herkes kendine yonttuğu sürece, eski kara düzene devam arkadaşlar :D :D
Printable View
herkes kendine yonttuğu sürece, eski kara düzene devam arkadaşlar :D :D
Trafik kurallarına birebir uyarak motor kullanmaya çalışan biriyim. Herşeride dalan hiçbir güvenlik ekipmanı olmadan ortada dolaşan motorcuyu ben de sevmiyorum. Ama her ne olursa olsun motorun kaportasının can olduğunuda unutmuyor ve saygı gösteriyorum. İnsani olarak.
Ayrıca bu yazıları yazmadan lütfen motora binin araba gibi bir orta şeritten gidin bakalım veya yaz günü kafanızda kask, üzerinizde korumalı bot, dizlikler ve yazın 40 derecede motorla araba gibi durk kalk gidin bir bakalım. :)
Sonra buradan ne maceralar yaşadığınızı da mutlaka yazın. Bence o zaman daha fazla saygı gösterilmesi gerektiğini daha net anlayacaksınız.
Sizin yanınıza girmeye çalışan otomobiller (bilmeyenler için yazıyorum motor kullanırken bir şeridi ortalayarak bir aracın arkasından gidemezsiniz, giderseniz arabanın ortalayarak geçtiği bir cisim, ölü bir hayvan vs çarpar düşersiniz. Düşerseniz de büyük ihtimalle arkadan gelen otomobiller sizi ezer) , sellektör yapanlar, üzerinize çıkmaya çalışanlar.... Çok basit sadece 5-10 km gitmeniz yeterli.
Boğaz köprüsü girişinde beşiktaş katılımında polis noktasında yanında bekleyin bakalım emniyetten gelen hangi motorcuya ceza yazılıyor, yok saygı gösterceksin saygı göreceksin vs. zırvalamaya gerek yok, 3 şerit yolda şağ şerit üzerinde gidiyorum hızım 70 km. adam sapağı kaçırdım diye en soldan üzerime kırıyor, kime saygı duyayım. Biraz bencilliği bırakıp empati kurun, bütün motosiklet kullananlar aynıdır demiyorum, iyi sürücü kötü sürücü mutlaka vardır. Ben kuralına uygun biniyorum, sen cep telefonuna mesaj yazarken arabanla benim üzerime çıkıyorsun burda kim kime saygı duyacak, emniyet şeridinde motosikletlere ceza yazılmamasının bir sebebini size söyleyeyim emniyet müdürü bir tanıdığımız ile konuşurken kendisi söyledi bende öyle bilgi sahibi oldum, motosikletler araçlar arasında giderken kaza yapma riski daha yüksek ve araç sürücülerinde yeterli duyarlılık olmadığı için müsamaha gösteriliyor esneklik gibi yani, emniyet şeridine girdiği için ceza yiyen motosiklet sürücüleride var. Bizim millette bi alışkanlık var bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor, bi binin şu aletin üzerine 2 saat dolaşın istanbul gibi bi yerde ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız. Kanun soran bir arkadaş vardı, ehliyetini alırken geçiş hakkı diye bişeyler öğretiyorlardı öğrenemedin herhalde, yaya, bisiklet, motosiklet ve sonra otomobil gelir.
Motosiklet görünce mümkün olduğunca kenara çekilip geçmesini sağlıyorum. Adam aralardan geçip gidebilmek için motor almış, geçsin gitsin. Otomobil kullanmak benim tercihim. trafikte kalma dezavantajını da bilerek kullanıyorum. yanımdan rahatça geçen motorlardan da hiç rahatsız olmuyorum keşke daha fazla kişi motor kullansa. Bisiklet kullandığım için özellikle biliyorum aynaya bakmadan kapı açılmaz. Bu sebeple yaralanan bir çok bisikletçi arkadaşım oldu.
trafikte boyle makas atan hayvanları dusununce bence de emniyet seridini kullansın motosikletler bence bi problemi yok ama duran arabalarin arasindan gidilmesine bende karsiyim tehlikeli sonucta ayna kapi kol hepsi bi yana bazi insanlar durgun trafikte duran araclarin arasindan karsiya geciyor ki bence hepimiz yapiyoruz bunu. tehlikeli bi durum.
Kurallara istediğiniz kadar uymaya çalışın , % 100 uyamazsınız. Sebebi yukarıda.
Trafikte motoru taşıt saymayan saygısız öküz oldukça (buna sadece araç değil yayalarda dahil), motorcu kendini kollar, kollamak zorundadır.
Sizde motor kullansanız aksini yapamazsınız. Yoksa başınıza iş alırsınız.
Kuryeler, kebapçılar için yorum yapmıyorum. Zaten onlar yüzünden motora saygı kalmıyor bu ülkede. Dediğim gibi bende o tarz kullanımı tasvip etmiyorum ama sonuçta ne olursa olsun, hangi şartta olursa olsun o motor can taşıyor, motorcunun da ailesi var unutmamak lazım.
- hiç kendi motorla şeridinize giderken arkadan size vurdularmı?
- trafikte göz göre göre sadece motosiklet olduğunuz için sinyal vermeden üstünüze kırdılarmı?
- ışıklarda kendi şeridinizin ortasında beklerken arkadan vurdularmı?
