Bis swaplanıp vızır vızır yanlamaya başlarsa 300zx'i kim ne yapsın :)
Printable View
Parça konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim. Tofaş - Fiat yedek parçası satıyoruz. Atıl durumda olan parçaları olduğunu hatırlıyorum.
Bunlarda 2 tip motor oluyordu bildiğim. Biri hava soğutmalı biri su soğutmalı. Aslında hava soğutmalı vw motoru hafif ve güçlü olduğundan swap için düşünülebilir bence. Tork sayesinde 1-2 de teker bile yapar sanki.. :D
benimde bu arabalara karşın özel bir sempatim var.
genellikle ön tarafları yamuk yumuk durur ancak aracınızın maşallahı var.
araç kaç kilo acaba ?
bis bende çok severim , 650FSM vardı mfy de , 5 kişi binmişliğimiz , kadran devirmişliğimiz var :D
maaşallah aslında alışveriş sepeti niyetine mantıklı bi tane :)
güle güle kullanın
frenleri beni en çok korkutan yeriydi , ayrıca yokuşta bırakmamak lazım el freni pek etkili değil
bis bende çok severim , 650FSM vardı mfy de , 5 kişi binmişliğimiz , kadran devirmişliğimiz var :D
güle güle kullanın
frenleri beni en çok korkutan yeriydi , ayrıca yokuşta bırakmamak lazım el freni pek etkili değil
güle güle kullanın
güle güle kullanın
ben ne yaptım :D
çok tatlıymış maşallah kazasız belasız :D bir tane bundan bir tanede 1303s alıp evin önüne koymak lazım sıkılınca bin gez neşelen diye :)
tospa ile buluşulduğunda video çekin kesin video isterizzzz :D
tortortor diye giden bir arabadır sürmesi zevklidir 3-5 kez sürmüşlüğüm vardır motor arkada olmasına rağmen arkadada bagajı vardır. su sogutmalıdan bahsediyorum tabi :D
ama bu bi racing motoru çooookk iyi gider. şimdiden düşün derim
Bu araca en kolay 1.6 1303 motoru swap olur mis gibi hava soğutmalı.Bis i ciddi anlamda uçurur o motor.
Yeni nesil enjeksiyonlu bir motor tabiki çok daha iyi olur ama maliyetli olur.VW 1303 motorunu swaplamak için kesme biçme işlemi olacak mecburen ancak projenin tamamını motor dahil 1500 liraya tamamlarsın.
Ha bütçe sorun değilse 1.2 motor atılacağına vti bir makinayla killer bi cihaza döner bis :)
800 cc var isterseniz :D beğendiğim araçlardan bi tanesi. arbamı alıcakken maruti ile bunun arasında kalmıştım hatta baya yurtdışında falan site bulmuştum ama sürekli kullanıcağım için cesaret edememiştim ama ilerde bi tane zevki için düşünüyorum. kazasız belasız.
Araştırma yapıyorumda aslında tam uğraşılacak araç bu bisler.Swap yapmaya bile gerek yok stroker kitleri varmış 650 cc den 1800 cc ye kadar yolu varmış 1800 cc megasquirt / turbo alt yapısıyla birlikte kuaracaksın bu motora en az 200 - 250 hp alınır sanıyorum.Akla gelmicek araçları tokat manyağı yaparsın.Aslında para sorunu olmayacak farklı şeyler yapmak isteyenler için mükemmel bir proje olur :)
250 hp bis Ferrari sollar heralde.
işin şakası biryana sadece swap turbo yapıp güzel güçler aldınız diyelim bu gücü nasıl aktaracaksınız ?
amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok değil mi ?
1,2 8v veya 1,2 16 v konulup gayet zevkli bir araç haline getirilebilirki bu haliyle bile bir çok araçla dalga geçebilir.
Vos motorunu şanzımanıyla oturturuz, hatta type4 2.0 oturturuz. Motora araba takmış gibi olur.. :D
Arkadaşlar aracın şanzumanı kuvvetli değil yani stroker ile performanslı olmayabilir, benim aklımda 1.2 tsi var motor tam 80kg ve 105 hp, aklınızda olsun kazalı taklalı wv 1.2 tsi motor çıkarabileceğimiz bir araç görürseniz motoruna talibim
Swap işin kolay tarafı ve insanlar artık böyle şeye alışkın.Ama 650 cc 25 hp lik bir motoru 1800 cc ye yükseltip alternatif yollardan 200 hp almak ve bu aracı bu gün yere gök e sığmayan araçlarla koşturmak apayrı çok farklı bir şey :)
Şanzıman konusu kolay bugaru 700 - 800 hp lerde yürüyor ve üzerindeki şanzıman işlem görmüş kendi orjinal AT şanzımanı :) Keza tabiki şanzımanda işlem istiyecektir ama olmayacak bir iş kesinlikle değil.
Mesela b16a2 çok daha iyi bir seçenek olur daha sorunsuz çok daha güçlü ve sizin söylediğiniz motordan daha uyguna bile bulunabilir, ayrıca 126 bis vtec açar daha olsun :) Ama bu motorları tercih ederseniz kendi şanzımanı ile birlikte yanlamasına koymanız çok daha mantıklı olacaktır.Bis in kendi şanzımanını kullanmayı düşünüyorsanız motoru dik pozisyonda koyacaksınız demektir bu durumda motor bis in motor dairesine sığmaz arkadan dışarıya taşacaktır.
abi hayırlı olsun :) 300zx inde ara ara fotolarını paylasırsan sevinirim cok güzeldi pist günlerinde yakından görmüştüm :)
bu arada denemek isteyenler ozan abinin bi kaç konusunu okuduk denemek isteyen varmı die konu acıp 3-4 saat içinde videoyla döndüğünü gördük :) yine olursa videosuz olmasın :D
Motorun çok güçlü olmasına gerek yok zira fazladan 30hp bile bisi vokicar haline getirebilir, öncelikli tercihim aracın yasal olarak kullanılabilmesi, yani swap yapılacaksa kaşeli ruhsatlı muayneli yasal bir uygulama olacak,
her türlü bilgiye açığım elinde uygun motor olan varsa talibim, ancak içime sinmeyecek bir uygulamaya başlamayacağım zira araç şuan oldukça keyifli, istanbul anadolu yakası aracı tecrübe etmek isteyen gelsin kullansın, yarın dip köşe temizlik var, ne olur ne olmaz ***** haftasonu
dizel nasıl olur acaba ?
Dizelde olabilir tabi ama ruhsat sıkıntı çıkarır, benzinli araca dizel motor hiç bir şekilde işletilemiyor.
Hemide 4 bijonmuş masallah ya :D cok iyi
Mahşallah çok temiz bir bis almışsınız Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin benimde kafamda bis almak var motor swaplanınca çok daha keyifli hale gelecektir ancak fren olarak ne düşünüyorsunuz?
bi arkadaşım vosvos motoru koymuştu hatta Bolu'dan İstanbul'a fuara gelmişlerdi (şu turuncu widebody kitli) dönüş yolunda Düzce yakınlarında hararetten (hava soğutmalıydı) conta yaktılar ama zevkli araçtı güzel yürüyodu. bu araçta çok bi güze istiyac yok 5 hp bile çok farkeder bunda ki 60-70 hp ye çok eğlenceli olacaktır. kozyatağı karfurun ordayım bende kabul edersen araç üzerine konuşmak sohbet etmek isterim. hem sevdiğim bi araç hemde klasmanım olan bi araç =))
ne kadar yakıyo bu canavar