imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı
Adamlarda Belediye kendi vatandaşı olmayana bile neredeyse doğum ücretinin tamamını kapsayacak bir çek veriyor ve anladığım kadarıylada o çek veya kupon her hastanede kullanılabiliyor.
Adamlar, doğum sonrası hemen hastaneden sepetlemiyor. Bizde en fazla 3.günün sabahında hadi evine diyorlar. Yollarda mükemmel, sürücüler aşırı sabırlı ya, hastaneden eve gidene kadar umarım dikişler açılmaz diye düşünmeden gidebiliyorsun !!!
Adamlarda Belediye doğum için kupon veriyor bizde Belediye anca seçimden önce belli noktalara asfalt döküyor. Hergün cebime mesaj geliyor. Bugün bilmemne belediyesi olarak çok elzem olduğundan bilmemne sokağını sabahtan iftar nedeniyle kapattık.
Hiç Japonya'ya gitmemişler için tek temennim umarım en kısa sürede gidersiniz. Baretli yelekli biri ara sokaktan geçerken tur otobüsünü durdurdu, dedik bu herif kim, ne diye trafiği durdurdu, bir baktık sağımızda şantiye var ve temizlenmiş paklanmış bir beton mikseri yola çıkıyor. Ne ses var, ne yola dökülen çamur, beton...vs var. Beton mikseri zannedersin fabrikada banttan yeni çıkmış.
Tokyo'da yağmur altında kaldırımda yürürken kesin pantalon paçalarım çamur olmuştur, birazdan yoldan geçen bir otomobil bana çamur sıçratır diye beklerken ne bir çamur, ne bir yol çöküntüsü...vs hiçbirşeye denk gelmeden otele varmıştım. Yağan yağmur değildi animasyondu herhalde diye düşünmüştüm çünkü ayakkabımda bile bir tane çamur yoktu. Abartmıyorum adamlar hakikaten ya bu gezegenden değiller ya da fazla insan olmuşlar.
Bizde de sanırım iki ayaklı müslüman lamalar var ki, sokaklar tükürükten geçilmiyor. Köpek pisliğini lütfedip temizleyen yok. Neyse işte bizde çevre ve emlak vergisini verip karşılık bekliyoruz.