User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: Amfiye uygun sistem bağlama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

1-2 yil once sana PM gonderdim. mesaj kutun dolu dedi.

hiç farkında bile değilmişim abi kusura bakma hemen özelden devam ozaman

CenkB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam, dün bir kardeşim çok destek oldu forumdan. Son geldiğimiz nokta Alpine SXE-1750S komponent almak oldu.

Eldeki malzeme:
    Amfi: mgaudıo mg-600.4 Görseli de aşağıdaki gibi.
    Just a moment...
    Subwoofer: JBL 1000

Görsel aşağıdaki gibi,

Just a moment...

Bu ürünleri DS3 den söküp garaja koymuştum, DS3 de çalarken sesten memnundum, ds'in ön hoparlörlerini daha iyi bir modelle değiştirmişlerdi.
    Abi mid olarak mobass mb651 kullanıyorum. Daha önce megane coupe de kullandım memnundum. Şimdi Kadjara da aldım. Hertz'in bir mid takımı vardı. Çok memnun kalmadım.
    Hertzleri arka kapılara taktım mobassları öne taktım. Çok memnunum. Fiyatta uygun gibi duruyor.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CenkB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi mid olarak mobass mb651 kullanıyorum. Daha önce megane coupe de kullandım memnundum. Şimdi Kadjara da aldım. Hertz'in bir mid takımı vardı. Çok memnun kalmadım.
    Hertzleri arka kapılara taktım mobassları öne taktım. Çok memnunum. Fiyatta uygun gibi duruyor.
    mb651'e bakayım dedim adamlar resmen cerwin vega'dan çalmışlar

Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bosuna yazmadik reyiz meyiz sksok audio bilmemne-x almayin diye
    sonra afirmasyondan ses bekle...

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukardaki postta yemekle örnek verdim, nasıl bunlar karıştırıp yerseniz miğdeniz bulanırsa aynı şekilde bu cihazlarla müzik dinlersenizde kulağınız zarar görür. Yaradan 2 kulak vermiş mantığıyla bakarsak sol ve sağ kapıya 1 takım component takıp arkayada orta sınıf subwoofer takarak 4 kanal amfiyle en basit giriş seviyesiyle halledebilirsiniz. Tabi prof bir sistem sormadığınız için bunu öneriyorum işin içine girerseniz aktif sisteme geçmeniz gerek buda bu piyasada çok para tutar.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Supercharger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

CenkB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mb651'e bakayım dedim adamlar resmen cerwin vega'dan çalmışlar

bütçeme uygun olarak memnun kaldığım hopallörü tavsiye ettim ama bildiğin çalmışlar resmen.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz araştırma yaptım fikir alayım, hertz di insan sesiydi çalma aralığıydı derken

ön kapı lar için 16cm vibe Slick 6SQC-V9 kompenent

arka kapılar için 16 cm Vibe Audio Blackair Pro 6M-V0 midrange

bu 2 arkadaşı mgaudio 600.4 ile çalıştırmayı hedefliyorum,

bagaj için de alpine swe 815 kendinden amfisi olan bir subwoofer düşündüm.

Yukarıdaki arkadaşların sırasıyla 142 ve 141 mm montaj derinliği var, bunları 2010 model passat cc ye taksak cam iner kalkarken sorun yaşar mıyız ?

Kapı içi derinliği bulamadım hiçbir yerde. Ama yabancı bir video da 122mm derinlik verisi olan infinity bir ürünü adam taktı. Bir de orj kolonların ön kapıdaki montajlandığı parça yekpare , buna bir de 3d da adaptör basmam gerekecek. Çizimini buldum, ya da kendim çizerim en kötü.

kablolama kısmında aküden amfiye çekilecek kablo ve amfi den kolonlara gidecek kablo için öneri alabilir miyim ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ön kapı lar için 16cm vibe Slick 6SQC-V9 kompenent
    bence bunlarla ugrasma. 2. el Focal (KRX vb.) veya Hertz (HSK/Mille) al.

arka kapılar için 16 cm Vibe Audio Blackair Pro 6M-V0 midrange
    arkaya bisey takma. hem buradan kazanacagin tutari kaliteye (Focal vb.) harcarsin, hem de kablo+montajdan kurtulursun.

bu 2 arkadaşı mgaudio 600.4 ile çalıştırmayı hedefliyorum,
    once anlamsiz bazi laflari hatirlayalim: TR aleminde hoparlor calistirilmaz ---> beslenir. bu durumda aslan besleyen yemini dusunmez.

