|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 3 tane aracım var markalarını yazmak istemiyorum
|
Arkadaşlar,
Aşağıda anlatmaya çalıştığım değişim kesinlikle çok kolay fakat biraz dikkat gerektiriyor. Göreceğiniz fotoğraflar 2011 model bir Polo'ya ait fakat Golf için değişen hiçbir durum yok, tamamen aynı. Aracın üzerinden tekrar söküp takmak yerine Polo'ya RCD510 bağlarken çektik fotoları. Biraz karanlık ama anlaşılır durumda. Deneyeceklere kolay gelsin. Gerekli malzemeler: 1- Torx T20 tornavida 2- İnce spatula veya ağzı geniş bıçak İlk olarak teybin çerçevesini söküyoruz. Sökerken dikkat etmemiz gereken klipsler var. Eğer klips yerine plastiğe baskı yaparsanız sıkıntı olabilir. Aşağıdaki bir fotoğrafta klipsler görünüyor, o bölgelere dikkat edelim. ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra T20 torx ile vidaları açıyoruz ve teybi yerinden çıkartıyoruz. ![]() ![]() ![]() Teybi dışarıya doğru çektikten sonra kablo bağlantı soketlerini çıkarmamız gerekiyor. Soketlerin kilitleri var, kilitleri açmadan çıkartmaya zorlamayınız. Siyah kalın soketin altında fotoğrafta göründüğü gibi bir kol var onu çekince çıkıyor, küçük beyaz anten soketinin ise yine fotoğrafta göründüğü gibi sürgülü pini var, onu açıp çekebilirsiniz. ![]() ![]() ![]() RCD310 arka görünüşü ![]() RCD510 arka görünüşü (Bosch) ![]() Soketleri sökerken yaptığımız işlemin tam tersi yolunu izleyerek tekrar taybe takıyoruz ve kilitlerini kapatıyoruz. Yeni teybi yuvasına yerleştirdikten sonra vidaları takıp sıkıyoruz. ![]() ![]() Yeni teybin kodunu giriyoruz ve kullanıma hazır. ![]() golf6.com | hamdika isimli üyeden alıntıdır bu paylaşımın yararlı olacağını düşünüyorum yapamayan varsa bundan sonra yapar inşallah
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Volkswagen
|
Akü yediği için akşamları fişini çekiyorlarmış öyle bir rivayet var ama hangi model için olduğunu unuttum.Bir dönüştürücü modülmü adı neyse onunla problem çözülüyormuş.
510 un arkasında sarı scart girişi gibi bişi var o boştamı kalıyor ? |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
o 2006-2007 modellerinkinde akü yiyo genelde seatlerden oluyor
2009 ve üzerinde yemiyor diğe biliyorum |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
içi golf 5 olan araçlara içi golf 6 olanlarınkini takınca oluyor sanırım o akü bitirme olayı.
en temiz böyle izah edebildim, yani golf 6 ve içi makyajlı 6 dışı 5 kasa jetta da sorun olmuyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
tiguan ve toureglerde sıkıntı yok yeni nesillerinde
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Jetta MKV
|
2009 ve sonrası araçlarda VW firması yeni bir yazılım sürümüne ve yeni radyo serisine geçiş yaptı.
Bu seri üzerinde bulunan RCD310 - RCD510 -RNS310 model cihazları 2008 ve öncesi araçlara taktığınızda akünüzün gücüne göre 1-2 gün gibi bir sürede aracınızın aküsü biter. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
seatlerdede 16 saatte aküyü bitiryior 2006-2007 lerinde bi arkadaşım 3 tane akü değiştirdi.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: Golf V TDi
|
Birde bu modülü taktığımızda baska bir sıkıntı oluyor mu? Konuyu azcik hortlattik ama
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |