Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 04-02-2012, 18:32   #20

Otomobil: saxo

bir bass spl ve sub sınıfında olması ıcın hoparlorun yan butıl llerı yaanii hop a suspansıyon harekettın yaptıran sısıtemın( kalın watta dayanıklı) (uzun olmması da ana konının ılerı gerı gelmesıını)saglaması lazım alttakı termınalın hopa gıden bobın kablosunun uzunlugu ıyı olmasıı lazımm sub salınımı acısında ..aksı taktır de bu bass woofer dan oteye gecemezz herkese ıyı aksamlar ..
hakan876 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-02-2012, 18:45   #21

senın soyledıgın bass sısıtemı..4 Eminence 18 inch Sub Woofers - YouTube Buda benım dedıgım Orion Hcca 15 Woofer Cooker Excursion Test - YouTube yan butıldekı suspansıyon harekettını ben spl calarım dıyoo
Eski 07-02-2012, 22:58   #22

JDMazda_GTR - ait Avatar

Otomobil: Black&White GTR...

Türkiye'de bobin sarma,hoparlör tamirinde daha iyisi eminim ki yoktur.Bir çok müşterimizin ve kendi cihazlarımızda da tek kelimeyle kusursuz bir işcilik sergiliyorlar.Tek yerleri Ankara'da.Yardım edebilecek birşey olursa elimden geleni yaparım

ERGAZİ
JDMazda_GTR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-02-2012, 17:54   #23

ilkercom - ait Avatar

Otomobil: Honda civic 1,8

yazılanları okumadım vaktim yok. ( bu seferde ben okumadan bodoslama dalayım)

bir çok kez hoparlör tamir ettirdim. Genelde orjinaline yakın yapılıyor. bazen özel sipariş ile daha iyi performansa da getirdim.

en yakın zamanda scanspeak tweeter yaktım. Söylendiği gibi fazla güçle vs yanmadı.
Zaten hoparlörler fazla güç ile yanmaz güçsüz amfi ile yanar. 500 wattlık woofer ı 200 wattlık amfi ile yakabilirsiniz.

Benim problem ses işlemcisi ile amfi aynı anda kapanıp pat diye ses yapıyordu. bu sırada tweeter xmax yapıp bobinler limitine ulaşıyordu. sonunda yandı.

Gelelim tamirine. karaköy büyük balıklıhan da nec elektronik serdar eldemir e götürdüm.

yanan tweeter ile beraber sağlam olanı da aldı ölçtü biçti. bi hafta sonra gittim aldım. ikisinin arasında hiç fark yoktu. orjinali ile birebir diyebilirim.

Bu tip cihazları çok tamir ettirdim. iyi usta tamir ederse orjinalinden hiç farkı olmaz.
ilkercom isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-02-2012, 18:53   #24

tuncayakyz - ait Avatar

Otomobil: Rover 220 TC

firat_07´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bende 6 yıl bu işle ugraştım ve bir çok kez bas ve hoparlör tamiri yaptırdım elindeki malın kalitesine göre tamir işi farklılık gösteriyo sen ne tamiri yaptırıcaksın
Ben kendim profesyonel olarak 10 senedir bu işle uğraşıyorum.Şuanki işim hala ses-ışık ve sahne sistemleri teknik destek tonmaisterlik ve satış danışmanlığıdır.Eğer çok kaliteli orjinal bir ekipman ile çalışıp o ürünün kalitesine yıllardır alıştıysanız sonradan aynı ürünü sardırıp tekrar aynı kaliteyi almayı beklemeyin.Sarım işine normalde karşıyım eğer ürün kaliteli ve pahalı bir ürün ise zaten sizin alım gücünüz maddi olarak var demektir.Yani hiç düşünmeden direk o ürünün tamir takımı orjinal olarak değiştirilir.Ama ürün maddi olarak hem amatör hemde ucuz bir ürün ise o zaman sardırma işi yapılabilir.

Tomcat Affair
Megasquirt2 V3.0 Assembly
Full Loaded
tuncayakyz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-02-2012, 15:39   #25

tuncay bey sıze katılmıyorum..sebebine gelınce ılker beyın bahsettıgı arkadas serdar gozumun onunde.rcf marka..sub ın.tamır kittı nı kullanarak bıre bır tamır etmıslıgıı vardır..hal boyle ıken orjınal ekıpman kullanan kısı ve kısılerın yapmıs oldugu hoplar tabkkıı eskı verımını verecektır..nettıcede fabrıkada aynı materlyellı ve yapıstırıcı kullanıyo tamır kıttının ıcınden yapıstırıcısı bıle cıkıyoo..yeterkı yapılmak ıstensın..
Eski 13-02-2012, 15:42   #26

ilkercom - ait Avatar

Otomobil: Honda civic 1,8

zaten sardırınca aynısını beklemeyin diyor tamir kiti iyidir diyor.

yanlız sarım işi iyi yapılırsa onlarda da verim yüksek oluyor.
ilkercom isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-02-2012, 15:51   #27

tellin kalıtesı acaıb fark yaratıyoo..
Eski 13-02-2012, 15:55   #28

tuncay bey pardon yanlıs anlasılma olmus....
Eski 24-02-2012, 10:55   #29

kv661 - ait Avatar

Otomobil: Stock Fiat Grande Punto 3k

kv661 - ICQ üzerinden Mesaj gönder kv661 - MSN üzerinden Mesaj gönder Send a message via Skype™ to kv661
Etlik Hakan Sistem diye bir yer var. İşçilikleri on numaradır beş yıldızdır. Sıkıntısız dertsiz tasasız hallederler.

JBL Gto sub bass serisinin kronik hatası göbek yırtılmasıdır. 2side yırtılmıstı tamir ettirdim aracı satarken hala gümbür gümbür calıodu.

Bobin yanıosa anfiyi değiştirin derim

Kula bela gelmez hak yazmayınca
Hak bela yazmaz kul azmayınca
kv661 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 09:11 ::::