MG falan sil gitsin. Sifiri $74, o seviyelerde asla kalite olmuyor. Yerine bir Helix, mesela: Helix DB4.

TR'de mevcut olan ve adam gibi ses ciktigini bildigim Helix & Harman/Kardon var, o yuzden bilerek tavsiye verdim. Helix'in baska modelleri de olabilir. H/K baktim, ilan bulamadim.

bagaj için de alpine swe 815 kendinden amfisi olan bir subwoofer düşündüm.
    OK.

begenir isen bunlari satma, araba degistirdigin zaman OEM takar bunlari yeniye aktarirsin. harcama bosuna gitmez.

kablolama kısmında aküden amfiye çekilecek kablo ve amfi den kolonlara gidecek kablo için öneri alabilir miyim ?
    aku-amfi icin oto elektrik malzemesi dukkanlarinda super kalin (0-4 AWG) kablo oluyor. ama ne kadar kalin olursa kivrilmasi o kadar zor olur; goz karari anlarsin calisamayacagin kalinligi...
    yukarida konustuklarim icin ust duzey audio kablosuna gerek yok (para harcasan da bi fark duymazsin).

elektrik sistemini bozmamak & montaj kolayligi icin distribution block al, rahat edersin. mesela: Scosche Quad-Mini ANL (YouTube).

2 tane kullanirsan;
    - onde akuden Y seklinde ayirirsin.
    - bagajda 2/3/4... seklinde ayirirsin, amfiye, subw'a gider.

...diyor ve bir sonraki programa kadar esenlikler diliyorum .

Tofask61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yükselme Yolu.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bunlarla ugrasma. 2. el Focal (KRX vb.) veya Hertz (HSK/Mille) al.

arkaya bisey takma. hem buradan kazanacagin tutari kaliteye (Focal vb.) harcarsin, hem de kablo+montajdan kurtulursun.

once anlamsiz bazi laflari hatirlayalim: TR aleminde hoparlor calistirilmaz ---> beslenir. bu durumda aslan besleyen yemini dusunmez.

MG falan sil gitsin. Sifiri $74, o seviyelerde asla kalite olmuyor. Yerine bir Helix, mesela: Helix DB4.

TR'de mevcut olan ve adam gibi ses ciktigini bildigim Helix & Harman/Kardon var, o yuzden bilerek tavsiye verdim. Helix'in baska modelleri de olabilir. H/K baktim, ilan bulamadim.

OK.

begenir isen bunlari satma, araba degistirdigin zaman OEM takar bunlari yeniye aktarirsin. harcama bosuna gitmez.

aku-amfi icin oto elektrik malzemesi dukkanlarinda super kalin (0-4 AWG) kablo oluyor. ama ne kadar kalin olursa kivrilmasi o kadar zor olur; goz karari anlarsin calisamayacagin kalinligi...
    yukarida konustuklarim icin ust duzey audio kablosuna gerek yok (para harcasan da bi fark duymazsin).

elektrik sistemini bozmamak & montaj kolayligi icin distribution block al, rahat edersin. mesela: Scosche Quad-Mini ANL (YouTube).

2 tane kullanirsan;
    - onde akuden Y seklinde ayirirsin.
    - bagajda 2/3/4... seklinde ayirirsin, amfiye, subw'a gider.

...diyor ve bir sonraki programa kadar esenlikler diliyorum .
    Şu ürünleri aldım, hertz dpk 165.3 2 takım + Alpine swe-815 kendinden amfili subwoofer.

Hedefim şu, önce aracı noise off + 6mm sünger ile kapılar + bagaj + çamurluk içleri dahil yalıtım yapmak sonrasında da montaj yapmak.

Aracın kapı kolonları şu şekilde, bunlara 3d de kasnak tasarlayıp basacağım.

Birkaç yerde orj hoparlörleri çöpe atacak şekilde kesip biçip yapıyorlar o sistem içime sinmedi hiç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gule gule kullan.
    bilinmedik birsey yerine Hertz & Alpine alman dogru oldu.
    Hertz markasi Elettromedia firmasina (Italya) ait, diger markalarini burada gorebilirsin.
    arabada headunit ne var bilmiyorum, ancak cogunlukla time alignment (TA) ozelligi mevcut.
    TA ayarlamak kolay, montaj sonrasinda yapmani oneririm. boylece on koltuklarda dinleme kalitesi artar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler