|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
|
Arkadaşlar selamlar,
Bugün yolda giderken arabada birden bir amonyak kokusu hissettim, dışarıdandır diye çok kaale almadım. Daha sonra arkada oturan arkadaşlarım arabadan duman geldiğini söylediler. Bagajı açtım ve kapasitörümden dumanlar çıktığını ( tabir-i caiz ise pısssssst diye sabit debili bir gaz çıkışı ) gördüm. Hemen tesisatıma giden ve aküye direk bağlı olan sigortayı söktüm ve akımı kestim. Eve geldiğimde ise kapasitörü tamamen devre dışı bıraktım. Söküp arabadan çıkardım, kablo uçlarını da bez bant ile yalıttım. Cihazın markası For-X, 1 farad.. Sorum şudur ki, bu olay neden olmuştur? Yeni ve uygun fiyatlı kapasitör bulabileceğim bir sayfa var mıdır? Son Düzenleyen Evrenoz; 03-07-2011 18:45. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
Kapasitörlerin ömrü markaya göre degişebiliyor, For-X gıbı ürünler pek saglıklı ve uzun ömürlü degiller.
Kapasitör ısıdan patlamış olabilir, ömrü dolmuş olabilir net bi şey söylemek mantıksız olur. Rockfordfosgate RFC10HB Hybrid Diğital Kapasiyör 10 Farad !ŞOKFİYAT! başka bır forumda şöyle bı şey var tavsiye edilir kapasitör ihtiyacım olsaydı ben alıcaktım |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Kapasötöre giden kalonuz kaliteliymiydi? Aynı sorunu bende yaşamıştım Daha kalın bir kablo takımı cekmiştim şu anlık bir sorun yok.Aracının elektrik tesisatını bi kontrol ettir derim abi.Kapasitör de tavsiyem " bm 1.0 farad " ben kullanıyorum sorun yok ..Bununla geçmiş olsun abi.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Ford Fusion 1.4 TDCİ
|
Soundstream 1 farad kapasitör kullanıyorum 1 yıl oldu hiç bir sorun yaşamadım .
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
|
Kablolar kaliteli ve epey kalındı.. Ayrıca sigorta atmamıştı..
Sanırım vasat bir markaydı benim kullandığım ve miadı doldu. Yenisini almak gerekecek... Uygun fiyatlı birşeyler bakınayım ben o halde.. Sercan, o kadar yüksek meblağlara çıkmak istemiyorum. Daha uygun birşey bakıyorum. Neticede beslediğim 2 takım comp, JL Audio Sub, 1 mono, 1 sterio amfi.. Şu ürün için ne dersiniz? http://www.aktepesound.com/?urun-248...KAPASiTOR.html Son Düzenleyen Evrenoz; 03-07-2011 19:40. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
evren o sısteme kapasitör almak yerıne akünü degiştir o zaman
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
TechTurkey
|
72'lik sanırım akü, değiştirmiştim vakti zamanında. aslında direk kapasitörsüz kullansam da sorun olmaz sanırım ama kitabına uygun kullanmak lazım.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Corolla 05
|
Bulursan phonocar da alabilirsin heralde 3 yıl oldu sorunsuz
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: HDI @330nm
|
10farad kapasitör ile ne beslenecek
![]() 1farad 1000watt rms için yeterlidir ![]() bende audiobahn 1farad var, Bu tarz ürünlerde kalite bence çok önemli o yüzden tercihiniz bu tarz bir marka olsun stinger de çok kalitelidir. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: BMW X1 / VW POLO GTI
|
2 anfi olunca kapasitör biraz ihtiyaç oluyor kullanmaya devam edin
ama almışken Stinger tercih edin kafanız rahat olsun bundan sonra patlarmı çatlarmı diye tedirgin olmayın Stinger, kablolama,akü, kapasitör , sigorta gibi ürünlerde çok üst seviye bir markadır yani en iyilerdendir.. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
stinger kablolama akü de malesef yetersiz eworen
içleri 1 yıl ıcınde pas tutuyo.. vericeginiz paralara daha iyi ürünler var..ewren o güçler ıcın kapasıtöre gerek yok direk kullan. kıtabına uyucak bısı yok cünkü o kadar akım tüketmıyosun. ama yok alıcam dıyosan 1 farad piyasada bulacagın hepsi kötü mal. Akününde durumu ıyı degılse optima akü bak 6-7 yıl ne akü alırsın ne kapasitör vs ugraşırsın |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: TT-R Quattro, 106 GTI, 11 CBR1000RR...
|
bağlantı yerlerinde temassızlık olabilir, bu arada kapasitörü söktükten sonrada bir devre aracılığı ile boşaltmak gerekiyor yada öyle bir olay vardı tam hatırlamadığım onuda bir araştır.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Opel Corsa 1.7 DTI
|
bende 1.2 farad Boss marka kapasitör var hiç bir sorun çıkarmamıştı. 2senedir kullanmıyorum 5-6 ay kullandım toplamda tertemiz isterseniz 60TL ye veririm.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
TechTurkey
|
Sigortayı söktükten sonra kapasitörün kablolarını da söktüm. Cihazı eve çıkardım.. Neden içini devre ile boşaltmam gereksin? Bu arada ufak ufak su damlatıyor bu meret
![]() Serkan elektronik ürünler biraz şans işi.. Alırım 2 sene kullanırım hiçbirşey olmaz, alırım 15 gün sonra patlar. O yüzden garanti önemli bir ayrıntı, sanırım seninkinin de garantisi bitmiştir? Sercan aküyü geçen gün ölçtürmüştüm sağlam çıkmıştı. Ucuzundan göstermelik birşey koyarım ya da dediğin gibi direk bağlarım artık.. |
|
|
|
|
|
#15 | ||
![]() |
o sıvıda ıgrenc bıseydır etrafı batırır.bu güçler ıcın gerek yok para harcamak ıstıyosan tercıh senındır evren
__________________________________ Son Düzenleyen Sercan Keklik; 04-07-2011 01:17. Sebep: imla hatası |
||
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechTurkey
|
Peki kapasitöre giden ve şu an açıkta duran + ve - kabloyu birbirine bağlasam devre tamamlanır ve kullanmaya başlarım değil mi?
Son Düzenleyen Evrenoz; 04-07-2011 08:20. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
evet evren
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
TechTurkey
|
Tesisatçıma sordum sakın aküyü patlatırsın dedi. Sigortayı tak o çalmaya başlar dedi. Kafam karıştı şimdi
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
bundan lazım
![]() cidden iğrenç espri ama yapmam lazımdı şaka bir yana gerek yok o tesisat için bencede __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |