kapatılabiliyor istendiği takdirde. ancak start stop devredeyken bile hiç kesintisiz çalışıyor. gaza dokunduğunuzda sanki hic stop etmemiş gibi marş sesi bile yok zaten direk devam ediyorsunuz.
Printable View
2014 Honda PCX
Yeni makyajli pcx
12V cakmaklik da varmis.
pcx düşünüyordum bu iyi oldu biraz daha bekliyeyim. çok fiyat farkı olmasa bari
1 ay sonra 600 tl zamdan bahsediliyor.
10 điểm mới của Honda PCX 2014
Yeni kasası gercekten guzel gorunuyor.
Turkiyeye geliş tarihi konusunda net bır fıkrı olan varmı ?
mart nısan gıbı gelıceksa, sıraya sımdıden yazılacagım :)
Dun J costa varyator taktım Pcx ıme
artık cok rahat 110 u gecıyor
hatta dun aksam eve gıderken 123 - 125 kmh arası bısı yaptı
alt devırler ve son surat ıcın cok ıyı
serı ve atak oldu
pcx kullanan varsa son hız bana yetmıyor dıyen varsa j costa varyator onerırım
extra olarak kutu ıcı fıltre ırıdyum bujı var benım motorumda :)
http://i.hizliresim.com/KgYkPZ.jpg
maliyet ne kadar tuttu montajı kolaymı kendim yapabilirmiyim. garantiden çıkıyor diyorlar motor doğrumu. ve yakıta etkisi ne oldu. inşallah bende bi pcx sahibi olmak istiyorum
geçen gün honda servisinden bir arkadaş ile konuştuk. orijinal varyatörde 1-2 değişiklikle j costaya falan gerek kalmadan 125-130kmlere bayılmadan çıkabilindiğinden bahsetti. Mertcan senin bilgin var mı o konuyla ilgili? 1 günlük uğraş dediler işin çoğu tornadaymış.
ya zaten j costada çok bir para değil 300-500€ olsa orijinal torna ile uğraşılırda şuanki fiyatından dolayı dediğin gibi pekte gerek yok gibi orijinal ile uğraşmaya. diğer açıdan orjinal dönmek istediğinde gidip yeni set alman lazım işin o kısmıda var.
ben merak ettim sadece doğru mudur acaba diye?
moturu aldık diyelim ekstra masraflar nelerdir sıfırdan başlayanlar için?
dizliğide unutmamak lazım ve hiçbirinden paradan kaçmamak lazım.
Düz yolumda giderken kavşaktan hatalı dönüş yapan araç yandan çarptı. çarpmanın etkisiyle uçtum kafa üstü düştüm sürüklendim ve duran arabanın altına girdim. bu kadar şeyden sadece parçalı tibia plato kırıklarıyla sıyırdım. ondan dolayı herkese hep söylüyorum ki benden çok daha deneyimli arkadaşlarda tüyo verir. Ekipman alırken paradan kaçmayın. hiçbirşey canınızdan önemli deil.
Listeyi aşağı yukaru biliyorum ama işin duygusal boyutu da önemli :) Ne kadar bütçe ayırmak lazım :)
Kask mont eldiven branda kilit 800 tl civarı verdim.290tl sigorta ruhsat içinde 150-200 civarı bi masraf daha var.dizlik ayakkabı vs için bi 400 civarı harcamalısın.bu yönde harcaman.motoru şiddetle tavsiye ederim inanılmaz memnun kaldım dha ilk günden inesim yok :)
motora binen er ya da geç illaki düşer, büyük tehlikeler atlatır, tersini söyleyen yalan söyler.. Bu tehlikelerin ne zaman geleceğini bilen yok.. O yüzden kasksız bakkala bile gitmemek lazım..
30 km. ile alkollü şekilde giderken düşüp kafayı yere vuran ve aklını yitiren bir adama denk geldim, o gün motoru satıyordum az kalsın...