- en sağ şeritten giderken hız sınırlarına uyarak gidiyorsunuz diye taciz ettilermi?
ve bunları kaportası olmayan bir aracın üstünde ve en ufak temas halinde düşme tehlikesi olan motosiklette yaşamadığınız için herkes bol keseden konuşabilir.
Bunları yapan insanların hepsi kendilerini öldürmek için böyle gitmiyor. trafikte başka türlü ilerleyemiyorsunuz çünkü.
artı olarak emniyet şeridini motorların kullanmasında hiç bir sakınca yok bence çünkü arabalar gibi emniyetten normal şeritlere geçerken trafiği ne kitliyorlar nede kalabalık yaratıyorlar. motorların geçtiği yerler zaten arabaların dolduramadığı boş alanlar. emniyet şeridinden kimse gitmesin kurallara uysun diyosanızda araba-motor hobinizden vazgeçin evde çiçek yetiştirin
Geçiş hakkı ayrı birşey araçların arasında cambazlık yapmak ayrı birşey.
Kendinizi haklı çıkarmak için motora binin trafikte seyahat edin diyorsunuz.
O kısım beni ilgilendirmez kural varsa uyacaksınız.
Motor sürücüleri kendisi uymadan başkasından da trafik kuralına uymasını beklemesin.
Olayı genelleyerek bi yere varılmaz, benimde motosikletim var.. Tüm kurallara riayet ediyorum asla otomobil kullananları zor durumda bırakacak hareket yapmıyorum.. Aynı zamanda aktif olarak otomobilde kullanıyorum..
Bir insan SIĞIRSA kullandıgı aletin hiç önemi yok..
O yüzden o öyle bu böyle diyerek bi noktaya varılmaz.
O mavi bmw 1 serisinin plaka sonu 5353'dü çocuğu hatırlıyorum yolda denk geldik bi kere
harbiden deli a.k önümde çok daha delicesine hareketler yaptı
Bende motor kullandım çokta seviyorum araba kullanan afedersiniz hayvanların motosiklete davranışlarını da biliyorum fakat vay efendim ben motora biniyorum risk alıyorum madem öyle ben trafiği ve kuralları çekemem kaldırımdan da giderim emniyete de girerim gibi bir dünya yok maalesef. Yan yana seyreden iki aracın arasından geçmek kanun dışıdır, türkiye dışındaki normal ülkelerde polis görürse cezasını yazar. Sen arabaların arasına tam gaz daldığında maalesef arabayı sürenin kabiliyetine ve insafına kalmışsın demektir.
Emniyet seridinden kimse gitmesin diyen ben degilim kanun bu konuda anlasalim. Ayrica cicekleride cok severim.
Memleket okuz dolu oldugundan, emniyet guclerinin kanunlari sirf motorcular kazaya ugramasin diye esnetmesinden memnun degilim, memnun olmak zorunda da degilim. Kural esnedi mi kuralligi kalmaz, caydiriciligi kalmaz cunku.
Siz sabaha kadar anlatirsiniz motor kullanmak cok zor, iste soyle arkadan carpiyorlar, boyle uzerine suruyorlar, efendime soyleyeyim yol vermiyorlar vs diye, haklisinizda bu soylemlerde, ama bu konuda hakli olmaniz kurallarin cignenmesine ya da esnetilmesine karsi hosgorulu olmami gerektirmiyor.
Motor gordum mu kacarak kullaniyorum trafikte aman bir kaza cikmasin diye, gecip gidebilsin diye elimden gelen yardimi yapiyorum ama bu ulkede birine bir kolaylik sagladigin anda, kolaylik saglanan adamlar yavsakca bunu kendilerine hak bilir hale geliyor, "buralar bizim istedigimiz gibi gideriz" modeline donuyor isler ve bu memleketteki insanin kalitesizliginden oturu boyle oluyor. O yuzden bu memlekette birseylerin esnetilmesinden rahatsiz oluyorum.
Bugun "aradan gitmeye motor aldik tabiki" "emniyetten 10 dakikada gidiyoruz pampa, arabalar beklesin biz gidelim" diye hatali fikirler varsa ortada donen, sirf bu verilen tavizlerin, saglanan kolayliklarin ve gormezden gelinmelerin sonucudur. Benim derdim bununla, yoksa motorcularla kisisel olarak ugrasiyor degilim.
Araba sürüçülerinin motorçulara saygıları olmadığı gibi motorcularında araba sürüçülerine saygısı yok. Geçen gül boş bir alan buldum park edicem sinyalimi verdim tam giriyorum araya araba hafiften salladı baktım sağıma soluma bir yere vurmamışım bi baktım araka şağ tekerliğimin altında motorsiklet var. Benim ve önümdeki arabanın yanından geçmeye çalışmış ve kör noktama geldiği için göremedim. Bu adamın yaptığı iş mi yani aradan geçicem bi 30 sn daha kazanayım diyerek kendini öldürtecekti
güneş ikimizde haklıyız ama trafikte motosikletlere gelene kadar o kadar düzeltilmesi gereken olay varki, bence motorlar bu problemlerın max %5 olduğunu düşünüyorum.
arabada giden insanlar kendi şeridinde düzgün gitse aynalarını kullansa kimse motorlar hakkında böyle isyan etmez.
şu yukarıdaki videodaki gibi tiplerle aynı havayı soluyup aynı şehri paylaşıyoruz ya , en sonunda bende o intahar eden herif gibi bi video çekip hayatıma son vericem gerçekten dayanamıyorum böyle tiplere artık.