Cok gecmis olsun.
Çatlak bilek üstüne patlamış fıtık ile süremediğim ve diğer boya plastik kaynak işlerine vakit kalmadığı için çok sevdiğim abilerimin Yıldız Deri Döşeme'de dinlenen motorun en azından çizilmiş, izler olan ve aşırı kayan selesine birkaç ton daha koyu daha bordoya çalan bir kahverengi ile değiştirip gövde rengi dikişler kullandık.
Aslında hedefim dikişlere bir de kasklarda bulunan Vespa etiketinden bulabilseydim onu eklemekti ama imkanı olmadı.
![]()
Bir süredir ertelediğim süreci, artık toplamaya başladım.
Bir kaç inceleme sonrası, ayak kısmının arka peglerle birleşen kısmına işlem yapılması; peg ekleri ve aynaları ise kendi çabamla kurtarabileceğimi far ettim.
Kaza süresinde hasar gelen parçaların kurturalabilir parçaları zımpara yaparak montajladık
Şansımıza ETC Coding Tayhan abimin müsaitliği olunca onun garajında söktük. Bir yandan da kendine vespa ustası diyip ancak esnaflıktan namını almamış mustafa adlı şahsiyetin yaptığı hataları da düzeltip, montajlayamadığı parçaları bile halletmeye başladık.
Kalan parçalara ufak plastik kaynakla yaptırdıktan sonra boyasını da hazırlatıp boyayacağız.
Ayrıca yeni gelen Rizoma marka Vespa logomuzu da taktık
![]()
Plastik kaynaklarımız, rütüşlerimizin bitmesi ile birlikte mat siyah konsol panelimizi de taktık.
Yolda olan siyah Zelloni elciklerimiz ve kısa tip manet ile tam bir kombin sağlayacak.
Rizoma logoları da set haline getirince daha keyifli bir kombinasyon yaratıldı.
Şeffaf hava filtresi kapağı ile Malossi Double Sponge kırmızı filtreyi de taktık.
Şimdi yolda olan diğer parçalarımızla artık estetik açıdan eksiğimiz kalmadığını düşünüyorum.
![]()
Varyatör kapağımız güzelce boyandıktan sonra şeffaf CVT kapağımız, Zellioni elcikler ve manetlerimiz ile XO varyatör logomuzda elimize ulaştı.
Tam montaj için yola çıkmışken, arkadaşımdan motoru dışarı çıkarmasını istedim.
Debriaj kasnağının çıkık olduğunu fark etmeyen arkadaşım motora marj basmış ve bütün sanzımanı dağıtmış.
Hazır dağılmışken bizde Pollini kit siparişimizi verdik.
Artık bi' 15 güne sürüşe hazır hale geleceğini düşünüyorum
![]()
Konu Rs6 tarafından (Bugün Saat 21:20 ) değiştirilmiştir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)