-
disk kilidi hikaye iki kişi sırtlayıp panelvana atıyolar anlıcağın 3 kattan daha çalmaya yeni başlamışken görsenbile sen yolun yarısındayken adamlar toz olurlan motorunla .o yüzden kapalı otapark şart ve dışardada motorun herzaman gözünün önünde olucak bunun başka çağresi yok.
-
Ben 7 bloklu guvenlikli camerali kapali otoparkli sitede oturuyorum yinede disk kilidi kullaniyorum brandasini örtuyorum.gecenlerde ruyamda gordum sicrayark uyandim sabah ezani saatinde emaneti kaptim kosa kosa garaja indim.Allahtan bise yoktu.Motosiklet forumlarinda hergun yeni bir hirsizlik olayinin gerceklestigini yaziyolar.Kapali otoparkta guvenlikli siteden bile 1000rr goturmusler.Ondan olabildigince temkinli olmaliyiz.hirsizlari gosleri kara kafaya koyduklarini alirlar.
-
Oturduğum sitenin açık otoparkı var.
Kameranın görebileceği yere park ediyorum.
Sağlam bir zincir kilit aldım motomax dan.
Kilidi fren diskinin içinden geçerek ön granaj ile birbirine kilitliyorum.
Direksiyon kilidi var onu kilitliyorum.
Üzerine branda aldım branda ile motoru örtüyorum ki dikkat çekmesin.
Ayrıca kilidi kolay kesemeyecekleri şekilde ayarlıyorum. Çünkü zemine yakın kilitlersen demir kesme makası ile kesiyorlar.
Disk kilidi güzel bir alternatif ama kilitliyken unutum gaza basarsan diske zarar veriyor. Tabi bunada çözüm bulmuşlar.
-
yerle bütünleştiridğim bir kilit sistemi var ve branda şu an için ama alarmlı disk kilidi alıcam en yakın zamanda apartmanın içinde olması avantaj ama yinede allaha emanet :(