User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: ufaktan kaliteli bir ses için..

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ufaktan kaliteli bir ses için..

aracımın orjinal ses sistemi mevcut şuan üzerinde, bildiğiniz bütün citroenlerin üzerine takılan teyp ve 1.hamur kağıttan yapılmış hoparlörler...25 ten sonra lanet olsun dedirten cinsten bi sistem..

ben uygun yollu daha kaliteli bi sistem düşündüm, daha doğrusu piyasadan alacağım en dandik hoparlörler bile benimkinden daha iyidir eminim ,

pioneerın MVH-150 modeli çoğu alışveriş sitesinde 120 lira,
    http://www.bassjunkies.com/images/mvh-150ui.jpg
    hem de kumandalı, ve usb versiyon, cd takılmıyor, zaten cd ile işim yok, usbli model işimi görür, sizce citroenin teybinden daha mı iyi olur yoksa kesinlikle bunu almalımıyım ? daha pahalı bişey düşünmüyorum, şuanki sistemimden biraz daha kaliteli olsun yeter, enazından çok az da olsa bass duyayım, (BİRAZ DA BEN GÜLEYİM )

hoparlörlerimi de roadstarın 13 cmlik 320watt mid bass takımı ile pioneer16cmlik 180Wattlarından düşünüyorum, fiyatları uygun ve neticede pioneer diye düşündüm,
    PIONEER:
    http://www.qualitycaraudio.co.nz/ima...ge-500x500.jpg
    ROADSTAR:
    http://mcdn01.gittigidiyor.net/5096/...50968954_0.jpg

toplamda 250 lira tutuyor tam benlik, çulsuz stayla.. tecrübelilerin yorumlarını bekliyorum,

şimdi asıl sorunuma geldi mevzu, benim direksiyondan kumandalı aracım, yani direksiyonun arkasında bi parça var, ve ben buna çok alıştığım için bunun aktif olmasını istiyorum, netten araştırdığımda saçma sapan bi rakam çıkıyo, o kolu aktif etmek için 80 liralık soketlerden almam gerekiyormuş, böyle bişey var mı gerçekten yoksa pioneer teybin arkasına direkt montaj oluyor mu bu ?
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Direk montaj edemezsin Mali. Bazı teyplerde var direk bağlama olayı Alpinede falan o da öyle uygun değil fiyat olarak. Alacağın teybin amfi çıkışı olmasına dikkat et bence. Amfi çıkışlı teyp sesi çok çok değiştiriyor. Fazla mezarcılık yapma da ufaktan güzel birşey kur
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pioneer ın herhangi bir ana ünitesiyle ses kalitesinde farkı hissedersiniz.Mid bass takımı dediğiniz component set ise amfi kullanmadan verim alamazsınız.Direksiyon adaptörü için ana ünitenin arkasında uzaktan kumanda girişi olması gerekir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direk montaj edemezsin Mali. Bazı teyplerde var direk bağlama olayı Alpinede falan o da öyle uygun değil fiyat olarak. Alacağın teybin amfi çıkışı olmasına dikkat et bence. Amfi çıkışlı teyp sesi çok çok değiştiriyor. Fazla mezarcılık yapma da ufaktan güzel birşey kur
    kanka amfi istemiyorum ya amfi bütçeyi sarsıyor, bir de amfi alınca woofersız olmaz , bagajzaten bende yok gibi pioneerın amfi çıkışı vardır heralde ?

Alıntı Falmor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pioneer ın herhangi bir ana ünitesiyle ses kalitesinde farkı hissedersiniz.Mid bass takımı dediğiniz component set ise amfi kullanmadan verim alamazsınız.Direksiyon adaptörü için ana ünitenin arkasında uzaktan kumanda girişi olması gerekir.
    component set olduğunu nasıl anlarım peki ? bilgim yok bu konuda
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M.A.D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    component set olduğunu nasıl anlarım peki ? bilgim yok bu konuda
    Mid ve tiz ler ayrı olur.Kutusunda da yazar zaten.Sizin coaxial almanız lazım.

