kardes hıc bı sorun olmuyo 45 lerde bı tane kapasıtor tak devam saatlerce pıknık yapıyorum aku yıne aynı yıne aynı devam :)
Printable View
kardes hıc bı sorun olmuyo 45 lerde bı tane kapasıtor tak devam saatlerce pıknık yapıyorum aku yıne aynı yıne aynı devam :)
Bütün hondalarda standart durum zaten. akü ufak büyütelim. :D frenler tutmuyor güçlendirelim. başka bi olayımız yok :P
Ben civic ies üzerinde 45 ah aküyü söküp yerine 55 takmıştım. biraz zor oluyordu ama oluyordu. hatta sabitleme zımbırtıları yoktu. akü boşta duruyordu. ağır olmasa düşer gider :D
Japon araçlarında akü dar ve ters kutup başlı olur. yerine geniş akü takmak için bayağı işlem gerekir.
Tavsiyem akünüzü ölçün en x boy x yükseklik olarak. yanlarda boşluğu vs hesaplayın akü siparişi verirken yeni akünün ölçülerine bakın. genelde 60 ah dar aküler uyuyor. Bende şu an 60 ah inci akü var.
Bir de akünün üzerinde ki 60ah değeri çok önemli değil. Siz asıl CCa değerine bakın. Misal optimanın 45 ah aküsü var bizim kullandığımız 60 ah akülerden daha yüksek cca değerine sahip. CCA = krank gücü gibi çevriliyordu. Asıl gücü CCA verir. Ah olarak yazan 1 saat boyunca vereceği gücü gösterir. kapasite hesaabı.