|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 220 turbo tomcat
|
arkadaşlar basdaki ohm kodları ne anlama geliyo ne nedir bilgilendirirseniz sevinirim elimde 8 ohm yazan bi bas varda
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
ohm direnç birimidir.. Ω omega sembolu ile temsil edilir..
8 ohm yazan ürünün direnci 8Ω dur.. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: yok
|
__________________________________ Bazen Diyorum Kendime,Ne Çok Değer Vermişim Değersizlere...
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Basda 8ohm olmazki 2 dir genelde ohm arttikca ses kalitesi artar normal hoparlorler icin
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
Otomobil: hangini yazsam daha zengin gösterir acaba?
|
90 lı yıllardaki müzik setlerinde 6 ohm luk hoparlörler kullanıldı genelde oto müzik sistemleri ise ağırlıklı olarak 4 ohm dur siz bu 8 ohm luk bass ı nerde kullanıcaksınız araç ise olmaz çünü onu besleyecek 8 ohm luk oto anfisi hiç gçrmedim ben evde kullanıcaksınız 8 ohm luk anfi bulabilirsiniz arabada da çalar ama fazla sağlıklı olmaz bi süre sonra cihazların zarar görür çünkü bass istediği değerler gelmeyince sürekli anfine yüklenicek daha tecrübeli arkadaşlar varsa yanlışım varsa düzeltsin __________________________________ Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
evet başkan tam üstüne bastın.küçük bi kabin var ikisi yan yana basların bide küçük çaplı anfi alacam 8 ohm bulamassam atarım gider basları yaa arkaya bi tane hazır kabin alırım ozaman |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
bence hiç bununla uğraşma sen direk araç için üretilmiş cihazlardan al sonra akı b.kunu geçiyor birde 8 ohm anfi zor yani senin elindeki cihazlar ne marka foto falan koyarmısın hiç olmadı koy nete sat gitsin o parayada arabaya cihaz yaparsın fantaziye gerek yok
__________________________________ Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
çok teşekürler cvp larınız için, bulaşmayım bu işe en dogrusu ok,,,16.5cm lik 50 wat 3 ü de
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Opel Astra
|
8 ohm hoparlörler amfinizi yormaz, aksine daha rahat çalıştırır.
Ayrıca 8 ohm hoparlörlerinizin 2 sini paralel bağlayıp 4 ohmda kullanabilirsiniz. __________________________________ Custom Electronic Projects
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
üçünü paralel baglasam neolur
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
ben her zaman fabrika hangi değerleri verdiyse onları kullanmaktan yanayım bir sürü mühendis kafa patlatmış bunlara ben bu mantıkla bakıyorum
__________________________________ Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Opel Astra
|
tabi açıklayayım, P=IxIxR formülünde P yani güç eşittir akımın karesi çarpı direnç. Bu formülde gücü sabit tutarsak, direnç arttıkça amfiden çekilen akım azalır, bu sayede amfi daha rahat çalışır. Bu yüzdendir ki 2 ohmda kullanılan amfiler çabuk ısınır hatta yanabilir.
Deniz06, üçünü paralel bağlarsak direnç 2.66 ohm olur. Bu şekilde de kullanılabilir, eğer amfiniz uygunsa. __________________________________ Custom Electronic Projects
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#14 |
![]() |
8 ohm olduğu zaman aynı güçdeki hoparör daha az akımla çalışır ondan yormaz.
4 ohmdaki 200watt nominal gücü olan hoparlör ile 8 ohm da 100 wattdaki hoparlörün çıkardıkları sesin yüksekliğine aynı diyebiliriz. V(volt)=i(amper)*R(direnç) formulünden çıkıyor P(watt)=i*i*R formulündende güç hesaplanır ben yazana kdr arkadaş yukarıya yazmış __________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#15 |
![]()
|
valla arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler yeni bişeyler öğrendim fakat huyumdur
benim için fabrika ne yazdıysa onu kullanırım birde dediğinize göre güç yarı yarıya düşüyor __________________________________ Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 09:22 ::::

) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

ben her zaman fabrika hangi değerleri verdiyse onları kullanmaktan yanayım bir sürü mühendis kafa patlatmış bunlara ben bu mantıkla bakıyorum