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen mid takımı amfisi hiçbir işe yaramaz. Normal hoparlör alman lazım.
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okey o daha iyi olur benim için o zaman daha uygun fiyatı, peki alacağım teybi direksiyona bağlayabileceğimi nerden anlarım bunun bi adı var mı ? teyp özelliklerinde ne olarak yazar ?
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kablolu uzaktan kumanda yazabilir.Alpine da teybin arkasında kulaklık girişi gibidir.Pioneer ı bilmiyorum.Kendi kumandanızla kullanmanıza yarayan adaptörler ebay den oldukça uygun fiyatlara alınabiliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sipariş ediyorum şimdi bunları, montajları çok mu zordur ? sadece eskileri çıkarıp aynı kablolarla yenileri takıcam dimi ? ekstra bi durum gerekirmi ?
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

SiMaO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beraber bağlarız MAD kankim basit ben her hafta alıyom bağlıyom satıyom takıyom çıkarıyom

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 yollu demek . tek bır sılındırın calısmasını dusun. yanı sonucta bı hareket verıyor tekerlere.
    2 yollu demek daha kolay hareket saglaması demek.
    muzık sıstemlerındede olay budur aslında
    2 yolluyu tercıh edersen bı nebze yuksek frekansları daha rahatlatır.
    ortasında tız olan coaxlarla daha genıs band muzık dınlersın.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi o kolu aktif etmek istiyorsan pıonneer teyp almayacaksın yada o saçma 80 tl lik şeyi alacaksın onada değmez kenwood ve alpine teypleri uyumlu diye biliyorum yanlışsam düzeltin. ayrıca bence bütçeyi biraz daha çık yarı çulsuz stayla olarak bi amfi koy arabaya önlere pıoneer hoparlör yuvarlak, arkayada yer varsa yine pıoneer oval hoparlör( anfiye uyumlu olalarından) bağladın mı tatmin edici bas ve net bir ses alırsın woofera gerek yok illa mesela bnm civicte hondanın kendi teybi , 4 tane hondanın kendi hoparlörü ayrıca arkaya 2 tane oval aldım pıonneerin arabaya binen setmi var arabada diyor ( dışarı duyulmuyor ama bass sesi )
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi o mid takımını hepsiburada.comda amfisiz kullanan birini görmüştüm ki elektroworld de 40 liraya satılan mid takımı "roadstar" bence amfiye pek gelmez, gelse bile çok yüksek güçlere dayanmaz. 20w rms de bile çalar bence o mid takımı. ama pioneer coaxmı omu dersen. ben coax. derim. çünkü ses netliğinden çok sende ses bütünlüğü önemli çünkü sub,amfi yok. bu yüzden ovallerle işi bitiririm.
    TR - B13

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 yollu demek . tek bır sılındırın calısmasını dusun. yanı sonucta bı hareket verıyor tekerlere.
    2 yollu demek daha kolay hareket saglaması demek.
    muzık sıstemlerındede olay budur aslında
    2 yolluyu tercıh edersen bı nebze yuksek frekansları daha rahatlatır.
    ortasında tız olan coaxlarla daha genıs band muzık dınlersın.
    bunu öğrendiğim iyi oldu, ortasında twiter olanlar daha mantıklı yani,

