söyleniş kolaylığına göre değişiyor,ben messi,koçum,cicikuş fln alıştırdım mesela
Printable View
söyleniş kolaylığına göre değişiyor,ben messi,koçum,cicikuş fln alıştırdım mesela
Hersabah acıp guluyorum :D:D
Kuşun konuşmasında ve yetenekli olmasında bir sürü etken var,4-5 aylıktan fazla ise konuşması ve size alışması biraz zordur,ilgi,mutlu olması,sağlıklı olması,cinsi ve ırkı gibi.Ben bıkmadan her gün 1-2 saat ilgilendim mesela ,sürekli ağzıma ulaşmaya çalışır ben konuşayımda o bişeyler öğrensin.oyun oynamak istediğinde gelir bana yere iner sonra tekrar gelir ıslık çalar:)Dediğim gibi bir sürü etken var ama bana göre en etkili şey aranızdaki bağ size ilgi göstermesi,sanırım kuşunuz jumbo kırması,jumbolarda biraz zor konuşur :)
Evet t,k,ç,c,s,ş,p,b,m harflerini içeren kelimeleri daha çabuk öğreniyor
94 yılında rekorlar kitabına 1700 kelime ile giren mubiş var,bizimki stock oğlu stock onun yanında :)Bizimkide kurduğu cümleleri karıştırmaya başladı artık 5-6 kombinasyonla konuşuyor :D
Konuşmasınıda ekliyorum ses net duyulsun diye yakınlaştırdım kendime 3.30dan sonra net duyuluyor ama karanlık,ilginizi çekecek kısım 5:08 de babamın maden suyu içtikten sonra gaz çıkarışını ehh demesini ve öksürmesine kadar yapıyor :D 5:22 de ise benim gülüşümü yapıyor.