Mustang gt'den sonra biraz yavas geldi gerci ama iyidir.... nisan'da aldim konusunu acmak simdiye nasip oldu...
unutmusum, yusuf abinim "beynimi yemesiyle" aldim aklimda a6 vardi aslinda...
2003 model 75k' da... sanziman triptronic ve s4'te kullanilan 2.7 cift turbo motor var ustunde...deri koltuk, bose muzik sistemi, 4 koltukta isitma, 2 on koltuk full otomatik ayarli, hafizali, mercekli xenon farlar vs. diye gidiyor ozellikleri. mustangin "sahin" kalitesindeki ic aksamindan sonra cok kaliteli geldi...
en onemli ozelligi 4 tekerde bulunan havali suspansiyonu (air suspension). 4 mod var en yuksek modu 20 mil/sa hiza kadar kullanabiliyorsunuz, sonra otomatik 3. moda geciyor. 4. mod burda ford explorer ciplerle nerdeyse ayni yuskeklikte, 3. mod da daha compact jeep yuksekliginde. 3.modu 50mil/sa hiza kadar kullanibiliyorsunuz. sonra otomatik 2. moda aliyor. 100mil/sa 'den sonra da otomatik 1.moda aliyor.
modlar arasi suspansiyon sertligi farki hemen hissediliyor. ozellikle 1. modda nerdeyse koni amortisorlu bir spor surus sunuyor. en cok hosuma giden mod bu.
genelde ben 3.modda kulliniyorum sehir icinde yasadigimiz icin. cukur cok yollarda (e bir mlh gkck yok burda) ve yumusak kullanim yormuyor insani...
arabayi cok uyguna aldim, $6500 civarina, piyasasi $9000 -$10000. icinde 2003 yili faturasi duruyor, amcam $45.000 vermis...
Bazen engine light yakiyor, bu modellerdeki tipik sanziman arizasindan dolayi. ancak gunluk suruse bir etkisi yok sadece 60 mil/den sonra biraz fazla yaktiriyor arabaya...en ucuz yollu $1000 dolar civarina hallediliyor, bakalim para biriktirince yaptiririm belki.
bir de dv'ler kaciriyor sanisam, zaman olunca forged dv alip takicam $80 dolar civari parca..
gecen ay alt takimi ( 6 control arm'dan olusuyor kendisi) komple deistirdim paca + sicilik $600 harcadim.
yani 2.el audi zor buralarda, iscilik pahali arabalarin eski sahipleri bakimlarini zamaninda yapmiyorlar. olan bizim gibi 2. el alana oluyor.
bakalim kisi bekliyorum quattro zevkini yasamak icin sonra satabilirim...
ilk 3 resim mod4 ve mod 1 farkini gosteriyor, sanayi agziyla yolda gidince biraz daha basiyor arabayi
![]()