Just a moment...
Konsolosluktan çıkma, uzun yıllar garajda yatmış. Km’si orijinal. Hiç LPG takılmamış, yüksek kondisyonda bir araç.
2019’da sökülerek boyanmış. Yapım aşamaları mevcut. Bende durduğu sürenin çoğunu kapalı garajda ve örtü altında geçirdi. Kaporta boyası hatasız. Geçen sene seramik kaplama da yaptırmıştım. Blueclassiccars hesabında videosuna bakabilirsiniz.
Döşemeleri, koltuk yayları vs. orijinal ve hatasız. Bu kondisyonda Türkiye’de pek az olduğunu tahmin ediyorum.
Elektrik sistemi kurcalanmamış ve problemsiz. Sağ sol park lambalarından far açık ses ikazına kadar hepsi aktif. Far stop grubu hella idi solmadan dolayı camlarını yine hella olarak sıfırlarıyla yeniledim.
4 camı orjinal krikolarını bulup otomatiğe çevirdim. Şu an nikelajlı 1.seri tipi cam düğme fiyatları belli. Krikolarla beraber sadece malzemesi 50 bini buluyor, işçiliği ayrıca.
Orijinal Becker radyo ve elektrikli otomatik anten aktif. Radyonun içine ayrıca Bluetooth modül eklettim telefon da bağlanabiliyor.
Torpido kaplama değil ve hatasız
Manuel sunroof
Aktif çalışan orjinal klima
6 silindirli 250 motor. Motor sesi ve performansı çok güzel. Karbüratör bakım ve ayarını rahmetli Arif usta yapmıştı.
Şanzıman, debriyaj, yürüyen sorunsuz.
4 lastik sıfır, 2 bin km max yapmıştır. Zaten araba 4 senedir bende 6 bin km yapmışım toplamda. Kapaklı jantları 123 kodlu orjinal.
Yangın tüpü bağlantısı, ecza dolabı gibi orjinal aksesuarları sağlam.
Sonradan taktığım aksesuarlar
280 tipi kromajlı ızgara orjinal
280 tipi kapı camı iç kromları orjinal
Sunroof siperliği mor
Stop altı nikelaj çıta yan sanayi
Maun göğüs dekoru ve topuz yan sanayi
Mercedes tasmalı köpek ve şemsiye orjinal
Çok detay yazdım ama bu arabaları da kıymetli kılan bu detaylar.
Hiç satmamak üzere evladiyelik tutuyordum ama günlük binebileceğim araca ihtiyacım var. Yağmurda, trafikte düşünmeden kullanabileceğim benzer kondisyonda w209-211 e92 tarzı araçlarla farkını ödeyerek takas düşünebilirim.