Alıntı Tuna-EP3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi o kolu aktif etmek istiyorsan pıonneer teyp almayacaksın yada o saçma 80 tl lik şeyi alacaksın onada değmez kenwood ve alpine teypleri uyumlu diye biliyorum yanlışsam düzeltin. ayrıca bence bütçeyi biraz daha çık yarı çulsuz stayla olarak bi amfi koy arabaya önlere pıoneer hoparlör yuvarlak, arkayada yer varsa yine pıoneer oval hoparlör( anfiye uyumlu olalarından) bağladın mı tatmin edici bas ve net bir ses alırsın woofera gerek yok illa mesela bnm civicte hondanın kendi teybi , 4 tane hondanın kendi hoparlörü ayrıca arkaya 2 tane oval aldım pıonneerin arabaya binen setmi var arabada diyor ( dışarı duyulmuyor ama bass sesi )
    bana da herkes pioneer ile aktif olur sadece diyor, onun önemini şimdilik geride bıraktım, baktığım sistem yanlış bi sistemmi onu öğrenmek istiyorum sadece , amfi işine girmek istemiyorum girersem woofera falan da atlıycam çünkü bütçe sıkıntıya girer ayrıca arkada ovallik yer yok zaten araba çok ufak, kapının kendi hoparlör yerine oturtacağım hoparlörlerden bakmam lazım , dışarıya bass çıkmasın zaten bana versin o bassı
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi o mid takımını hepsiburada.comda amfisiz kullanan birini görmüştüm ki elektroworld de 40 liraya satılan mid takımı "roadstar" bence amfiye pek gelmez, gelse bile çok yüksek güçlere dayanmaz. 20w rms de bile çalar bence o mid takımı. ama pioneer coaxmı omu dersen. ben coax. derim. çünkü ses netliğinden çok sende ses bütünlüğü önemli çünkü sub,amfi yok. bu yüzden ovallerle işi bitiririm.
    pioneerlara bakıyorum zaten son olarak ama onun da yanlış bi set mi doğru bi setmi olduğunu tek cevapla verecek biri lazım
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yukarda anlattıgım olay coaxıal dedıgımız ve snn aktıf surmek dedıgın zımbırtı bıde bunların bı gelısmıs versıyonları var onlarada component dıoruz
    componentlerde kendı ıcınde 2 yollu 3 yollu ve aktıf pasıf dıe adlandırılır
    genelde 2 yollu pasıf kullanılır ve az olarak 3 yollu pasıf ve bu ısın ust segmentı dedıgımız 3 yollu aktıf kullanılır .
    kısacası sen 1ncı basamak bı sıstem ıcın coaxıal 2 yollu kullan.
    coaxların ve ovallerın 3*4 yollularıda var ama cokta bısey farketmıyor.

coaxıalllerın yanı kısacası coaxların anfıye ıhtıyacları yoktur genelde. bu sebepten dolayı her arabaya yenıleme amacıyla dırek tak calıstır yapılabılır.
    componentler gıbı crossover a sahıp olmadıklarından bas mıd tız seslerını verır.
    bu arada crossover dedıgımız bır nevı suzgectır crossover var ıse sıstem pasıftır.
    pasıf denmesının sebebı anfıden cıkan gucu suzerek ınce seslerı tweeter a orta seslerı mıdlere verır.
    coaxılller ıse dırek aktıftır yanı teypten ne ses gelıyosa hem tweeter a hem mıd e verır.
    aktıf component sıstemler ıse crossover yanı suzgec kullanmaz ama ıslemcı kullanır.
    ıslemcı dedıgımız olayda teypten cıkan sınyallerı ınce kalın mıd olarak ayırır ve anfıye gonderır anfıde aldıgı tek komutu yerıne getırıp hoparlore yollar dolaysıyla en dogal ses aktıf sıstemlerdedır.(coax lar cross a sahıp olmadıkları ıcın aktıftır ama bı ıslemcıye ıhtıyac duymazlar dolayısıyla bunlar yanlızca surulum bazında aktıftır karışmasın)

edit: bıraz karısık olmus gıbı

No coffee!!!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aslında sınıflandırma pek doğru değil
    her kolonun ihtiyaç duyulduğu bir alan vardır ve o alanda gayet verimli çalışır.. misal marine sektöründe coaxlar ilaç gibidir..

coax bir üstü comp bir üstü 3 yollu diye bir şey pek doğru olmaz ..
    bu tamamen kurulucak sistemin iç hacmi ve şekli altyapısı kullanım amacı ile ilgili bir olay yani sahne ile ilgii..

