yanlış yazmışım pardon ektifiye ile kurtarıyorsa sandık motor "yapılmaz".***Alıntı:
mahkemeden bişeey alamazsınız. Neden ?
Aracın yasal garantisi bitmiş. 2 yıl sınırsız garantisi var. 2 yılda 1000000 km yapsanda o sandık almanyadan gelir takılırdı. Ama garantisi bitmiş.
Yasalara göre gerekli asgari güvence 2 yıl garanti verilmiş ve bitmiş mahkemeye bişey iddaa edilemez. kullanılan parçanın üretim hatası ve ya montaj hatası olsada alamazsn garanti zaten bunlar için veriliyor.
İyi niyet garantilerinde üç aşağı beş yukarı konuşuyorum söylediklerimi kimse kesin referans olarak almasın üstüne basa basa diyorum. Büyük parçalarda genellikle sandık motor,şanzıman,turbo,mekatronik gibi km ye bağlı olarak parçanın tamamı fabrika karşılar işçiliğin belli bir kısmı her zaman müşteriye kalır. Bayii ne kazancak ? :( işçilik bedeli normal ama pazarlıkla biraz daha düşürebilme şansınız var.
Yetkili serviste sandık motor atmayı ağıza leblebi atmak bir sanılmasın. Gerek türkiye teknik departmanı gerek almanya departmanı motor üzerinde inceleme yapar eğer blok,gömlek v.s parçalar üzerinde bir hasar bırakmamışsa yani kabaca tarif ise rektifiye ile kurtarıyorsa sandık motor yapılır.