarlanırsa cok keyıflı olur hersey drag merkezı ızmır olur tr'nın belkıde...
akhisardan cazip olmalı işte kısacası..
yanılmıyorsam fifth gearda görmüştüm seneler önce. İngiltere'de trafik lambalarına belli bi mesafe kala fren mesafesini kısaltan bir asfalt kullanılıyormuş. Eğer drag yarışları için yeni bir yer yapılacaksa fren mesafesi olacak yere öyle bir sistem yapılamazmı ?.
neymiş bu 3 senedir duran araç merak ettim şahsen?
gerginlik yok adam gibi bişey danıştık fikrinizi söyleyin teferruata girmeyin mert tepede bugün
B.ENGINEERING de çogumuzun hayal ettiği arabalarla ugraşan bir arkadaşımız maruz kaldıgı teknolojiyi ve muhattab oldugu mühendisleri iyi tanıyorum kimseyi boşlamayalım
minikler lastikleriniz eskiyince yeni lastik alırken 13 inch değil de 14 inch yada 15 inch çaplı bi slick yok mudur? varsa onu alıp taksanız frenlerinizi de biraz daha büyük yapsanız sizin iyiliğinize..
otobana da çıkıp gazlıyosunuz allah korusun fren her zaman lazım ;)