sahne arkada bir yerde ve kafa hizası ve üstünde olucaksa coax ilaç gibi gelir compa gerek kalmaz ama sahne önde olucaksa kafa hizası ve üst alanda yer yoksa o zamanda komponent sistem ilaç gibi gelir.. parça parça sağa sola bula bildiğin müsait alana serpiştirirsin ayrı ayrı tweterı insan sesini midleri v.b..

arabalarda genelde kolonlar ayak hızasındadır burdan verimli ses alamassınız midler baslar için iyi olsada tizlerin perdelemesi yukardan olması gerekir component bu yüzden tercih edilir..
    yeni nesil araçlarda bmw misal kolonları iyicene ufaltıp yukarı aldılar bu yüzden..

coax ların iyi kaliteliside anfi besleme ister.. iyi kaliteli bir coaxdan yapılıcak bir sistemde comp dan yapılıcak 2 yollu yada 3 yollu bir sistemden aşağı kalır yanı olmaz tabi bu dediğim markette 10 tl ye satılan coaxlardan değil hyrid tweeterı ayrı olan coaxlar vardır..
    component sistemler arabada iç hacmi yapısı itibariyle en idealidir..

komponent sistem bence tek arabada verimli onun dışında hayatımızın her alanında biz müziği tek noktadan dinliyoruz evimize sinema sistemi kuruyorz 5.1 tweeterı ayrı midi ayrı bası ayrı koymuyoruz kolonları güzel bir sahneleme olucak şekilde diziyor dinliyoruz.. barlara clublere gidiyoruz keza aynı...
    komponent sistemlerde sistemi parçaladıkça o sistemden akustiği yakalamakda bir o kadar zor olur o yüzden en ideali arabalar oluyor ufak hacmi olduğu için akustiği tutturması kolay oluyor birde arabalarda sahneleme mecburi önden olduğu için öndede yer darlığı olduğu için koponent ilaç gibi geliyor..

kaliteli bir alpine,infinity,focal v.b coaxları üst sınıfları pahalıdır.. biz bir ara alpine dan mercedese yapalım dedik hybrid bir sistem ön arka spr-60 kullanıcakdık önlere paralel tweeter beslemesi düşündük ama yapamadık amerikadan spr-60 a 200 dolar fiyat aldık bir takıma türkiyede 500 tl den aşağı yok zaten.. yani kaliteli coaxdan bir sistem yapsanda baya ibr pahalıya patlıyor..

aşağıdaki arkadaş çok güzel bir anlatımla farkı anlatmış.. kendi aracında önlere comp arka kapılara coax koymuş nedenlerinide anlatmış.. eğer arkaya comp koysam arka sırta tweeter koymam gerekirdi falan demiş..

component vs coaxial speakers - YouTube
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    heh tam çorba oldu

yaw sen nie marine fln kattın olaya .tabiki senin dediğin gibi ama misal açık hava yada clup benzeri yerlerde mikserler var frekans kesımlerının yapıldgı
    araba ıcın bahsedıldıgınden o sekılde anlatmayı denedım

bu arada atamadın uzerınden bı coaxıal sevdası var sende bı yapsanda dınlesek yenı calısmalara ornek olarak gostersek.

No coffee!!!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    heh tam çorba oldu

yaw sen nie marine fln kattın olaya .tabiki senin dediğin gibi ama misal açık hava yada clup benzeri yerlerde mikserler var frekans kesımlerının yapıldgı
    araba ıcın bahsedıldıgınden o sekılde anlatmayı denedım

bu arada atamadın uzerınden bı coaxıal sevdası var sende bı yapsanda dınlesek yenı calısmalara ornek olarak gostersek.
    ben genel bir anlatım yapdım..

sıkıldım yıllardır componenet 2 yollu 3 yollu.. farklı bir şeyler yapmak istiyorum coaxlarda all inone tarzı olmaları çok kafama yatıyor bas da kullanmıycam. soft bir şey olucakda ucuza bulamıyorum

ucuza bulsam yapıcam ucuza yok benim aradıklarım yok en azından alpine infinity bakınıyorum infinity ler 150 dolar alpinelerda 200 dolar
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)