Kayıt ol

Eski 21-01-2011, 23:30   #1
 
Mesajlar: 18
Üyelik Tarihi: Sep 2010
Yaş: 26
Şehir: istanbul
Otomobil: renault



ohm ile alakalı bi soru?

arkadaşlar 4 ohm 4*55watt, 2 ohm 4*80 watt çıkış gücü olan anfimin arka çıkışlarında köprülü woofer bağlı. ön çıkışlarda ise 4 ohm luk 1 çift oval bağlı. ben bu ön çıkışlara ilave olarak pioneer tss-20 tweeter bağlayabilir miyim? yani 4 ohm da çalışan ovaller ve yine 4 ohm da çalışan pioneer tweeterleri parelel bağlarsam bildiğim kadarıyla omaj 2 ohm a düşecek ve anfiden daha yüksek rms alacağım. hem de tesisatta tweeter olmuş olacak. bu işin mantığı bu mudur? ayrıca bu paralel bağlantı ve seri bağlantı arasında ki fark ne oluyor bilen var mı?
fotosal isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-01-2011, 23:46   #2
 
Spook - ait Avatar
 
Mesajlar: 1.148
Üyelik Tarihi: Dec 2005
Yaş: 27
Şehir: İstanbul
Otomobil: R Line..



Kütüphane | CarAudioTurkey.Com
Spook isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-01-2011, 00:01   #3
 
JDMazda_GTR - ait Avatar
 
Mesajlar: 896
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Yaş: 25
Şehir: ANKARA
Otomobil: Black&White GTR...



paralel ve serı baglantı ohm degerlerını elde edebılmen ıcın baglantı bıcımlerı.ohm onemlıdır ama su an senınkınde watt da onemlı onlerde oval demıssın onlar kac watt?onun uzerınden serı baglayabılırsın ama tss-20 ye tız demek ayıp olur cunku pıoneer ın nadır urettıgı ıyı cıhazlardn bırı efsane serısıdır daha dogrusu.aynı kanal uzerınden aktarım yaparsan tam tersıne watt dusecek aynı kanala 1 cıftten fazla hoparlor gırdıgınde amfı gucu yetersız gelırse protect e alır dırek kendını.hele amfı markası abıdık gubıdık bırseyse hıc solemeyım.
JDMazda_GTR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-01-2011, 08:22   #4
 
Mesajlar: 18
Üyelik Tarihi: Sep 2010
Yaş: 26
Şehir: istanbul
Otomobil: renault



kolonlar 70 watt rms. lg marka. peki ben ne yapmalıyım? kolonları teypten besleyip sadece tss-20 leri anfiye girsem olur mu? ana ünitem lg marka. anfi sierra.
fotosal isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-01-2011, 09:01   #5
 
dgo2133 - ait Avatar
 
Mesajlar: 613
Üyelik Tarihi: Nov 2009
Yaş: 24
Şehir: Diyarbakır
Otomobil: Jetta TDİ



Ampli ve bas modellerini belirtmemişsin
Varsayımlar üzerine konuşmak zorunda bırakmasaydın keşke
Amplin muhtemelen köprüyü destekliyor hoparlorleri köprüde kullan
Omajı düşürebilirsin fakat hoparlörleri eline alırsın sadece wooferı 2 ohmda kullan tabi çift bobin ise
dgo2133 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-01-2011, 09:50   #6
 
kv661 - ait Avatar
 
Mesajlar: 1.233
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Yaş: 29
Şehir: Ankara
Otomobil: Stock Fiat Grande Punto 3k



kv661 - ICQ üzerinden Mesaj gönder kv661 - MSN üzerinden Mesaj gönder Send a message via Skype™ to kv661
Sistemi zorlayıp kastırmaktan baska hiç bir işe yaramaz. ne hakkıyla TSS-20'leri çalıştırabilirsin ne de Ovalleri.

Uygulama yapan arkadaşlar var. çalışmasına çalışır.

Ama unutmayın Kuş grubuna'da Turbo takılıyor. LPG ve benzin aynı anda kullanılıyor. Bu işlem ne kadar sağlıklı ise yapılacak olan işlemde o kadar sağlıklıdır.

Yani yapılır ancak ne kadar sağlıklı olur orası tartışılır.

Dipnot: TSS-20'ler çok kaliteli ve cok hassas cihazlardır. Kullanırken dikkatli kullanmak lazımdır. (Japon üretimi olanlar ise en kaliteli olanlarıdır.)


__________________________________

Kula bela gelmez hak yazmayınca
Hak bela yazmaz kul azmayınca
kv661 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler
Cevapla


Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Konu Seçenekleri

 


:::: Şu Anda Saat: 09:15 ::::