cok guzel yazmissin.
burasi araba forumu oldugu icin senin kadar genis & detayli ornekler vermek istemedim. MMX instruction set olmayan 486DX CPU net bir ornek.
tekrar ediyorum: retro-nostalji-vs. bu yaklasimi ayri tutuyorum. ben de eski seyleri kullanmayi bazen severim.
mesela Alpine CDA-7998 icimde uktedir, cok istedim ama alamadik, zamani gecti gitti
:
cesitli ustun ozellikleri var, elektronik kalitesi yuksek, sanirim 2000'lerin modeli. 7998'e ne kadar ayilip bayilsak da bu onu bugunun hi-end HU'lerinden, sinyal islemeden, vb.'den daha iyi yapmaz. teknolojik olarak net ispatlamalari, aciklamalari mevcut, uzatmamak icin yazmiyorum.
(tekrar:araba forumu itibariyle) yazmiyorum ancak ev muzik sistemleri ile de ilgiliyim. etrafimda benim gibi insanlar da mevcut. bu tanidiklardan bir tanesinin plak arsivi var, hi-end sistem yapmak adina yaklasik 7,000 EUR harcadi, cok ust duzey bir pikap aldi. diger ekipmanlari da ust duzey.
ancak bu kisinin media player'i da var: Logitech Squeezebox Touch (SBT) (dileyen ne oldugunu arastirsin). SBT max 24-bit/192KHz S/PDIF sinyal cikisi veriyor. buna yine high-end bir DAC bagli.
sonuc: test edildigi zaman SBT+DAC pikaptan cok daha iyi caliyor. bu sadece benim gorusum degil, birden fazla kisi test etti.
SBT+DAC daha iyi diye
pikap berbat yeaaa cumlesini kurmuyoruz.
pikap analog abi bambaska diyip super calan SBT+DAC'a da gecirmiyoruz. ikisinin yeri ayri. bu sekilde degerlendirdigin zaman zirva yuksek fiyatlama/degerleme kendi kendine duruyor.
bu konuda yigit gayet guzel sistem yapmis, calarken videosunu cekip utube'a koymus
...