senıde forzalı gormek ıstıyoruz :D
Printable View
Insallah :)
herkese ıyı aksamlar 2015 pcx ın arka lastik olarak city grip 100-70-14 mevcut önleride değiştirmek istiyorum ( oem Lastikler mevcut ) arkaları öne alip arka lastık olarak 120-70-14 kullansam zararı olurmu ( yakıt onemlı degıl ) yada daha kalın ne takılabılır
motorun en ıdeal kullanılacak ebatları kendı orjınallerı 90 90 14 ve 100 90 14 tur 100 70 14 dıye bı pcx ebadı zaten yok. 120 70 14 yaparsan arka cok kalın olur stabılıteyı bozar. sen orjınal ebattan sasma derım cıty grıp olarak
pardon 100-90-14 var arkalarda
120-90-14 okuyorum forumlarda yanagın 90 olup tabanı genısletmenın zararı varmı pekı
takabılırsın Recep ama yakıt sarfıyatını etkıleyecegını dusunuyorum
onun dısında gorsel olarak cok ıyı duruyor bence
selamlar bende 2 ay once mutluhandan aldım pcx150 muadillerine gore pahalı ama 2.eli de bi okadar yuksek ben sıkılır satarsam minimum zararla nasıl kurtarırım diyerek honda aldım gayette memnunum led aydınlatma super herkesin soyledigi gibi lastikler rezalet hemen değiştirilmeli bu arada sehir ici ortalamam 1.9
Ben zen motorda değiştirdim. Arkalara 110 önerdi. Bir çok kişide artık böyle yapıyır dedi. bende taktım hiç bi
Şekilde yakıtta artış olmadı neyse onu yakıyor şu an. Ayrıca yol tutuşa artısı var. Ben uzun yolda çok yaptıgım için özellikle virajlarda etkisi büyük. 120 fazla gelebilir ama 110 ideal kalır.
bende dün itibariyle pcx 125 aldım..
soğuk kalkışlarda hafif bir titreme var normalmidir ? motorum 2014 5.300 km de
Normal ramo sikinti yok, ama ilk bakimda varyatoru actirip temizlet ve debriyaji sokturup icini zimparalat ayni sekilde balata yuzeylerinide ;)
güzel bi motor ve çok keyifli... 2014 beyaz 150 cc var bendede.. binmediğim günler bi eksiklik hissediyorum.. sizdede oluyor mu arkadaşlar böyle durumlar.. :)
Arkadaşlar dayanamadım yeni kasa 125 aldım, varyatör satan varmı 2.el j.costa yada emsali
Bu ara j costa varyator yok piyasada yaa.bilyalari var varyator yok :)
Bende ikinci el aldim sifir j costa bilyalarini alip taktim oldukca keyifli oldu suan.
150 likle denedim kilolarimiz hemen hemen ayni.
30 km/h gibi basiyoruz 2 boy one cikiyorum 100 e kadar ole gidiyoruz 100 den sonra ben aça aça gidiyorum.
2015 model sıfır alık bizde, daha 250 kmde motorum :) PCX 125lik aldık, canmış ya, 20 tl 200 km :)
150 lik sıfır aldım bende, inanılmaz memnunum, alır almaz lastikleri değiştirdim, bundan önce gts evo ya biniyordum, bu kadar kıvrak olmasada o da güzel motor, şehir içi pcx fiyatının hakkını veriyor bence. Ötv dalga dümen olmasa çok daha uygun fiyatlara alınabilir.
Ne kadara geldı Yavuz ? ıyı bır karar vermıssın bence sehır ıcı ıcın en ıdal motor pcx :)
gule gule kullan
Teşekkür ederim Mertcan bayramdan önce bayileri aradım beyaz almak istediğim için hiç bir yerde beyaz kalmamıştı, şansıma kaporası verilmiş bir motor boşa çıktı hemen aldım, motor yok sattığı için bayiler pek pazarlık yapmıyor, 8250 motor + orjinal ekipman olarak çanta ve ön camda kampanya vardı 8700 e plaka hariç mal oldu. Ön arka city grip lastikleride taktım, çok memnunum yakıt vs. bencede en ideali :)
hayırlı olsun çok zevkli motor pcx
bende 3 gün önce 4000km. bakımına götürdüm hava filtresi,buji ve yag degişti birkaç ufak işlerini hallettim 120tl. servis tuttu :)
1.000 bakımını Honda Artıde yaptırdım yağ değişti dipçik gibi bebeğim Maşallah :D
benimde geldi 1000 bakımı, ne kadar tuttu?
1000 bakımde sadece yag degısır yag parası alırlar 1000 bakım ucretsızdır
ama sıze onerım motul 10/30 kullanmanız ben oyle yapıyorum
motorun performansı ınanılmaz
honda nın 10/30 yagını kullanmınızı onermem
bakım ucretı yag honda kullanırsa 35 tl olması gerek
motul alıp gitsem kabul ediyorlarmı?
teşekkürler :)
mertcan ben 6000 bakımı için gittiğimde mobil 10 40 koydular extra ? motul istediğimde pcx te önermiyoruz dediler?
Bende 1000 Bakım icin Efe Honda ya gittim
Motul un dolar kurundan dolayı fiyatı cok arttığı icin artık getirmiyoruz
Ama siz kendi yağınızı getirirseniz koyarız dedikleri icin ben kendim Alıp götürdüm özellikle yağın cok iyi OLdugunu öve öve söylediler
Yetkili servisler Arasında büyük kopukluk var
Bende eski Pcx im e 10/40 koyuyordum ama pcx150 nin servis katalogunda 10/30 tam sentetik yag konulması öneriliyor
Ayrıca motul 10/30 7100 yağın arka yüzünde Honda motorsikletler icin önerilir ibaresi var
Ne icin önermiyorlar acaba cok merak ettim motora mi zarar veriyor yag ?
Motul gibi Bi yag neden önerilmiyor tüm dünya kullanıyor
Tek sebeb yağın Pahalı olması serviste satilmamasi ve servisin sattığı yag in kar marjının cok Yuksek olması
Bende zamanında yetkili serviste çalıştım Honda da az cok biliyorum :)
keşke daha önce yazsaydın da motul alsaydım bende.adam önermiyoruz mobil iyi dedi bunu kullanıyoruz dedi bişey diyemedim ben :)
bi dahaki bakım motul alcaz o zaman :)
teşekkür ederim ilgin için
Pcx 125/150 alsam şöyle sıfırından ne güzel olucak be...:)
Motorların km ömrü nedir ?
Sahibinden de bakındım biraz da yüksek km de olup düşük fiyatlara var.
2. El alınır mı bu aletlerden ? 6 civarına 125 lik falan. Ne dersiniz.
Bir de sürekli bir lastikleri değişti olayı var, orj lastikleri kötü mü ki ?
Orjinal lastikleri ile ıslak performansı berbat. Birde kombine fren olunca arka freni sıkmana rağmen önde tutuyor. Dolayısıyla zaten kötü olan lastikler yüzünden ön tekerde kızaklama yaşadım bir kere. Düşmen hiç zor değil. Michelin city grip takmıştım ben 2012 modeli vardı geçen sene bu zamanlarda sattım. Yağmur çamur demeden biniyordum.
Edit: Yazdığım kombine fren kötüdür demek değil bu arada. İhtimal dahilinde, karşılaşması zor ama karşılaşılırsa tehlikeli olabilecek bir durum.
pcx kullanacaksan lastik mutlaka değiştirmen gerekir zira lastikleri gerçekten cok kötü.
km ni motor için bakımlı kullanıldıktan sonra bir önemi yok ama uzun dönem kullacaksan düşük km iyidir herzaman.
66.000 km de pcx biliyorum ben saat gibi.
marka motorların km lerine takılmayın boşuna
suzuki,honda,piaggio,vespa vs vs
yağı ve bakımı zamanında yapılmış olsun 50bin 100bin km ler çok çok normal
çin mallarıyla karıştırmayın asla!
benim piaggio 43 bin km de
edit:
hemen canlı bir örnek vereyim
ben 8 sene kadar mondial zat150 kullandım
çin malı GY6 150cc hava soğutmalı klasik bir scooter işte
en kaliteli yağ koyardım, 1500km sonra yağ katran gibi olurdu
aynı yağı piaggioya koyuyorum 5000km sonra bile yağ hala sarı renkte!
Cevaplar için teşekkürler, motor üzerinde 40 binli rakamlar hayal gibi geliyor bana :)
Benim niyetim şehir içi en fazla 30 - 50 km lik güzergahlar, keyif amaçlı rüzgarı hissetme olayı.
Sürekli kullanmaya korkuyorum açıkçası, yaşadığım yerde araba kullanmak bile zorken motoru kimse kaale almaz sanırım.
pcx güzelmiş yorumlara göre bakımlıysa km ye takılmadan al gez şeklinde.
Peki bu aletlerin sigorta ücretleri nerelerde ? Otomobiller gibi bunlar da nasibini aldı mı zamlardan ?
Ben konu dışı bir şey soracağım. Pcx 125 var bende buna jackson varjatör taksam sorun olur mu ?
Km si ucmamis kazasi belası cok olmamis 4000 tl ye pcx arıyoruz ilanlardakiler haricinde.
Samanlik misali :)