Bass ve mid takımı.Şu an için herhangi bir sıkıntı yok
Printable View
sadece Bass ve Mid takımı için kapasitör takılmaz kapasitör taktınmı 2 Bass, 1 Bass Amfisi, En az 3 Takım Comp. ve Store Amfi. takacaksın ki o kapasitöre boşu boşuna 150 tl para vermiyeceksin.
arkadaş sorunu çözebildi mi? aynı sorundan muzdaribim. çukura girince ses kesiyor. sesi çok açınca ses kesiyor birkaç saniye sonra ses geliyor.. jamesson anfi var 2 tane 16 cmlik 2 oval hoparlör bağlı
VW grubu araçlarda bi özellik var yavaşlayın ses azalıyo hızlanınca ses artıyodu öyle bi şey olabilir mi ?
Ampli ısıdan dolayı kendini korumaya alıyor benim fikrim. Eğer çukur tümsek gibi durumlardan sonra yaşanıyorsa sıkıntı, RCA bağlantı noktaları , güç kabloları bağlantı noktaları, Ana ünite arkası Kablo ve soketlerlede ilgili olabilir. Elektriksel bir problem gibi görünmedi bana. Gitse niye gelsin, gelse niye gitsin.
Öyle bir mantık yok arkadaşım. Elektriksel sistemle alakalıdır kapasitör olayı. Aracın elektrik harcayan başka donanımlarıda olabilir. Alt yapısı sağlam olmaya bilir, kablo kesiti kurtarmıyor olabililr.
Ha çözüm kapasitörmüdür? Değildir tabi haklısın. Ancak dediğin rakamlarda mid,bass,ampli vsye gerek yok. Saydıklarının hepsinin çekeceği akımı 1amplidende çekebiliriz. Öyle bir matematiksel orantı yapmak mümkün değil demek istedim. :) Yanlış anlaşılmasın Polemik amaçlı değil yazdıklarım bilgi paylaşımı amaçlı.
Aynı problem temmuz ve ağustos aylarında bendede vardı. Şuan problemsiz çalıyor. Yüksek ihtimal aşırı ısınmadan kaynaklı bir problem.
Kaliteli alt seviyede olan amfiler aşırı ısındığında yada zorlandığında bunu yapabilir.
Şimdi bu kesme esnasında amfinin ışıkların yanıyormu ona bakmak lazım. Eğer yanıyorda ses gidiyorda teyp bile yapıyor olabilir. Hiç yanmıyorsa bağlantılara bakabilirsiniz.
Ama kırmızı ışığa geçmişse koruma almıştır. Ya kısa devre olabilir. Ya hoparlörlerde yada amfide dayanıksızlık olabilir
ŞU sıra çok şükür sıkıntı yok ısınmadan yapıyordu galiba
anfiler özellikle yaz döneminde daha fazla zorlanırlar, havanın ısınmasından kaynaklı olarak akü içerisindeki kimyasallarda dengesi reaksiyon oluşumu yaşandığı için, akülerin enerji tutma kapasitesi çok düşer. bunu önlemek için jel aküler kullanmak gerekir.