User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Jbl GTO 804 Uygun Kabin Nasıl Olmalı

GRAFTT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Jbl GTO 804 Uygun Kabin Nasıl Olmalı

Merhabalar,

JBL GTO 804 20 cm 200 Rms 800 Watt gücündeki Subwoofer için uygun kabin aradım ama malesef hazır olarak satılanlar ya hoşuma gitmedi yada lt olarakta uygun değiller.

Jbl resmi sitesinde 804 modeli için uygun litre ölçüleri vb şeyler verilmiş fakat bu tür şeylerden çok fazla anlamadığım için verilmiş olan terimler yada rakamlar ne anlama geliyor bilmiyorum.
    Amacladığım şey ise birçok kişinin istediği gibi subwoofer dan en verimli şekilde ses alıp tadını çıkartmak.

Kabin yapımında 18 mm mdf tercihler arasında 1. sırada.

Jbl GTO 804

http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Bo...GTO%20804D.pdf

Soldaki Kabini kendime hedaf olarak seçtim ondan refarans alıp yapıcam.

-- Soldaki kabinde 17 litre uygun olduğu belirtilmiş, Port kutu içi boru uzunluğu 22.5 cm, Port borusu ile arka duvar arası ölçümümde 10-12 cm daha mesafe bırakılmış. Hesaplamama göre kabin içi genişliği 35-26 cm olması gerekiyor.

-- Diğer bir husus ise kabin içini komple şilte yada bituself, ses yalıtım süngeri gibi malzeme ile kaplamam bana ne gibi artısı yada eksisi olabilir.

-- Kabinin iç kısmı 17 litre olarak katalogta verilmiş fakat 20-25 litrelik bir kabin yapıldığında ne gibi durumlar olur sizce ?

Dip Not : Xetec 600. amfi ile besleme yapacağım.
    Caravella Highline

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimsenin bir fikri yada tecrübesi yokmu arkadaşlar ?
    Caravella Highline

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GRAFTT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimsenin bir fikri yada tecrübesi yokmu arkadaşlar ?
    Aracımda kullanıyorum kabin litresinden pek anlamam ama portlu kabin benimki portu açıkken bass vermediği kesin deliği kapattım, Woofer kendine geldi. Konuyu takipteyim daha iyi performans alabileceksek neden kullanmayalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bunun araştırmasındayım forumda olsun nette olsun birçok konuya baktım fakat kesin bilgilere ulaşamadım malesef, tecrübesi olan kişiler yardımcı olursa alabileceğim verimin en üstü olması adına uğraşıcam. Bakalım gerekli bilgileri edinebilirim, olmadı kendim yapıp tecrübe edinicem.
    Caravella Highline

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en guzel bandpass tan ses alırsın aslında
    orda olculerı yazıyor.çok kucuk cok fazla ıncelemedım ama . hacmı buyutur yada kucultursen frekans aralıgın degısır. mısal olarak 17 lıtre gıbı bır hacımde 29hz frekansa kadar ınıyormus. ne kadar derın bass ıstersen frekansını o kadar asagıya tasımak durumundasın.yanı se portununun uzunlugunu degısır ya da hacım olcusuyle oynarsan bu frekansı 40hz e belkıde 30 hz e tasımıs olucaksın . bnce kucucuk sub 20 litre kabin desen kaba hesap heryere sıgar bandpass ı dene derım hatta orda yazılan 1 e 1 olcuyu kullan derım.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence speclerde verilen kabin başarılı,kendim kullanıyorum.Programa ölçüleri girdiğimde 17-18 litre geliyor zaten kutu litresi.30 hz'e bile zar zor iniyor,daha altına ineceğini sanmıyorum.Abi kendi litreli kabinini istersen daha geçen hafta sordum.Doğubankta ikinci katta bir dükkan var,orada satılıyor fiyatıda 35tl pazarlıkla 30'a alınabilir.Numune olarak birtane alırsın,hoşuna gitmezse iyileşrimeye gidilebilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki kabin içi hakkında düşünceleriniz nedir arkadaşlar ? Bu konu ile araştırma yaparken şöyle bir video buldum bana biraz fikir verdi sizlerinde izlemenizi ve fikirlerinizi belirtmenizi rica ederim.

BORKED
    Caravella Highline

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fıkır belırtıcek bısey yok. sesın yansıma yapmasını onledıgı ıcın ızolasyon sunger kullanabılırsın.bn kullanıyorum
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fıkır belırtıcek bısey yok. sesın yansıma yapmasını onledıgı ıcın ızolasyon sunger kullanabılırsın.bn kullanıyorum
    İşte bana senin gibi daha önce bunu uygulama yapmış kullanan kişilerin tecrübe ve bilgileri gerekli.

Teşekkürler.
    Caravella Highline

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en guzel bandpass tan ses alırsın aslında
    orda olculerı yazıyor.çok kucuk cok fazla ıncelemedım ama . hacmı buyutur yada kucultursen frekans aralıgın degısır. mısal olarak 17 lıtre gıbı bır hacımde 29hz frekansa kadar ınıyormus. ne kadar derın bass ıstersen frekansını o kadar asagıya tasımak durumundasın.yanı sen portununun uzunlugunu degısır ya da hacım olcusuyle oynarsan bu frekansı 40hz e belkıde 30 hz e tasımıs olucaksın . bence kucucuk sub 20 litre kabin desen kaba hesap heryere sıgar bandpass ı dene derım hatta orda yazılan 1 e 1 olcuyu kullan derım.
    Teşekkür ederim ohalde sağdaki kabin içinde ölçü çıkarayım umarım bagaja tam olur ölçüleri.

Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence speclerde verilen kabin başarılı,kendim kullanıyorum.Programa ölçüleri girdiğimde 17-18 litre geliyor zaten kutu litresi.30 hz'e bile zar zor iniyor,daha altına ineceğini sanmıyorum.Abi kendi litreli kabinini istersen daha geçen hafta sordum.Doğubankta ikinci katta bir dükkan var,orada satılıyor fiyatıda 35tl pazarlıkla 30'a alınabilir.Numune olarak birtane alırsın,hoşuna gitmezse iyileşrimeye gidilebilir
    Kabini kendim yaptımda hazır satılanlardan daha pahalıya gelecek olduğu aşikar. Fakat hazır alıp tekrar kes biç vb işlerle tekrar uğraşmak yerine direk sıfırdan kendim yapmayı tercih ediyorum
    Caravella Highline

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kabını kendın yapacak ısen eger kı bu band pass. ıse ordakı oluclere tam uyman gerekir.hoppun on lıtresı 14 yazmıs arka sı 15 kusur sanırım bı ıkı kabıne esıt nerdeyse yerın varsa yap yoksa bossa ugrasma..ayrıca porttun agız cappı porttun uzunlugu cok onemlı 18mm mdf ıyı secım sımdıden kolay gelsın tavsıyem band paas yapma tek portlu yap .daha basıt..

eness - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yardımcı olucaksa 20 cm alpine basın ve jbl gto 804 un portu kabin ölçüleri mm cinsinden şu şekilde bulmuştum

--------------------------
    Alpine

Yukseklik [mm] : 283
    Genislik [mm] : 275
    Derinlik [mm] : 215/325

---------------------------
    JBL
    Yukseklik [mm] : 300
    Genislik [mm] : 450
    Derinlik [mm] : 170/280

Kabin ölçüleri araştırırken yabancı bir sitede bulmuştum resmi. Bu ölçülerde yaptırdım sesi gayet iyi.

Ozzy45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    portlu kabin bass oranını arttırır ve uzatır bassları ama bass larda dağılma yaşana bilir. portsuz kabinde daha keskin ve net bass yani davul sesi alırsın. tabi bu hoparlörün türlerine göre değişebiliyor.

ben kendi fikrimi soyleyim punch p1 kullanıyordum 150 rms lik. portsuz kutuda benim zevkime uyuyordu. portluda beğenmedim. ama bass çok yoğun olsun dışarıda birazdaha çok ses gitsin derseniz portlu kabin daha uygun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakan876 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kabını kendın yapacak ısen eger kı bu band pass. ıse ordakı oluclere tam uyman gerekir.hoppun on lıtresı 14 yazmıs arka sı 15 kusur sanırım bı ıkı kabıne esıt nerdeyse yerın varsa yap yoksa bossa ugrasma..ayrıca porttun agız cappı porttun uzunlugu cok onemlı 18mm mdf ıyı secım sımdıden kolay gelsın tavsıyem band paas yapma tek portlu yap .daha basıt..

Teşekkür ederim şu anda her iki ölçü üzerinde çalışıyorum, arabamın bagajına yanlamasına sığması gerekiyor. Sanırım bu hafta ölçüleri çıkarmış olurum.

Alıntı eness Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yardımcı olucaksa 20 cm alpine basın ve jbl gto 804 un portu kabin ölçüleri mm cinsinden şu şekilde bulmuştum

Alpine

Yukseklik [mm] : 283
    Genislik [mm] : 275
    Derinlik [mm] : 215/325

JBL

Kabin ölçüleri araştırırken yabancı bir sitede bulmuştum resmi. Bu ölçülerde yaptırdım sesi gayet iyi.

Teşekkür ederim, resim ve ölçüler benim için değerli gerçektende.

Alıntı Ozzy45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    portlu kabin bass oranını arttırır ve uzatır bassları ama bass larda dağılma yaşana bilir. portsuz kabinde daha keskin ve net bass yani davul sesi alırsın. tabi bu hoparlörün türlerine göre değişebiliyor.

ben kendi fikrimi soyleyim punch p1 kullanıyordum 150 rms lik. portsuz kutuda benim zevkime uyuyordu. portluda beğenmedim. ama bass çok yoğun olsun dışarıda birazdaha çok ses gitsin derseniz portlu kabin daha uygun
    Birbirine bağdaşma olurmu bilmem ama şu anda Pc'me bağlı Creative 4400 ses sistemi mevcut. havalındırma kısmını ( Port ) elimle kapattığımda çıkan bass yada ses pek hoşuma gitmiyor. Sanırım portlu benim için daha iyi.

Açıkcası dışarıdan sesin duyulmaması taraftarıyım
    Caravella Highline

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim, resim ve ölçüler benim için değerli gerçektende.
    Ne demek rica ederim. Araçtaki hali de bu şekilde oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EVet arkadaşlar en nihayetinde Xetec 600.1 Mono amfi ve Jbl GTO-804 modeli bass aldım. Geriye kabin ve montajı kaldı.

Portlu en ideal ölçüler 804 modeli için nasıl olmalı sizce ?
    Caravella Highline

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EVet arkadaşlar en nihayetinde Xetec 600.1 Mono amfi ve Jbl GTO-804 modeli bass aldım. Geriye kabin ve montajı kaldı.

Portlu en ideal ölçüler 804 modeli için nasıl olmalı sizce ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonunda sistemi bugün montajını yaptırımdım. Xetec 600.1 mono amfi ve jbl 804 bass. Amfiyi stepnenin içine konumlandırdım hep daha hoş oldu.

Caravella Highline

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    iyi olmuş bagajı öldürmemişsin.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)