Bu kadar berbat şey yazdım ama hayatta her yerde risk var, motordaki keyif bu riski almaya sonuna kadar değer.. :)
türkiyede motor kullanmak çok risklidir bu doğru
ama her akşam haberleri daha dikkatli seyretmenizi istiyorum
araba kullanmanız size %100 güvence sağlamaz
türkiyede araç kullanmakta çok riskli, gerçek budur.
öyle olmasa her sene yollarda 4500-6000 kişi ölmezdi.
öte yandan istanbul gibi türkiyenin en büyük köyünde araba kullanmak gerçekten işkence
yani kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz belki ama öte yandan RUH SAĞLIĞINIZ gidiyor bunun farkına varmıyorsunuz.
son olarak düşmemiş motor yoktur
henüz düşmemiş motor vardır :D
Bu kadar olumsuz olmayın bence.15 senedir motor kullanıp düşmeyen adamlar biliorum ben.dikkat ve algı açıklığı herşeyeden önemli.bu arada motor 10 numara acaip memnunum :) :)
peki kullanan arkadaslar motorun bakımı hakkında ayrıntılı bilgi verebilirmi. kaç binde bir asagı yukarı ne değişiyor ve nekadar tutuyor gibi
Motosikletimin dişli yağını değiştirmek istiyorum
Hangi yağdan almam gerekir fikri olan varmı?
21k küsür oldu yağınıda artık kendım değiştiricem
10-40 yağ aldım başka ne konulabilir bu motora hep tam gaz gidiyorum dayanıklı kaliteli bir yağ lazım sanırım.
Bu arada motosiklete led far projem var fikirlere açığım
masallah kanka ben 13 bındeyım
ben motul 5100 kullanıyorum motor yagı
ama dıslıı yagı ıcın servıse soracagım
servistekiler bi boktan anlamıyo malesef onlara göre ellerinde en karlı hangı yağ varsa onu öneriyolar
edit: bu arada ben 10w/40 yamalube aldım
maşallah kmler saglam olmuş :) benim daha 60 km de :D. ehliyet bekliorum sonra durana aşk olsun direk uzun yola vurucam kendimi :D.ilk hedef izmir ;)
dişli yağı gelişme varmı?
Bu arada yağ süzgecini sökmeye çalışırken süzgeç kapağının köşeleri gitti haftaya yeni kapak alıcam dikkat edin çabuk ezilip büzülüyor
Dün istanbuldan izmire geldim 450 km yol.bir iki wc molası hariç durmadım 100 km altına hiç inmedim.bu kdr rahat olcagını bilseydim daha önce alırdım vala :)
Arkadaşlar selamlar,
Kısmetse ileriki zamanlarda ilk motorumu almayı düşünüyorum. Şu an araştırmadayım. Birkaç kişiye PCX'i sordum hepsi iyi diyor fakat fiyatına gelince düşünceler olumsuza dönüyor.
Bu fiyatlara TVS Apache, Hyosung 250 naked vs öneriyorlar. İlk motor için illa manuel şart mı sizce ?
Bu arada motoru şehiriçi ulaşım ve yazları istanbul-tekirdağ-edirne arası kullanacağım.
kanka bende ıstıyorum ama fıyatlar bıraz pahalı ama ıstıyorum kullanıcıları dınledım yazıları okudum motoru ınceledım surmedım bence ıst da alınacak en ıyı 125 cc motor dusunuyorum hem az yakıyor hem konforlu bıde guzel yaw :D:D
2 kısı gıttınız herhalde :)
Simdiki aklim olsa ilk motorumu pcx yerine vitesli bir 125 lik alirdim. Gecen ay pcx'i satip yamaha mt07 aldim. Vitese alismasi zor geldi. Ikinci gunun sonunda adapte olabildim. Ama asla kotuleyemem pcx'i, cok rahat hizli ve pratik. Esya tasima kapasitesini de cok ariycam sanirim. Kesinlikle baslangic motoru icin ideal. Eger ileride buyuk hacimli vitesli motora gecme niyeti varsa bence vitesli sart olmasa bile avantajli / mantikli denebilir.
dün honda bayine gittim, haziran ayında pcx 150 geliyormuş, fiyat 8500 tl , 2 beygir daha güçlenmiş şekilde.. Bu para verilir mi o da tartışılır.